fbpx

Produsele lansate Sony la IFA

Produsele lansate Sony la IFA

6 sept. 2017 Altele

Sony a prezentat foarte multe produse la IFA. Lista de mai jos este una destul de lungă.

Xperia XZ1 și Xperia XZ1 Compact

Xperia XZ1 încorporează camera foto de ultimă oră Motion Eye™, proiectată cu ajutorul know-how-ului utilizat pentru aparatele foto ‘α’ și pentru gama de aparate foto Cyber-shot™, produse de Sony. Senzorul de imagine Exmor™ RS cu memorie atașată revoluționează captarea mișcării și produce imagini de calitate superioară.

Puteți înregistra 960 de cadre pe secundă, clipuri care pot fi redate cu funcția video Super slow motion 3 . De asemenea, noua funcție Predictive Capture e cu un pas înainte și începe să stocheze imagini când detectează acțiune sau chiar un simplu zâmbet, înainte de a apăsa declanșatorul.

IMG_5758

Noua funcție Autofocus burst urmărește subiectul în mod inteligent și reglează focalizarea pentru a garanta claritatea imaginilor de acțiune. Experiența camerei foto premium este completă datorită camerei foto frontale de 13 megapixeli, cu senzor de 1/3” și bliț pentru selfie-uri.
3D Creator este algoritmul unic și inovator, marca Sony, pentru scanarea rapidă și ușoară a obiectelor 3D, deschizând noi orizonturi de posibilități creatoare. În premieră, puteți scana obiecte în 3D cu smartphone-ul, într-un minut, utilizând cele patru moduri de scanare; scanarea capului, scanarea feței, scanarea alimentelor și scanare a unei forme libere.

Grație tehnologiei BRAVIA TV oferite de Sony, Xperia XZ1 vă oferă mai multă culoare și mai mult contrast, redând filmele și serialele preferate în imagini realiste, prin încorporarea HDR (High Dynamic Range) în afișajul Full HD de 5,2”.

Grație tehnologiei Sony DSEE, vă puteți bucura de și mai multă muzică în Hi-Resolution, prin capabilitatea de upscaling. Bucurați-vă de muzica și filmele preferate, cu sau fără căști, folosind difuzoarele stereo S-Force Front Surround, care oferă cu 50% mai multă presiune 4 decât modelele Xperia anterioare. De asemenea, tehnologia Digital Noise Cancelling (DNC) încorporată reduce zgomotele exterioare cu până la 98%, când experiența este completată cu o pereche de căști DNC.

Modelul Xperia XZ1 este rezistent la condiții de mediu, la apă 5 și praf, iar ecranul este întărit cu Corning® Gorilla® Glass 5 și face față încercărilor de peste zi. Modelul poate fi ușor personalizat grație senzorului integrat de amprentă, care vă recunoaște în mod intuitiv și garantează siguranță unică. Designul premium este disponibil în patru culori noi: Moonlit Blue, Venus Pink, Warm Silver și clasicul Black. Noile căști h.ear oferite de Sony (pronunțat precum „hear”) – h.ear on 2 Mini Wireless, h.ear on 2 Wireless NC și h.ear in 2 Wireless – vor fi disponibile și în culori armonizate, care completează pachetul Xperia.

IMG_5755

Xperia XZ1 este alimentat de platforma mobilă de ultimă oră Qualcomm® Snapdragon™ 835 cu X16 LTE, gândită să ofere viteze fenomenale de transfer Gigabit LTE (până la 1 Gbps). De asemenea, transferurile de fișiere sunt mult mai rapide datorită conexiunii USB 3.1, care este de 10 ori mai rapidă decât USB 2.0, cu o viteză de transfer de până la 5Gbps. Funcția Smart Stamina preia controlul și păstrează telefonul încărcat, estimând cât rezistă bateria, în funcție de utilizarea normală a telefonului. Dacă consideră că rămâneți fără baterie, sugerează activarea modului Stamina, care reduce consumul de energie pentru ca bateria să reziste mai mult. Tehnologiile de încărcare cu care este prevăzut modelul, Battery Care 6 și Qnovo Adaptive Charging, protejează bateria și îi prelungesc durata de viață.

Xperia XZ1 Compact e echipat cu camera foto Motion Eye™, cu funcția video Super slow motion, 3D Creator, o cameră frontală cu unghi super larg și experiență audio premium, toate acestea într-un model confortabil, cu afișaj de 4,6”.

Vă bucurați de cele mai noi funcții, inclusiv Predictive Capture, pentru a nu mai rata nimic niciodată, și Autofocus burst, care vă urmărește subiectul în mod inteligent și reglează focalizarea pentru a garanta claritatea imaginilor. În plus, vă bucurați de o cameră frontală de top, cu un câmp vizual de 120 grade , cu care puteți face selfie-uri mai cuprinzătoare, sau puteți trece cu ușurință la un unghi normal de 80 grade , cu un simplu click pe ecran. Luminozitatea este ajutată de blitz-ul frontal.

IMG_5753

Este rezistent la apă conform standardelor IP65/IP68, este prevăzut cu antenă de metal în partea superioară și inferioară, pentru conectivitate sporită, și o structură solidă, anti-răsucire și anti-îndoire, din material plastic întărit cu fibră de sticlă și Corning® Gorilla® Glass 5. Modelul este disponibil în patru culori: Black, White Silver, Horizon Blue și Twilight Pink.

Procesorul Qualcomm® Snapdragon™ 835 face din Xperia XZ1 Compact un model rapid. Modelul se bucură de viteze de descărcare de până la 800Mbps. Performanța este sporită și de inteligența funcției Smart Cleaner, care detectează în mod automat aplicații neutilizate și șterge fișierele din cache. De asemenea, o serie de funcții inteligente, de tipul Smart Stamina, sunt active pe motorul de învățare Xperia care, împreună cu tehnologiile Battery Care și Qnovo Adaptive Charging, asigură o baterie fiabilă pe toată durata de viață a produsului, care alimentează telefonul toată ziua.

Disponibilitate

Modelele Xperia XZ1 și Xperia XZ1 Compact sunt disponibile la nivel global, în luna septembrie 2017;  ambele modele se livrează cu Android™ 8.0, Oreo. Când precomandă modelul Xperia XZ1 sau XZ1 Compact, începând cu data de 18 septembrie, de la partenerii și operatorii selectați, toți clienții primesc gratuit o pereche de căști h.ear on 2 Mini Wireless (WH-H800). Aceste căști atractive, elegante și colorate se bucură de avantajele Xperia XZ1/XZ1 Compact High-res audio, datorită tehnologiei LDAC.

IMG_5749

Seria h.ear de la Sony, mai compact

Sony anunță trei noi modele de căști h.ear  wireless și seria de Walkman-uri asortate cromatic, pentru utilizatorii iubitori de muzică, preocupați de stil. Cele cinci noi nuanțe sunt: verde orizont, roșu amurg, negru cenușiu, auriu pal și albastru lunar.

Noua serie de Walkman-uri NW-A40 este disponibilă în aceeași gamă de culori.

IMG_5726

Design-ul compact al celor două căși mini h.ear Wireless (WH-H800) le transformă în căști confortabile, minimaliste și foarte ușoare. Deși mici și ușoare, cele două căști mini h.ear wireless redau sunete wireless la o calitate superioară, datorită tehnologiilor LDAC™ sau DSEE HX și capabilității audio Hi-Res prin cablu. În plus, au o autonomie mare a bateriei, căștile fiind funcționale timp de 24 de ore fără a necesita încărcare. Prin intermediul funcției Quick Charging, căștile pot fi încărcate în 10 minute pentru 90 de minute de funcționare.

Bateria căștilor h.ear Wireless NC are o autonomie de 28 de ore, iar prin intermediul funcției Quick Charging se obțin în plus 65 de minute de funcționare, în doar 10 minute de încărcare, la aceeași calitate audio.

Pentru utilizatorii care preferă să poarte căștile în spatele gâtului ele dispun de o clemă magnetică pentru securizarea capetelor, înlăturând astfel disconfortul cablurilor și notifică utilizatorul despre apelurile primite prin vibrații, autonomia bateriei fiind de 8 ore.

Seria A40 este prevăzută cu un ecran tactil mic de 3.1 inchi, oferind o interfață grafică ușor de utilizat, cu o navigare simplă, și mai puține ecrane de meniuri. Cu o autonomie a bateriei de până la 45 de ore, Walkman-ul poate fi utilizat pe durata întregii zile și a nopții.

NW-A40

Conectivititatea wireless prin tehnologia BLUETOOTH extinde modalitățile de utilizare. În plus, datorită compatibilității cu tehnologiile LDAC și Qualcomm aptX™ HD audio, utilizatorii au la dispoziție mai multe opțiuni de utilizare, prin actualizare firmware după noiembrie 2017.

 LF-S50G boxă cu control vocal

Sony lansează boxa LF-S50G cu control vocal, care oferă acces ușor la informațiile online și un sunet de înaltă calitate, într-un design compact și elegant. Boxa 360o este un hub digital pentru locuință. Datorită funcției Google Assistant integrate, boxa se transformă într-un asistent personal virtual.

Controlul boxei se poate face fără utilizarea telefonului, deoarece acum este suficientă simpla folosire a vocii pentru a pune întrebări sau pentru a afla ceva nou. Utilizatorii trebuie doar să enunțe propoziția „Ok Google” pentru a activa boxa și a afla diverse informații, pentru a seta alarma de trezire sau pentru reamintirea detaliilor zborului rezervat pentru următoarea călătorie. Este posibilă verificarea și actualizarea calendarului pentru a gestiona întrevederile neprevăzute, adăugarea de elemente în to-do list și aflarea de informații generale, cum ar fi ultimele noutăți sau vremea.

Cu un sistem vertical, orientat în două direcții și un unghi de 360o, boxa wireless S50G este concepută să redea cu ușurință sunetele într-o cameră de dimensiuni medii. Pentru a simți bass-ul și pentru a avea parte de aceeași calitate a sunetului oriunde în încăpere, S50G este echipată cu: un difuzor care reproduce clar sunetele vocale și notele înalte, un subwoofer, care reproduce sunetele de bass, un canal amortizat bass reflex pentru basul neutru, dintr-o formă mică și difuzorul omnidirecțional în două trepte, care dispersează sunetul în toate direcțiile.

Boxa S50G este rezistentă la stropii de apă, conform standardului IPX3 și are un înveliș impermeabil, oferă suport Bluetooth și NFC și permite conexiunea între dispozitive. Boxa este compatibilă atât cu Android, cât și cu iOS.  Este dotată, de asemenea, cu un buton de control, care permite redarea muzicii, omiterea unor melodii și ajustarea volumului.IMG_5724

Noile versiuni ale căștilor wireless 1000X

Sony lansează trei noi versiuni de căști wireless echipate cu tehnologia de anulare a zgomotului din seria 1000X, pentru ca utilizatorii să se poată concentra doar la muzica pe care doresc să o asculte.

WF-1000X Wireless, care nu au niciun cablu, se potrivesc perfect în ureche și includ tehnologia de anulare a zgomotului. Căștile WI-1000X pot fi purtate în spatele gâtului, iar WH-1000XM2 sunt noile căști premium pentru cap, cu tehnologie de anulare a zgomotului care oferă multiple noi funcționalități și o durată foarte mare de utilizare a bateriei, pentru o experiență audio mai lungă și mai profundă, precum și opțiuni suplimentare de reglare a sunetului la mediul înconjurător.

1000X_B

WH-1000XM2 și WI-1000X sunt dotate, în premieră mondială, cu funcția de „Optimizare a Presiunii Atmosferice”, care detectează presiunea aerului din mediul în care se află utilizatorul, prin intermediul unor senzori și optimizează funcția de anulare a zgomotului. În plus, un egalizator permite reglarea adițională a sunetului în funcție de preferințe.

Cu un driver de 6mm, sunetul oferit de căști este dinamic, în ciuda dimensiunii reduse a acestora. Atunci când sunt folosite, căștile se activează automat și se conectează la ultimul dispozitiv cu care au fost utilizate.

WF-1000X pot fi încărcate în suportul special, oferind până la 9 ore de utilizare.

WI-1000X sunt căști wireless ce pot fi purtate în jurul gâtului și echipate cu tehnologie de anulare a zgomotului.

Ele oferă funcționalitate prin sistemul zip de management al cablurilor și alertele prin vibrații pentru apelurile primite. Au o autonomie a bateriei de până la 10 ore cu conexiune wireless sau, pentru a profita la maxim de divertismentul din timpul zborului, de până la 14 ore prin conexiune audio prin cablu, cu tehnologie de anulare a zgomotului.

WH-1000XM2 au integrate toate funcționalitățile premiate ale MDR-1000X, dar integrând și unele noi, WH-1000XM2 sunt dotate cu cea mai bună tehnologie de anulare a zgomotului, alături de modurile Ambient Sound, Personal NC Optimizer și Quick Attention, în modelul în jurul urechii.

Îmbunătățite pentru o durată extinsă de utilizare a bateriei de până la 40 de ore cu un cablu audio sau de până la 30 de ore în modul wireless, căștile sunt dotate cu o funcție de încărcare rapidă, pentru a încărca în 10 minute cantitatea de energie necesară pentru 70 de minute de redare.

WF-1000X vor fi disponibile la prețul de aproximativ 220 de euro din luna septembrie 2017.

WI-1000X vor fi disponibile la prețul de aproximativ 330 de euro din luna septembrie 2017.

WH-1000XM2 vor fi disponibile la prețul de aproximativ 380 de euro din luna septembrie 2017.

BRAVIA OLED A1 4K HDR de 77″

Televizorul Sony BRAVIA OLED A1 4K HDR oferă o experiență îmbunătățită de vizionare, datorită calității superioare a imaginii și nuanțelor intense de negru redate de ecranul OLED. Procesorul de imagine X1™ Extreme 4K HDR de la Sony extinde capabilitățile OLED de redare a imaginilor la calitate 4K HDR.

Televizoarele sunt compatibile cu tehnologiile HDR10, HLG și Dolby Vision™ (care vor fi adăugate printr-o actualizare de firmware până la sfârșitul anului) pentru vizualizarea de conținut HDR.

BRAVIA A1 07

Ca și în cazul modelelor cu diagonale de 55″ și 65″, modelul BRAVIA OLED A1 de 77″ este echipat cu prima tehnologie audio Acoustic Surface™ din lume, care transformă ecranul în difuzor.

Cu peste 8 milioane de pixeli cu auto-iluminare, seria de televizoare BRAVIA OLED A1 4K HDR oferă o experiență vizuală îmbogățită datorită nuanțelor intense de negru, culorilor bogate și realiste, contrastului dinamic, imaginilor clare și a unghiului de vizualizare mărit.

Televizoarele BRAVIA OLED A1 4K HDR sunt compatibile cu Android TV care permite vizionarea de filme, emisiuni TV și a mii de aplicații la domiciliu, facilitând descărcarea de conținut de divertisment sau utilizarea ca dispozitiv pentru jocuri. Iubitorii de televiziune pot urmări emisiuni și filme de pe Google Play Movies & TV™, Netflix, Amazon Video, YouTube și nu numai.

IMG_5763

GTK-XB60 și GTK-XB90 – două boxe portabile EXTRA BASS

Sony extinde gama EXTRA BASS™ cu două boxe noi. GTK-XB60 și GTK-XB90 sunt portabile datorită tehnologiei Wi-FI, redau un sunet puternic și sunt cele mai mari din această gamă în ceea privește dimensiunea și volumul sunetului.

Tehnologia EXTRA BASS™ oferă o performanță superioară, datorită îmbunătățirilor hardware, care ajută la redarea sunetelor cu un nivel ridicat al presiunii acustice. Bateriile au o autonomie ridicată, boxele fiind dotate cu trei moduri diferite de utilizare a energiei și cu opțiunea de a cupla simultan mai multe dispozitive wireless.

Puternica boxă GTK-XB60 este echipată cu aceeași tehnologie EXTRA BASS™, are o durată de utilizare a bateriei de până la 14 ore și include opțiunea de schimbare a modurilor bateriei între AC, Battery și Stamina.

Prin intermediul funcției Wi-FI Party Chain pot fi conectate simultan până la 10 boxe EXTRA BASS™(Începând cu gama EXTRA BASS 2017 (mai puțin SRS- XB10)). Funcția permite conectarea a trei smartphone-uri simultan, astfel că orice utilizator poate deveni DJ. De asemenea, utilizatorii pot conecta un microfon, pentru sesiunile de karaoke.

XB60 se poate sincroniza cu orice melodie. Opțiunile de iluminat pot fi personalizate cu ajutorul aplicației pentru telefonul mobil Sony Music Center & Fiestable, care transferă puterea acestei boxe ușoare și compacte în mâinile utilizatorilor.

GTK-XB90 cu tehnologie EXTRA BASS™ este dotată cu iluminare de tip infinity mirror lighting, care imită luminile de la un festival. GTK-XB90 poate funcționa până la 16 ore, după o încărcare de doar 4 ore, folosind unul dintre cele trei moduri: AC, Battery sau Stamina pentru utilizarea eficientă a bateriei.

GTK-XB60 va fi disponibilă începând cu septembrie 2017, în culorile: negru, albastru și roșu, la un preț recomandat de 350 de euro.

GTK-XB90 va fi disponibilă începând cu septembrie 2017, în culoarea negru, la un preț recomandat de 500 de euro.

Sistem audio V90DW

Denumirea japoneză, „Muteki”, înseamnă „sunet energic” și „design voluminos”.

V90DW este prevăzut cu un generator Spread Sound, care susține dispersia și distanța la care poate ajunge muzica. Pentru a mări amploarea și propagarea sunetului, difuzoarele frontale angulare de mărime medie și tweeter-ele sunt amplasate la un unghi de 20o spre exterior, difuzoarele sub formă  de corn maximizând redarea sunetului în întreaga încăpere.

V90DW

V90DW este compatibil cu aplicațiile de muzică, precum Spotify și încorporarea Chromecast. Panoul de control tactil este ușor de utilizat, datorită iluminării din spate care facilitează folosirea pe timp de noapte. Acesta este prevăzut cu roți, pentru a fi mai ușor de transportat și de amplasat. Luminile difuzoarelor și iluminarea multicoloră a spațiului fac cu adevărat diferența, deoarece culorile sunt schimbate și sincronizate în ritmul muzicii.

Prin intermediul aplicațiilor mobile Sony | Music Centre și Fiestable, V90DW se poate sincroniza wireless (via WiFi) cu până la 10 difuzoare compatibile, oferind o experiență deosebită de utilizare. MCH-V90DW se conectează wireless cu MHC-V77DW, disponibil deja.

Prin intermediul aplicațiilor mobile Sony | Music Centre și Fiestable, utilizatorii pot ajusta efectele de lumini și pot adăuga efecte DJ, controlând funcțiile de bază ale difuzorului. Datorită funcției Gesture Control, utilizatorii pot controla dispozitivul doar dintr-o simplă mișcare a mâinii.

MHC-V90 va fi disponibil din septembrie 2017, la un preț de aproximativ 1.400 de euro. Prețul poate varia în funcție de distribuitor.

Nou Walkman compact din seria ZX 

ZX300 oferă un sunet de înaltă rezoluţie datorită amplificatorului digital S-Master HX™, care a fost etanşat cu puncte de sudură fără plumb. Datorită capacității de redare nativă de 11.2 MHz DSD și a redării PCM 384kHz pe 32 de biţi, în o conexiune echilibrată, utilizatorul are o experiență audio autentică. ZX 300 oferă, de asemenea, o conexiune standard balansată, cu canale distincte stânga-dreapta, care redau sunetele mai clar și reduc zgomotul.

NW-ZX300_S_front_PlaybackUI-Mid

Pentru experiența de ascultare premium, ZX300 încorporează un cadru de aluminiu, pentru o valoare a rezistenței mai mică. Componentele FTCAP (Condensatori din polimeri) și noul condensator de film sunt integrate pentru a reda sunete mai clare și note de bass puternice.

Au fost folosite cabluri din fibră optică (OFC) pentru a conecta amplificatorul intern cu mufa pentru căști, rezultatul fiind obţinerea unui sunet puternic, de calitate superioară, obținut cu o valoare mică a rezistenței. Astfel este asigurată transmiterea semnalului fără intermitențe. Pentru redarea sunetelor puternice de bass și reducerea zgomotului, condensatorul cu două nivele este principala sursă de alimentare a bateriei acestui Walkman. Datorită celor două oscilatoare de cuarț, utilizatorii beneficiază de o experiență audio superioară, deoarece acestea îmbunătățesc raportul S/Z (semnal-zgomot) și au acces la un volum mare de fișiere muzicale.

Datorită interfeţei touchscreen speciale, toate funcțiile pot fi accesate ușor: doar cu o atingere utilizatorii pot regla volumul în orice moment. Dispozitivul are un design subțire și ușor, integrează o baterie cu o autonomie de 30 de ore şi are o memorie internă de 64 GB, plus suport pentru memorie externă.  Căştile wireless pot fi conectate prin intermediul tehnologiilor BLUETOOTH sau NFC. În ceea ce privește  codecurile compatibile cu conectivitate BLUETOOTH, nu doar LDAC, ZX300 va fi, de asemenea, compatibil cu Qualcomm aptX™ HD audio.

NW-ZX300 va fi disponibil în magazinele din Europa începând cu octombrie 2017, la un preț recomandat 700 de euro. Prețul variază în funcție de distribuitor.

Noi sisteme audio-video pentru mașină, cu conectivitate smartphone

 Sony își extinde gama audio pentru mașină cu conectivitate smartphone și lansează receptorul AV XAV-AX200 cu funcții inteligente, care va fi urmat ulterior de versiunea DAB.

XAV-AX200 oferă instrumentele necesare pentru ca utilizatorul să poată accesa în timpul călătoriei conținut de divertisment, video sau audio, având posibilitatea de a alege dintr-o gamă largă de opțiuni. XAV-AX200 dispune de un ecran tactil de 6.4 inchi, cu o sensibilitate ridicată și de un buton de volum rotativ cu un design ergonomic, ușor de utilizat. Utilizatorii beneficiază de tehnologiile audio unice EXTRA BASS™ și Dynamic Stage Organizer (DSO)

Prin intermediul Apple CarPlay sau Android Auto, XAV-AX200 se leagă la telefonul utilizatorului pentru a extinde platforma mobilă la nivelul mașinii și a oferi multe din funcționalitățile telefonului mult mai la îndemână, pentru cât mai puține interferențe la condus.

AX200

Noua funcționalitate cu 3 intrări pentru camere foto externe permite șoferului să vizualizeze o imagine selectată de la 3 camere conectate. O intrare este prevăzută pentru spatele mașinii, în timp ce celelalte două pot fi selectate manual.

Versiunea DAB pentru XAV-AX200 va fi disponibilă din luna martie și va fi capabilă să ofere o experiență radio digitală integrată. Aceasta va completa gama de produse pentru mașină Apple CarPlay & Android, alături de XAV-AX100 și XAV-AX200. 

XAV-AX200 va fi disponibil în Europa din septembrie 2017

Camera foto ultra-compactă RX0

Camera foto RX0 continuă să ofere funcționalități de ultimă generație specifice seriei RX, adăugând un design robust și rezistență la apă, într-un corp ultra-compact.  De asemenea, RX0 dispune de funcția de înregistrare super slow motion care permite captarea și redarea momentelor importante într-un mod spectaculos.

Camera poate fi folosită în scenarii clasice sau poate fi cuplată cu alte camere, pentru a obține fotografii din mai multe unghiuri. Soluțiile care implică mai multe unități pot fi obținute prin conectare wireless, pentru mai multă flexibilitate, sau prin conectare prin cabluri, pentru un plus de fiabilitate.

RX0 dispune de un senzor de imagine Exmor RSTM CMOS 1.0-type de 15.3 MP și de un obiectiv fix wide ZEISS® Tessar T 24mm F4, care permit captarea de imagini de rezoluție înaltă. Camera rezistă la scufundare în apă până la 10 metri adâncime, este rezistentă la șocul căderii de până la 2 metri și poate suporta o aplicarea unei presiuni de până la 200kgf/2000N.

IMG_5764

Proiectoare 4K Home Cinema

Sony își va extinde gama de proiectoare home cinema 4K HDR, lansând trei noi modele care integrează panourile unice 4K SXRD. Proiectorul VPL-VW760ES, cu un design compact, dispune de o sursă de lumină laser încorporată și reproduce imagini la o calitate și un contrast superioare, care le permit utilizatorilor să se bucure de imagini la o calitate 4K HDR, chiar și în cele mai întunecate și luminoase medii.

De asemenea, va fi lansat modelul VPL-VW360ES, echipat cu o funcție de reglare a calității imaginii pentru a se potrivi diferitelor tipuri de vizionare de conținut și modelul VPL-VW260ES cu un raport cost-performanță ridicat, care le permite utilizatorilor să se bucure de imagini realiste la calitate 4K HDR.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.