fbpx

Realitatea virtuală e și mai aproape de noi

Realitatea virtuală e și mai aproape de noi

26 sept. 2015 Altele

M-am jucat pentru puțin timp cu Gear VR la târgul internațional MWC de la Barcelona de anul ăsta, dar acea versiune se pare că nu era și cea finală. Ieri, Samsung și Oculus au lansat prima versiune Gear VR pentru consumatori. Versiunea testată de mine era impresionantă, chiar sunt curioasă ce au putut îmbunătății.

SAMSUNG CSC

Samsung Gear poate fi folosit ca un adaptor pentru a transforma smartphone-ul într-un ecran virtual 3D. Bazat pe tehnologia Oculus Rift, dispozitivul face ca ecranul telefonului mobil să te „transporte” într-o realitate virtuală.

 Cea mai nouă versiune Gear VR este compatibilă cu și mai multe smartphone-uri, printre care și Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, S6 și S6 edge și se folosește de performanțele ecranului Super AMOLED al dispozitivelor pentru a le oferi utilizatorilor culorile și claritatea necesară pentru experiențe de realitate virtuală captivante.

Samsung Gear VR_Perspective

„Samsung este lider în oferirea celor mai bune experiențe mobile, iar programul Gear VR Innovator Edition’ de anul trecut a demonstrat acest lucru. Credem că realitatea virtuală este următoarea platformă de computing și suntem bucuroși să îi avem pe cei de la Oculus parteneri, pentru a seta împreună standardele realității virtuale mobile și pentru a aduce aceste dispozitive revoluționare mai aproape de utilizatori.” a declarat JK Shin, CEO și președinte IT&Mobile Division, Samsung Electronics.

Noul dispozitiv Samsung Gear VR este cu 22% mai ușor decât versiunea anterioară și are un design nou, cu o pernă de spumă care oferă mai mult confort în utilizare. În plus, interfața tactilă a lui Gear VR a fost îmbunătățită și le oferă utilizatorilor un control mai precis în timp ce aceștia se bucură de o selecție de filme, jocuri și clipuri video 360 disponibile pe Gear VR.

Samsung Gear VR si dispozitive Galaxy

Samsung Gear VR va fi disponibil în culoarea Frost White, începând cu această toamnă.

Specificații tehnice Samsung Gear VR

Dimensiuni / Greutate 201.9 x 116.4 x 92.6 mm / 310g
Senzori Accelerometru, Giroscop, Proximitate
FOV

*Field of View

96 grade
IPD Coverage 54 ~ 70 mm (lentile fixe)
Culoare Frost White
Compatibilitate conexiuni micro USB la Galaxy Note 5, S6 edge+, S6, S6 edge

 

Comentarii

  1. Chiar as vrea sa vad diferentele dintre o marca buna si una proasta… am incercat acum ceva timp e-boda avatar.. o porcarie de ochelari…

  2. incearca oculus rift….eu iam luat cu 700 euro …bestial …este ca si cum intri intro alta dimensiune

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.