fbpx

Primul album VR din lume realizat de HTC și BJÖRK

Primul album VR din lume realizat de HTC și BJÖRK

5 iun. 2016 Știri, VR

Realitatea virtuală deja este extrem de des folosită în jocuri, iar treptat se pare că își găsește locul și în muzică.

HTC a anunțat lansarea unei experiențe unice de realitate virtuală pe HTC Vive, în parteneriat cu Björk. Experiența se numește VR Album Exhibition și va face parte din Björk Digital, turneul mondial digital de 18 luni al artistei.

Acest eveniment reprezintă una dintre primele colaborări dintre VR și muzică, fiecare experiență este creată special pentru piesele de pe al optulea album de studio al lui Björk, numit ”Vulnicura”, și va fi expusă pe platforma HTC de realitate virtuală, Vive.

Bjork HTC Vive

În serile de deschidere ale acestui eveniment, Björk va evolua ca DJ, iar deținătorii de bilete vor primi acces VIP pentru seara respectivă la VR Album Exhibition, precum și acces la evoluția lui Björk ca DJ. La intrarea în expoziție, oaspeții vor fi primiți într-o încăpere comună pentru vizionare, unde vor fi disponibile mai multe căști Vive pentru vizionarea experienței albumului Vulnicura Virtual VR.

Conținutul experienței Björk Digital cuprinde reprezentări spectaculoase ale colaborărilor vizuale dintre Björk și regizorii celebri Andrew Huang, Jesse Kanda și Warren DuPreez & Nick Thornton Jones. Fiecare dintre aceștia a contribuit la expozițiile reale și virtuale ale lui Björk, inclusiv Stonemilker și Black Lake, regizate de Andrew Thomas Huang, și Mouth Mantra, regizat de Jesse Kanda.

Cu Vive, dorim să aducem utilizatorilor noștri o experiență complet fascinantă, iar acest parteneriat cu Björk s-a potrivit ca o mănușă,” a declarat Rikard Steiber, SVP Virtual Reality în cadrul HTC. “Björk este o pionieră în utilizarea tehnologiei pentru a-și captiva ascultătorii muzicii ei, iar conceptele vizuale create ca parte a proiectului Björk Digital sunt fantastice. Suntem încântați că lucrăm cu Björk și că oferim, astfel, o experiență unică fanilor.

Premiera mondială îmbină scanările 3D de înaltă rezoluție, un studio holografic local, captura de mișcări și videogrametria, alături de un design audio special, în timp real, care învăluie și integrează utilizatorul în spectacolul lui Björk. Vive și funcțiile sale de urmărire VR room-scale au permis echipei să creeze un spectacol care reacționează și se conectează cu utilizatorii, pe măsură ce aceștia sunt încurajați să exploreze spațiul fizic vast, creând o conexiune profundă care poate fi obținută și experimentată numai în VR.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.