RAZER Stream Controller X – device-ul de care nici nu credeai că ai nevoie

RAZER Stream Controller X – device-ul de care nici nu credeai că ai nevoie

30 apr. 2023 Altele

Recent am primit la testat un gadget care prevăd că în scurt timp o să devină cel mai folosit device atunci când lucrez, la același nivel cu mouse-ul sau tastatura. Este vorba despre RAZER Stream Controller X – ceea ce este exact ce îi spune și numele – un controler extra pentru streaming, cu shortkey-uri pentru orice îți trece prin cap când faci streaming.

De exemplu: Go live, pause, audio, emoticoane, change layout, change scene sau să se audă anumite efecte audio etc. Cam tot ce folosești în streaming sau pe platforme precum OBS. Poți chiar să controlezi și luminile Philips HUE pentru un plus de wow în streaming.

Dar de ce sunt eu atât de încântată de acest device, nu e ca și cum aș face streaming zilnic. Nu! Dar lucrez zilnic în programe precum: Adobe Photoshop, Premier Pro, After Effects, Illustrator și alte programe de grafică și editare video. Iar RAZER Stream Controller X îți permite să mapezi orice shortcut vrei din programele Adobe, pe langă multe alte programe, nu doar de streaming. Și nu trebuie să fie shotcut-uri pe care oricum le foloseai pe tastatură, ci acțiuni complet diferite care necesitau parcurgerea unui meniu sau mai multe click-uri și taste apăsate.

Teoretic, pentru cei care sunt cât de cât în domeniu, cu o singură apăsare de buton poți crea un nou layer albastru cu opacitatea de 30% și blending mode Overlay și-l poți denumi – Background. În mod normal pentru a face asta ai nevoie de cel puțin un minut, dar acum poți cu o singură apăsare de buton. Și așa poți face cam orice pentru că vei crea macro-uri (acțiuni/actions).

Razer este la al doilea astfel de produs, creat tot în parteneriat cu Loupedeck, o firmă super cunoscută pentru acest tip de controllere, tot ei oferă și software-ul necesar pentru a controla și alte aplicații, nu doar cele de streaming. Razer Synapse te ajută să setezi fiecare buton pentru activități de streaming, dar pentru programe precum: Audition, Final Cut Pro, After Effects, Blender, Cinema4D, DaVinci Resolve, Photoshop, Spotify, Lightroom, MIDI, Capture One, Premier Pro, Ableton Live și multe altele, chiar și Excel, ai nevoie de să downloadezi software-ul de la Loupedeck.

Aici e partea mai complicată pe care o voi aborta în alt review. Setarea nu este tocmai simplă, mai ales pentru aplicații extra, cu Razer Synapse lucrurile merg mai repede. Dar astăzi vă prezint produsul, un fel de first look și unboxing. Apoi revin cu un tutorial pentru setarea lui și utilizare. Pentru că altfel acest video ar fi ținut cel puțin 30 de minute.

Hai să o luăm cu începutul. În primul rând, prețul acestui device este de 180euro, în jur de 900lei, un preț cam piperat, dar fanii RAZER știu de ce. În cutie găsim controllerul cu 15 butoane super fun de apăsat, dar poți avea mai multe… pagini de câte 15 butoane și poți ajunge la sute de preseturi. Dar vă povestesc mai multe data viitoare. În cutie mai ai cablul de 2m îmbrăcat într-un material special, nu textil, care se simte plăcut și nu se încurcă și standul magnetic cu o zonă specială pentru a trece cablul ca să arate totul mai bine și să nu te încurci în el..

Îmi place design-ul complet, all black, simplu, fără briz-briz-uri, clasic și modern. Dar! Pe butoane poți afișa orice design vrei tu, chiar și pokemoni!

Imediat ce bagi cablul în PC se vor aprinde butoanele cu un design default și acum poți conecta device-ul la Razer Synapse. Se conectează super ușor. dar sărim peste partea de setări despre care am zis că vă povestesc în alt review + setările pentru alte aplicații.

Ca un first look and feel, materialele din care este realizat Razer Stream Controller X sunt super premium, expriența de utilizare la început e fun, mai complicat dacă vrei să folosești device-ul pentru alte lucruri – nu streaming. Abia aștept să-l testez mai mult și chiar să văd cum îmi ușurează munca.

Dacă îl achiziționați strict pentru streaming, clar e o adiție fun, dar trebuie să vă gândiți dacă merită banii. Dacă o să-l folosiți ca mine să vă ușureze munca, atunci e o investiție bună, nu? Ce spuneți?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.