fbpx

Primul concert live interactiv prin VR – Years & Years

Primul concert live interactiv prin VR – Years & Years

11 mart. 2016 VR

Trupa britanică Years & Years a susținut un concert transmis în direct exclusiv pe dispozitivele Gear VR de pe întreg teritoriul Europei. Evenimentul a reprezentat o premieră pentru ambele industrii, trupa Years & Years a depășit barierele tehnologiei VR cu primul concert desfășurat special pentru a fi vizionat pe headset-urile Samsung Gear VR, dând startul unui turneu european cu ocazia lansării smartphone-urilor Galaxy S7 și S7 edge.

Years-Years-header-790x300

Fanii europeni au urmărit trupa interpretând piese precum „Worship”, „Shine”, „Desire” și „King”, de pe albumul Communion și au avut posibilitatea de a alege între trei unghiuri diferite de vizionare, cu ajutorul dispozitivelor Samsung Gear VR. Mai mult, utilizatorii au avut de ales din mai multe opțiuni pentru a urmări concertul: din primul rând, în fața scenei; de pe scenă, alături de membrii trupei sau chiar plutind deasupra lor, totul în timp real, prin intermediul Gear VR.

„Suntem extrem de încântați. A fost un concert cu totul diferit față de orice altceva. Elementul VR a oferit o nouă experiență artistică, atât nouă, cât și celor care ne-au urmărit. Ne bucurăm să fim primii artiști care le oferă fanilor lor o experiență cu totul inedită și captivantă și așteptăm cu nerăbdare să urmărim și noi conținutul video 360 de la concert,” au declarat membrii trupei Years & Years.

Years-Years-Samsung-si-Gear-VR-1170x644

Pentru a marca disponibilitatea comercială a noilor Samsung Galaxy S7 și S7 edge, conținutul video 360 din timpul concertului Years & Years va fi lansat vineri, 11 martie, pe paginile de Facebook și YouTube ale companiei, precum și în aplicația Samsung + Years & Years, disponibilă în Oculus store.

Concertul a fost pregătit exclusiv pentru realitate virtuală de către regizorul Sam Wrench, care a realizat o scenografie 360, pentru o experiență VR cât mai captivantă. A fost realizată o structură UHD și LED sub forma unei cupole, atât pentru membrii trupei, cât și pentru spectatori, pentru o experiență muzicală captivantă. Spectatorii au purtat brățări LED, iar concertul s-a încheiat cu o ploaie de confetti extrem de realistă pentru telespectatori.

Eu deja am urmărit concertul cu ajutorul ochelarilor Gear VR pe care i-am cumpărat în urmă cu câteva zile. Experiența este extraordinară, mai ales când ești chiar lângă cântăreți. Fără să dai mulți bani pe bilet, fără să stai la cozi interminabile, fără să te bați pentru un loc mai bun, așa da concert. Trebuie să încercați!

 

Ascultam primul concert transmis live prin VR – Gear VR Detalii pe http://goo.gl/CDfUxq

A video posted by Victoria Giorgiana (@vickytoriawow) on

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.