fbpx

Produsele lansate de Lenovo la IFA 2017

Produsele lansate de Lenovo la IFA 2017

La IFA Berlin am fost invitată de Lenovo. Cu ocazia asta am reușit să cunosc mai bine compania și să aflu planurile lor de viitor. Cei de la Lenovo cred că lumea este într-o continua schimbare, că în curând vom avea în casă device-uri inteligente în fiecare cameră – mai ales în bucătărie (aparatură care o să comande mâncare în locul tău).

IMG_5481

Strategia Lenovo este împărțită în trei direcții mari:

  1. Menținerea leadershipul pe gama de PC-uri
  2. Creșterea business-ului pentru smartphone-uri
  3. Investiții în device-uri noi, mai ales în cele ce se conectează la Cloud.

Lenovo are mai multe grupuri de cercetare: AI (ce nu pune accent pe posibilitatea ca mașinile/roboții să imite oameni sau să aibă emoții, ci vrea să îmbunătățească percepția umană, capacitățile oamenilor și interacțiunea dintre noi și mașini), Device Inovation, Cloud Computing, Smart Lifestyle, 5G.

Produse și tehnologii noi:

  • Custom Care – aplicație prin care utilizatorii Lenovo pot primi răspuns mult mai rapid la problemele lor
  • Smart Medical Wearable – tricou ce oferă date despre efortul depus de utilizator, real-time EKG, monitorizează ritmul inimii – monitorizarea poate să fie și timp de 24 de ore fără oprire.
  • Daystar – modele de ochelari AR slim

Strategia Lenovo pentru smartphone-uri

Modificările Lenovo aduse gamei de smartphone-uri după achiziția Motorola:

  • Portofoliul de 25 de device-uri a fost simplificat
  • Leadership nou compus din persoane de la ambele companii
  • Targheted approach – produse mult mai bine targhetate
  • Unified brand. Deși cutiile smartphone-urile au ambele logo-uri pe ele, Lenovo este considerată acum compania mamă, iar Motorola este brandul de smartphone-uri în Europa.

IMG_5494

Au fost vândute trei milioane de unități de Moto Z în primele 12 luni, Lenovo aflându-se acum pe locul 5 în EMEA ca vânzările de smartphone-uri. Succesul este datorat inovației aduse de Moto Mods – moduri ce îți transformă foarte mult telefonul. Principalul punct forte fiind posibilitatea de ați îmbunătății telefonul cu moduri noi lansate în fiecare an, atfel smartphone-ul tău o să fie mereu unul de ultima generație – toate modurile fiind compatibile cu modelele de telefoane din gama Moto Z.

 Produsele Lenovo lansate la IFA:

Lenovo a prezentat șase noi dispozitive inteligente: casca Mirage AR, casca Explorer Mixed Reality, smartphone-ul Moto X4, tableta Tab 4 Home Assistant, aplicația și setul de gaming Star Wars: Jedi Challenges și laptop-ul convertibil Yoga 920, disponibil și într-o ediție specială Star Wars.

IMG_5518

Star Wars: Jedi Challenges permite fanilor să experimenteze universul Star Wars în moduri care nu au mai fost niciodată posibile. Setul jedi include casca Lenovo Mirage AR, senzor de urmărire și controlerul Lightsaber, dar trebuie să ai instalată și o aplicație specială compatibilă atât cu telefoanele Android, cât și cu dispozitivele iPhone.

Fanii se pot antrena împotriva celor atrași de Dark Force, cum ar fi Kylo Ren și Darth Vader, își pot perfecționa abilitățile în strategia și tactica în timp ce se angajează în bătălii și pot juca și Holochess.

Setul cu cască Lenovo Mirage AR va oferi o imersie completă a jocurilor cu un nivel optim de confort în timpul jocului. Setul cu cască vine, de asemenea, cu un Beacon de urmărire, care este așezat pe podea și acționează ca o bază stabilă pentru senzorii setului cu cască pentru a detecta mișcarea utilizatorului în timpul jocului.

IMG_5563

Echipat cu doi senzori încorporați pentru a oferi o urmărire pozițională în interior, setul cu cască permite mișcării libere și naturale a jucătorului să se deplaseze în timp ce duel adversarii sau direcționează forțele și piesele de pe câmpul de luptă.

Controlerul Lightsaber este modelat după cel de la Anakin Skywalker, Luke Skywalker și Rey. Proiectat pentru a fi o parte esențială a experienței, Lightsaber acționează ca un controler și pointer, permițând jucătorilor să navigheze interfața cu utilizatorul, cu toate comenzile, acțiunile și comenzile activate cu o configurație simplă cu două butoane.
Lenovo Explorer

Alături de Microsoft, Lenovo  a construit casca Explorer Mixed Reality, cască care le oferă utilizatorilor și acces la peste 100 de aplicații certificate VR.

IMG_5558

Lenovo Explorer este conceput ca o extensie naturală și accesibilă a PC-ului consumatorilor: oferă acces la Microsoft Office, la navigarea online sau permite urmărirea de emisiuni într-un mediu virtual, acasă sau la birou. În plus, utilizatorii se pot juca jocuri VR, pot explora locuri noi cu ajutorul tururilor virtuale și pot intensifica experiența de redare a videoclipurilor cu ajutorul tehnologiei 3D, cu imagine de 360 de grade și calitate 4K. Dispozitivul se instalează în doar câteva minute cu ajutorul unui cablu conectat la PC.

IMG_5543

Transformă tableta – Pachetul Lenovo Home Assistant

Alexa transformă alte dispozitivele în produse mai inteligente, fiind acum disponibilă pe tabletele Lenovo. Seria Tab 4, dedicată familiilor, a devenit și mai versatilă datorită pachetului Home Assistant activat de Alexa. Comenzile vocale pot fi utilizate pentru accesarea de pe tabletă a platformelor de știri, informațiilor meteo sau a calendarului. De asemenea, utilizatorii pot face mai multe folosind doar comenzile vocale: cumpărături online, reda muzică sau pot controla alte dispozitive inteligente din casă. Astfel, tableta cu ecran de 10 inchi sau 8 inchi oferă toate informațiile de care utilizatorii au nevoie.

IMG_5638

Pachetul Home Assistant echipează Tab 4 cu aplicația Home Assistant, un difuzor puternic de trei watti și funcție de detectare a vocii de la distanță datorită celor două microfoane, permițând folosirea comenzilor vocale și ascultarea rezultatelor de la o distanță de trei metri în orice direcție.

Yoga 920 cu pen, comandă vocală și elemente biometrice

Convertibilul Yoga 920 integrează o funcție nouă bazată pe smart pen, recunoaștere vocală de la distanță, opțiuni de realitate mixtă, securitate bazată pe elemente biometrice și alte instrumente.

IMG_5501

Întrucât mulți utilizatori doresc în continuare să folosească o tastatură sau un pen, Yoga 920 oferă opțional Lenovo Active Pen 2 cu Windows Ink, un instrument cu 4.096 de niveluri de sensibilitate a vârfului pentru a desena și lua notițe fără un decalaj vizibil. Mai mult, funcția de recunoaștere vocală, o tehnologie specifică smartphone-urilor și  boxelor inteligente, este oferită de Yoga 920 cu ajutorul Cortana. Acum, dispozitivul recunoaște comenzi vocale în modulul standby și de la o distanță de până la 4 metri pentru ca utilizatorii să poată adăuga articole în lista de cumpărături, să trimită un email, să navigheze pe web, să urmărească livrarea coletelor, să lanseze o aplicație și multe altele.

IMG_5585

Dispozitivul îmbină puterea unui procesor precum Intel® 8th Gen™ Quad Core™ i7, a sistemului de operare Windows® 10 cu elemente vizuale uluitoare datorită unui ecran tactil 4K IPS aproape fără ramă, delimitat de un cadru de 13,9 inchi. Cu o greutate de doar 1,37 kg, acest dispozitiv convertibil cu patru moduri se transformă la 360°, din laptop în tabletă.

Mai mult, dispozitivul Yoga 920 este disponibil în ediție limitată cu modele de carcasă Gorilla® Glass: Yoga 920 Vibes, care include un design vizual care imită vibrația, Yoga 920 Ediție Specială Star Wars Rebel Alliance și Yoga 920 Ediție Specială Star Wars Galactic Empire.

IMG_5575

Motorola lansează moto x4 și continuă să extindă familia Moto Mods  

Lenovo, prin subsidiara sa, Motorola Mobility, prezintă la Berlin două noi dispozitive mobile – moto x4 în premieră mondială și moto z2 Force Edition, precum și ultimele inovații în materie de Moto Mods, printre care noul 360 Camera Moto Mod, disponibile în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

IMG_5605

Dispozitivul moto x4 oferă o cameră mai inteligentă capabilă să facă mai mult decât să surprindă  imagini. Capabilitățile camerelor duale de 12MP și 8MP de pe spatele dispozitivului, precum și software-ul cu tehnologia dublu Autofocus Pixel, creează imagini de calitate profesională. În plus, camera frontală de 16MP, cu mod de adaptare în condiții de luminozitate scăzută și noua funcție Panoramic Selfie oferă un cadru mai larg pentru a face selfie-uri mai bune.

IMG_5600

Alimentat de un acumulator de 3.000 mAh și dotat cu capabilități care îi oferă performanțe superioare, telefonul moto x4 oferă protecție împotriva scurgerilor, picăturilor de apă și chiar scufundărilor conform cu standardul IP68. De asemenea, designul carcasei spate, conturat 3D, cu un cadru de aluminiu anodizat și sticlă Corning® Gorilla® Glass, protejează atât fața cât și capacul din spate împotriva zgârieturilor și transformă dispozitivul în unul solid și cu un aspect atractiv.

Dispozitivul moto x4 integrează Amazon Alexa, accesibil fără a fi necesară deblocarea acestuia. De asemenea, sistemul de sunet wireless le permite utilizatorilor să se conecteze la până la   patru dispozitive audio Bluetooth® în același timp.

Camera Moto 360: Surprinde totul

Odată cu atașarea noului Moto Mod Camera 360 de dispozitivul moto z, smartphone-ul se transformă într-o cameră de 360 de grade. Prin simpla apăsare a unui buton, utilizatorii pot înregistra videoclipuri 4k la 360 de grade interactive cu sunet 3D care va fi redat conform direcției de vizualizare a conținutului.

IMG_5625

Software-ul avansat de editare le permite utilizatorilor să ajusteze conținutul pentru a se potrivi nevoilor lor și, odată ce sunt pregătite, pozele și videoclipurile pot fi partajate cu ușurință către  prieteni și pe rețelele de socializare direct din aplicația Google Photos.

moto x4 va fi disponibil în Europa Centrală și de Est începând cu luna octombrie de la prețul aproximativ de €399.

moto z2 Force și Moto 360 Camera vor fi disponibile în Europa începând cu luna septembrie la prețul aproximativ de €799.

IMG_5628

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.