fbpx

Proiector pe care îl poți lua cu tine oriunde – fără să iei și cabluri – ViewSonic M1+

Proiector pe care îl poți lua cu tine oriunde – fără să iei și cabluri – ViewSonic M1+

29 feb. 2020 Altele

De mult nu am mai testat un proiector, dar când am primit propunerea să testez un proiector ultra-portabil – wireless, fără cabluri, cu o greutate sub 1kg, telecomandă și boxe Harman/Kardon integrate am zis că trebuie neapărat să văd dacă ViewSonic M1+ chiar e atât de impresionant precum specificațiile prezentate. Pot spune că nu m-a dezamăgit.

Recunosc că acum două săptămâni nu știam foarte multe despre compania ViewSonic. Între timp m-am documentat.

ViewSonic Corporation este o companie multinațională de electronice, cu sediul central în California, Statele Unite și un centru de cercetare-dezvoltare în New Taipei City, Taiwan.

Campania ViewSonic este specializată în tehnologia de afișare – inclusiv afișaje cu cristale lichide, proiectoare și ecrane interactive – precum și software digital. Compania generează aproximativ 1 miliard de dolari în vânzări la nivel mondial anual.

Unul din cele mai apreciate proiectoare ale sale este modelul ultra-portabil primit de mine la testat – ViewSonic M1+. Prețul lui este de aproximativ 1.600lei, un preț bun pentru ceea ce oferă acest proiector. Dar hai să vedem ce poate face acest mic proiector. Mic, dar puternic.

În cutie vei primi,

  • Cablu încărcare
  • Încărcător
  • Cablu USB-C (1 m)
  • Telecomandă – cu baterii incluse
  • Geantă de transport
  • Ghid de utilizare

Design și Conectivitate

ViewSonic M1+ a câștigat premiul de design iF 2018. Ghidul iF WORLD DESIGN este cea mai mare platformă de design digital din întreaga lume.

Cu o greutate de 750 de grame, M1 + este suficient de compact pentru a fi amplasat oriunde, în interior sau în exterior. Și dimensiunile sale sunt extrem de reduse: 14,6 cm x 12,6 cm și cu o grosime de 4 cm.

Design-ul este robust, suportul este metalic iar plasticul este dur și de bună calitate.

Închis, pe standul metalic poți vedea logo-ul ViewSonic, imediat ce muți standul, proiectorul pornește instant și poți vedea obiectivul de proiecție, și senzorul infraroșu. Dacă strângi rapid suportul vei închide automat și proiectorul. Super rapid.

Pe partea dreaptă este rotița de unde poți seta claritatea imaginii în funcție de distanța până la pretele de proiectare. Tot pe partea dreaptă, bine ascunse, sunt toate porturile acestui mic proiector: port USB, jack audio pentru căști, HDMI, USB-C, de încărcare și Micro-SD – tot ce ai nevoie. În plus, M1+ are și memorie internă de 16 GB unde poți salva filme, seriale, documente, prezentări etc. Iar dacă asta nu e suficient, M1+ are și wireless și bluetooth pentru a conecta smartphone-ul tău la el. Astfel poți proiecta orice de pe telefon, chiar și filmul preferat de pe Netflix, nu trebuie să mai downloadați nimic.

În spate sunt butoanele de Oprit/Pornit/Selectare, Volum -/+ ce sunt și butoane de navigare și butonul Înapoi. Tot în spate sunt și 5 mini-LED-uri ce arată nivelul bateriei. Când proiectorul este la încărcat se activează un LED mov pe butonul Power. Lângă butoane este o zonă de aerisire. La fel și pe toată partea stângă.

În partea de sus este un grilaj foarte mare ce ascunde discret sistemul audio Karman/Kardon. Iar în partea de jos a proiectorului este mount-ul pentru trepied.

Standul inteligent al proiectorului permite o configurare fără efort la 360 de grade și servește simultan ca capac pentru lentile.

Portabilitate

ViewSonic M1 + este un proiector portabil WVGA LED care îți permite să te bucuri de divertismentul preferat în orice cameră, indiferent de spațiul disponibil, chiar și în aer liber. Fiind foarte mic, ușor, îl poți folosi fără vreun cablu conectat, chiar și fără un device separat de stocare – având 16 GB memorie internă, are și o telecomandă pentru a-l acționa de la distanță, M1+ e perfect de luat în călătorii, îl poți folosi în orice cameră de hotel ca să nu depinzi de TV-ul oferit de hotel sau de opțiunile lui de conectivitate.

Eu l-am folosit fără probleme pe terasă, afară, în aer liber. Am montat imediat proiectorul pe un trepeid, am pus repede un cearceaf pe perete pentru a avea o suprafață când mai dreaptă și pentru a optura un geam, am pus două sezlonguri, pături să nu ne fie frig, am făcut popcorn și seara romantică a fost perfectă.

Proiectorul ViewSonic M1+ chiar poate să fie așezat oriunde, pe masă, birou, etajeră, pe jos etc. – standul integrat este utilizat și ca suport pentru a seta sigur și rapid unghiul de proiectare, proiectorul poate fi montat chiar și pe un trepied pentru că dispune de un mount de trepied.

Poate proiecta fără probleme pe orice suprafață, dar recomand o suprafață curată, dreaptă și cât mai deschisă la culoare, proiectorul poate afișa imagini chiar și pe tavan, datorită suportului special.

Telecomandă și Opțiuni

Ce îmi place foarte mult la ViewSonic M1+, pe lângă faptul că-l pot lua cu mine oriunde, este că are telecomandă cu toate opțiunile necesare: setări, volum, selectare + meniu, mute, play/pause, rewind, înapoi, setări boxe, luminozitate și on/off.

Telecomanda are senzor infraroșu și folosește 2 baterii AAA.

M1 + oferă o interfață simplă încât oricine poate folosi acest proiector. Meniul său oferă o listă a tuturor surselor ce se pot conecta la proiector, care pot fi selectate folosind telecomanda inclusă sau butoanele integrate din spate.

Boxe Harman/Kardon

Cele două difuzoare Harman Kardon oferă un sunet impresionant, cu vibrații puternice, echilibru mediu și bass puternic. În plus, M1 + se poate transforma imediat într-o boxă bluetooth Harman Kardon – îl poți folosi doar ca să asculți muzică.

Imagine

Datorită corecției automate, M1 + proiectează imagini proporționate perfect în orice unghi, deoarece afișajul este corectat automat pentru unghiul respectiv.
Distanța ideală de la care puteți proiecta este de 2,6 metri distanță pentru a obține o imagine de 100inch, dar se poate și de la distanțe mai mici – recomandat până la 1,5m și nu peste 3m.M1 + proiectează imagini ce au culori reale datorită ViewSonic SuperColor™, o tehnologie care reproduce aceleași culori care ne sunt familiare din viața de zi cu zi.

Conform fișei sale de specificații, ViewSonic M1 + acceptă până la 1,06 miliarde de culori. Puterea reală este puternic influențată de alți factori, cum ar fi suprafața de proiectare, lumina ambientală etc.

Culorile sunt strălucitoare și saturate, ceea ce ajută la o experiență de vizionare plăcută, dar luminozitatea nu este foarte mare. Recomand să fie cât se poate de întuneric în cameră, sau afară, pentru o experiență cât mai plăcută.

Baterie

Datorită bateriei integrate de 4000mAH și a unui timp de funcționare de peste 30.000 de ore, acest proiector oferă ani de divertisment multimedia oriunde doriți să îl utilizați.

Bateria internă oferă 3 ore de vizualizare fără probleme. Suficient pentru a vedea filmul preferat de 2 ori sau pentru a vedea câteva episoade din serialul preferat.

Concluzie

ViewSonic M1+ este un proiector incredibil de puternic pentru dimensiunile lui. Am fost uimită să văd cât de ușor este de așezat oriunde și cât de multe opțiuni de conectivitate are. Boxele Harman/Kardon sunt un mare plus, mai ales că proiectorul poate deveni o boxă externă fără probleme. Design-ul chiar își merită premiul câștigat în 2018.

Îl recomand tuturor celor care vor un display portabil cu o diagonală de 100inch mereu în geanta lor, chiar și când călătoresc. Doar să aveți grijă să fie cât mai întuneric pentru o imagine cât mai clară și un contrast potrivit.

Sistem de proiecție: 0.2 „WVGA
Rezoluție nativă: 854×480
Luminozitate (lumini LED): 300 lumini LED
Raport de contrast: 120000: 1
Culoare afișaj: 1,07 miliarde de culori
Tipul sursei de lumină: LED
Viața sursei de lumină (normală): până la 30000
Watt lampă: LED RGB
Obiectiv: F = 1,7, f = 5,5 mm
Offset de proiecție: 100% + / – 5%
Raport de aruncare: 1.2
Zoom optic: Fix
Dimensiunea imaginii: 24 „-100”
Distanța de aruncare: 0.64m-2.66m
(38 „@ 1m)
Piatră cheie: +/- 40 ° (V)
Zgomot sonor (normal): 26dB
Zgomot audibil (eco): 25dB
Spațiu de stocare local: Total 16 GB
(Stocare disponibilă de 12 GB)
Lag de intrare: 33 ms
Suport de rezoluție: VGA (640 x 480) până la FullHD (1920 x 1080)
Compatibilitate HDTV: 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p
Frecvență orizontală: 15h-135kHz
Rata de scanare verticală: 23-120Hz

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.