fbpx

Review Acer Aspire Switch 10

Review Acer Aspire Switch 10

8 mai 2015 Laptop, Tablete

Acer Aspire Switch 10 este o tabletă hybrid cu un ecran de 10.1 inci și tastatură detașabilă. Perfect de luat în călătorii, la prezentări sau la facultate.

Acer Aspire Switch 10 nu este prima tabletă hybrid, există mai multe astfel de device-uri 2-in-1 pe piață, dar hai să vedem care sunt caracteristicile acestui model.

IMG_4447

Design

Materialele predominante în acestă tabletă sunt: aluminiu și plastic, carcasa este realizată din aluminiu cu o ușoară textură ce imită metalul.

Dimensiunile sunt de 26.16 cm cu 17.71 cm  și 0.89 cm grosime, greutatea fiind de 1.17 kg dacă este conectată și tastatura. Chiar și fără tastatură, tableta este una destul de grea pentru 10.1 inci.

IMG_4458

Sub ecran se află două difuzoare, iar pe laterale avem: în partea stângă – port microUSB, port HDMI, slot pentru cardul de memorie microSD și portul de încărcare. În partea dreaptă găsim butonul de power, butoanele de volum și butonul de home, împreună cu jack-ul pentru căști. Singurul port al tastaturii este cel pentru USB 2.0.

Când atașezi și tastatura, aspectul se schimbă complet. poți crede că ai în fața ta un laptop performant. Cele două părți se pot îmbina în patru moduri diferite: doar ca tabletă, ca pad, ca laptop și ca suport de ecran.

IMG_4457

 

Tastele sunt foarte confortabile, poți tasta ore întregi fără să îți oboseacă mâinile. Tastele (săgețile) sunt așezate în așa fel încât să nu ocupe mult spațiu, dar în același timp sunt ușor de apăsat.

Ecranul

Ecranul este defapt display-ul IPS HD al tabletei, are 10.1 inci și este protejat de Gorilla Glass 3. Are o rezoluție este de 1.366 cu 768 de pixeli și este aproape imposibil de utilizat în lumină naturală puternică. Dar în zone acoperite, detaliile sunt foarte clare iar culorile sunt destul de vibrante.

Pentru a utiliza ecranul în zone cu o lumină naturală foarte puternică, puteți activa tehnologia LumiFlex pentru un plus de culoare și luminozitate, din păcate eu mi-am dat seama de asta după câteva zile de utilizare.

IMG_4454

Pentru că Acer Aspire Switch 10 este de fapt o tabletă, ecranul este de tip touchscreen cu cinci puncte capacitive.

Performanță

Acer Aspire Switch 10 dispune de WiFi dual band (2.4GHz și 5.0 GHz) 802.11b/g/n, bluetooth 4.0, 2GB memorie RAM DDR3.

Procesorul este Intel Atom Z3735F cu 4 nuclee, 1.3 GHz pe nucleu și este destul de decent pentru un astfel de device.

Placa video este una integrată de la Intel, iar sistemul de operare este Windows 8.1 pe 32 de biți.

IMG_4432

Rețineți că Acer Aspire Switch 10 este o combinație între tabletă și netbook, programe precum Adobe Photophop, Adobe Premier, sau alte programe ce consumă foarte multe resurse, deși teoretic pot fi instalate, se vor mișca foarte greu și chiar se vor bloca mai mereu.

Altele

Modalitatea de conectare a tabletei la docking se cheamă Snap Hinge, pentru că tableta chiar pare că îți sare din mână și se lipește imediat de tastatură. Acest efect puternic de lipire aceste dat de cei doi magneți puternici situați în tastatură, magneți ce nu afectează utilizarea tabletei.

IMG_4448

Tastatura este de tip full-size, fără numeric pad. Webcam-ul încorporat are o rezoluție de 1920 cu 1080 de pixeli. Sunetul se aude destul de bine, nivelul de decibeli la care pot ajunge cele două difuzoare fiind de 82 de decibeli.

IMG_4444

Tableta vine preinstalată cu o mulțime de aplicații pe care vă recomand să le ștergeți pentru a obține mai mult spațiu. Veți primi și un cod de activare a licenței pentru Office Home în cutia device-ului.

IMG_4433

Bateria

Bateria este de tip Litiu polymer, cu două celule și cu o capacitate neprecizată. Autonomia device-ului la o utilizare intensă a fost de 4 ore. Poate nu vi se pare prea mult, dar țineți cont că această tabletă consumă cât un netbook.

IMG_4439

Verdict

Acer Aspire Switch 10 este un device 2-in-1 (tabletă și netbook) ce de departe dă senzația unui laptop sau ultrabook. Mi s-a întâmplat să fiu atât de atrasă de ceea ce fâceam și de cum lucram, încât am uitat că lucrez pe ea și nu pe laptopul meu personal.

IMG_4441

Mie una mi se pare că își merită banii. Este un device elegant, perfect pentru cei ce au nevoie de o tabletă dar care își dorect și un laptop micuț pentru navigare pe internet, vizionare filme sau utilizarea programelor din suite Microsoft Office.

Acer Aspire Switch 10 costă doar 1.600 lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.