Acer încearcă să ne uimească cu un super laptop de gaming – modelul Predator 21X – primul laptop cu ecran curbat. Dar asta nu e tot, acest super laptop are și o tastatură RGB full mecanică și cel mai puternic setup grafic disponibil la momentul lansării. Predator 21x este un monstru de laptop care vrea sa ne arate mușchii celor de la Acer, dar care se apropie de un PC la capitolul portabilitate, având 8,8kg fără acumulatori.
Prețul modelului este unul pe măsură – 45.000lei. De aici îl puteți cumpăra –
Fiecare model Predator 21X vine cu geant[/troler pentru transport și depozitare. Aceasta este waterproof și rezistentă la praf și șocuri, fiind construită dintr-un material folosit în armată. Și chiar se poate închide prin presurizare. Troler-ul singur valorează 1000 de euro și împreună cu toate accesoriile cântareste aproximativ 23 de kg!
Review video Predator 21X:
- Ecran curbat ultrawide IPS 21” cu rezoluție 2,560×1,080, 120 hz Refresh Rate și Nvidia G-Sync
- 2 Plăci Video Nvidia GTX 1080 în SLI cu 16 GB Memorie GDDR5
- Procesor Intel Core i7 7820HK Overclockabil
- 32 GB DDR4 SDRAM la 2400 MHz
- 1 TB HDD
- 2 SSD-uri în RAID pe PCI-Express de 512 GB
- Tastatură full Mecanică Cherry MX Brown iluminată RGB
- Numpad reversibil care se transformă în touchpad
- Tobii Eye Tracking Technology
- 5 Ventilatoare pentru Cooling
- 9 Heatpipes
- 4 Boxe + 2 Subwoofere
- Conectivitate: Kensington Lock. 4x USB 3.0, HDMI 2.0, 2x DisplayPort, USB Thunderbolt, Ethernet 1Gbps, mufe audio căști + mic, Card Reader SD
- 8,8 Kg
- 2 alimentatoare de 330W
Mai multe detalii aici –
În cutia specială de transport, captușită cu spumă și burete, vom găsi laptopul, un palm-rest ce se prinde magnetic de laptop, cabluri de încărcare pentru UE, UK și SUA, alimentatoare de 330w fiecare, suport pentru alimentatoare și alte accesorii.
Materialele dau impresia că au fost prelucrate special pentru el, utilizându-se aluminiu, magneziu, plastic solid de calitate, policarbonat.
Peste tot sunt radiatoare sau elemente parcă desprinse de pe o navă spațială. Evident că totul este funcțional, acestea fiind ori pentru ventilație mai bună, ori zone prin care se elimină praful, or boxele/subwoofere sau radiatoarele pentru eliminarea căldurii.
Display-ul este atât de curbat încât se poate vedea tastatura pe interior, cu ecranul pliat.
Ca porturi avem: 4 USB 3.0, HDMI 2.0, 2 conectoare Display-Port, Enthernet, Thunderbolt, conectorii pentru alimentatoare, mufe pentru microfon și căști + cititor de carduri.
Performanță
este făcut special pentru gaming, fără compromisuri – poate doar cele legate de greutate și portabilitate 😀
Avem parte de cea mai nouă tehnologie grafică integrata cu grijă într-o carcasă cu aluminiu, dar gândită să evacueze tot aerul cald generat atunci când forțezi cele două plăci video cu cele mai noi release-uri în piața de gaming.
Dacă aș fi cârcotașă, aș putea spune că 2 plăci video GTX 1080 sunt cam overkill pentru un ecran non-4K, iar SLI-ul nu poate fi folosit întotdeauna la adevărata lui putere – developerii de jocuri rareori lansează jocurile cu suport SLI de la început, acesta venind mult după, dacă mai vin.
Dar are o posibilă utilitate în streaming. Dacă ești pe drum mult și vrei să streamuiești o sesiune de gaming, anumite softuri de streaming ( ex. OBS) te lasă să selectezi chiar placa video care să se ocupe de encoding. Astfel pe un 1080 te poți juca, iar cu celalalt encodezi pentru Twitch/Youtube.
Pentru cei care vor un timp de răspuns cât mai mic, Acer a dotat acest laptop cu un ecran curbat, menit să mărească iluzia de adâncime și imersiune. Acest ecran este cu panou IPS, dar are și Refresh Rate de 120 Hz și G-Sync. Ceea ce înseamnă cât mai puțin screen tear, stutter și totul este pe cât posibil de smooth.
Cu ajutorul aplicației PredatorSense putem Overclocka Procesorul laptopului (Deoarece este K) dar și Placa Video. Sistemul de răcire permite creșterea performanței fără să îi creeze probleme laptopului.
Întotdeauna am avut o mare problemă cu laptopurile de gaming: Tastatura. Obișnuită cu tastatura mecanică acasă pe PC, îmi este aproape imposibil să nu imi împleticesc degetele în tastatura oricărui laptop, care, inevitabil, este mult mai mică. Dar Predator 21X are tastatură full size mecanică cu switch-uri Cherry MX Brown iluminate individual cu leduri RGB.
Touchpadul este rapid și capabil de gesturi multitouch. El este poziționat în dreapta tastaturii și este detașabil, transformându-se în numpad dacă îl întorci pe partea opusă. Foarte tare, nu?
Sunetul este un compromis la laptopuri, iar laptopurile de gaming se presupune că le vei folosi împreună cu niște căști performante. Dar în cazul în care nu vrei să folosești căștile ce e de făcut? Setup-ul de 4 boxe + 2 Subwoofere ar trebui să fie destul și pentru cei mai pretențioși gameri, iar pozitionarea lor vrea să simuleze un sunet surround Dolby
Cu ajutorul tehnologiei Tobii Eye-Tracking putem monitoriza miscările irisului ochilor gamerului cu ajutorul unor senzori cu infraroșu. Apoi aceste miscări pot fi folosite în dezvoltarea personală sub formă de statistici (unde te uiți cel mai mult, cel mai puțin, cel mai ușor etc) pentru a-ți îmbunătății performanțele personale (Prin modificarea UI-urilor jocurilor etc) sau chiar poate interacționa cu anumite jocuri sub forma țintirii inamicilor sau interacționarea cu diverse obiecte.
Dacă cumva storage-ul nu este destul, laptopul mai are încă un loc pentru HDD dar și două locașe pentru PCI-E SSD-uri. Upgrade-urile pentru acest laptop se pot face extrem de simplu și ușor prin zona specială de sub laptop.
Pentru a ne distra cu acest laptop m-am decis să instalez Mass Effect Andromeda să văd cum arată peisajele jocului pe un ecran IPS cu G-Sync și 2-Way-SLI de GTX 1080, dar și DOOM ca să mai omorâm niște demoni și să le răspândim sânge peste tot. Muhahah!
Autonomia este foarte mică – în folosire ține în jur de o oră (6000 mAh sunt prea puțini pentru cât consum[ acest laptop),
Fără îndoială că nimic nu îi poate rezista la capitolul performanță în jocuri și mai mult ca sigur nici un joc nu îi va pune bețe în roate o bună perioadă de timp.
Pro:
- Extrem de puternic
- Overclockabil
- Ecran IPS 120Mhz Refresh Rate cu G-Sync superb.
- Un design foarte cool, materiale calitate.
- Nu se supraîncălzește
- Tastatură mecanică
- Tehnologia Tobii Eye-Tracking
Contra:
- Greutate
- Portabilitate
- Webcam slab (720p)
- Sunet mediu
- Bateria se consuma imediat