fbpx

Primul device Xiaomi pe care îl testez – Xiaomi Mi Note 10

Primul device Xiaomi pe care îl testez – Xiaomi Mi Note 10

31 mai 2020 Smartphone-uri

Pe lângă review normal pe care vi-l prezint pentru fiecare smartphone pe care îl primesc la testat, la Xiaomi Mi Note 10 vreau să vorbesc și despre trecerea de la un device… mainstream, la un device puternic, dar nu la fel de cunoscut.

Știți cât de dificilă e trecerea? Nu e! Chiar nu e 😀 Nici nu observi diferența. Poate un pic legat de interfața telefonului, dar specificațiile sunt asemănătoare, design-ul nu e mai prejos, iar experiența de utilizare e una de top. E adevărat, Xiaomi Mi Note 10 este un flagship și la capitolul preț, el costă 2.300lei în acest moment. Dar e un flagship care nu te lasă fără un rinichi.

Design-ul este unul… normal. Speram la un design mai altfel, mai special. Spatele îmi amintește de device-urile de la Huawei – datorită/din cauza gradientului folosit. Telefonul este destul de gros și de greu, asta și din cauza bateriei mari, dar marginea curbată ajută mult să-l ții într-un mod confortabil și sigur.

Ecranul este AMOLED curbat 3D de 6.47″, iar fața și spatele sunt protejate cu Corning Gorilla Glass. Pe spate nu veți vedea senzorul de amprentă. și nu pentru că nu există, ci pentru că este integrat în ecran.

Cei de la Xiaomi se laudă cu prima cameră foto de 108MP pe Mi Note 10, o cameră similară cu cea de pe cel mai recent model de Samsung, dar la un preț aproape la jumătate.

Ba chiar acest telefon are un sistem de camere format din 5 camere foto – obiectivul de 108MP cu o rezoluție foto de până la 12032 x 9024 , o cameră telephoto de 5MP cu zoom hibrid 10x cu OIS pe 4 axe. , o cameră de 12MP cu obiectivul de 50mm, o cameră ultra-wide de 20 MP cu vedere 117 grade și o cameră foto dedicată Macro de 2MP. Acesta este unul din cele mai complexe sisteme de camere foto pe care l-am testat la un smartphone.

Camera foto e una uimitoare la acest preț, iar pozele realizate în lumină slabă se văd foarte bine. Nu prea am folosit camera de 108MP nici la alte telefoane și nu am folosit-o nici la Mi Note 10, camera de 12MP face o treabă foarte bună, nu am ce face cu 108MP.

Camera frontală, de selfie, are 32MP, dar nu este cea mai bună pe care am văzut-o la un smartphone, deși are o groază de MP.

Toate specificațiile astea de top sunt susținute de un procesor puternic din seria Qualcomm 7, Snapdragon 730G ce oferă frecvența principală maximă de până la 2,2 GHz, frecvența maximă de redare de 700 MHz și viteză crescută în toate operațiunile, jocurile și aplicațiile instalate pe telefon.

Telefonul are și suficient spațiu de stocare – 128GB intern fără posibilitatea de extindere cu ajutorul unui card de memorie. Are și 6GB memorie RAM.

Ca să susțină toată această putere, bateria este destul de mare, are 5260 mAh și se încarcă la 100% în aproximativ 65 de minute – pentru că e destul de mare bateria.

Ca o concluzie pot doar să vă recomand să mergeți în magazinele Xiaomi (în București sunt, nu știu în tară) sau la operatorii voștri preferați și să testați singuri Xiaomi Mi Note 10, doar așa vă puteți da seama dacă este un telefon potrivit pentru voi. Eu zic că raportul calitate-preț e foarte bun și acest telefon merită o șansă, mai ales dacă faceți multe poze.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.