fbpx

realme GT2 PRO – la microscop

realme GT2 PRO – la microscop

21 mart. 2022 Smartphone-uri

Sper că deja ați văzut live-ul filmat zilele trecute în care am discutat despre cel mai nou și mai interesant smartphone de la realme – realme GT2 Pro. Dacă nu, este chiar aici:

realme GT2 Pro a fost lansat de foarte puțin timp în România și încă este disponibil la precomandă la prețul de 3.800lei, dar sper că ați prins oferta cu tableta realme Pad de 10,4 inci cadou! A fost o ofertă super bună!

poză de la lansarea oficială în România

O să împart acest review în ce mi-a plăcut la acest telefon și în ce nu mi-a plăcut sau nu mi s-a părut așa WOW… Dar să începem cu ce e WOW!

Ce mi-a plăcut la realme GT2 Pro:

 • Display-ul Amoled 2K plat! de până la 120Hz (poți selecta să fie de 120 Hz, 60Hz ca să mai ecomomisești batarie sau auto unde poate ajunge până la 1Hz în anumite situații).

Ecranul este de 6,7 inci cu un body/screen ratio de 74,8%, o rezoluție de 1440x3216px cu o densitate a pixelilor de 509ppi – chiar se vede că are o densitate mai mare decât a altor ecrane de pe piață. În plus, ecranul este protejat de Gorilla Glass Victus – cea mai bună protecție de ecran în prezent.

 • Că tot am vorbit de ecranul adaptiv ce ajunge până la 1Hz, vă spun și un alt lucru care îmi place la telefon și e influențat de acest refresh rate – Bateria. Sau mai bine zis de cât de mult te ține bateria, peste o zi și jumătate!

Bateria este de 5000mAh, foarte mare și ține foarte mult. Dar ce e și mai WOW e cât de repede se încarcă la încărcătorul de 65W – 100% în aproape 35 de minute, zic aproape pentru că eu am testat asta și în 30 minute s-a încărcat până la 94%. WOW!

 • Camera foto, mai ales obiectivul de microscope! Camera de pe spate are 3 obiective: unul de 50MP wide cu senzor Sony IMX766, camera de 50MP ultrawide ce poate vedea la un unghi de 150 de grade și se transformă într-un fish-eye și camera de 3MP macro/microscope ce poate și mări de 20x și 40x. În plus, realme GT2 Pro filmează 8K, 4K la 30 și 60 fps sau la 1080px cu 240fps pentru niște slow-motion-uri superbe!

Camera foto e super bună, filmează bine, trebuie să ai răbdare un pic cu focalizarea, dar nimic grav. Camera de microscope e cea mai WOW, o să faci niște poze super artistice cu ea, asta după ce o să vrei să vezi tot ce e în jurul tău la microscope. Atenție! Trebuie să stai perfect nemișcat când faci poze cu funcția de microscope și trebuie să te apropii super mult de subiect. Mai multe în video-ul live de mai sus.

Câteva poze realizate cu realme GT2 Pro:

 • Designul realizat de celebrul Naoto Fukasawa. Deși ar trebui ca spatele să fie Paper, să imite hârtia, mie îmi pare că imită textura blugilor 😀 Dar îmi place super mult! Nu rămân amprente pe spate, textura este extrem de plăcută, arată bine, e altfel și v-am zis că nu rămân amprente deloc? În cutie vei primi și o husă de silicon gri.
 • E eco! Telefonul e realizat din biopolimer certificat ISCC, adică un plastic reciclat ce reduce emisiile de carbon necesare realizării telefonului. În plus, și cutia și cerneala de pe cutie sunt eco. Teoretic, pentru a realiza 1 milion de realme GT2 Pro s-au folosit 3,5 milioane de sticle de plastic reciclate.
 • Procesor Snapdragon de ultimă generație –  SM8450 generația 8. Un procesor foarte bun ce economisește bateria fără să scadă din performanțe.
 • realme GT2 Pro are și senzor de amprentă, răcire cu vapori realizată din oțel inoxidabil și mai are și o nouă generație de NFC ce mărește suprafața de contact cu 500% și raza de acțiune cu 20%.

Ce nu mi-a plăcut la realme GT2 Pro:

 • Camera de selfie putea să fie îmbunătățită. Deși are 32MP, filmează doar la 1080px la 30fps, cam puțin pentru un creator de conținut. Nici pozele nu sunt cine știe ce, acceptabile.
 • Telefonul nu are jack pentru căști și nici port pentru cardul micro-SD, dar primește puncte în plus pentru că vine cu încarcător și cablu de date în cutie + husa de care v-am spus.
 • Nu este rezistent la apă și la praf. Știu că asta i-ar fi crescut prețul, dar cred că devine un must pentru toate telefoanele noi.
 • Nu are încărcare wireless. Recunosc că nici nu prea o folosesc 😀

Se vede clar că mai multe lucruri mi-au plăcut la realme GT2 Pro, de asta îl și recomand. Dacă nu ați prins precomandă cu tabletă cadou, eu zic să mai așteptați un pic și să-l cumpărați la un preț un pic mai mic, pentru că merită.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.