Noua iterație a lui Acer Swift 3, varianta 2018, a trecut și pe la mine, pentru scurt timp, pentru a putea scrie rapid un review.
Acer are o gamă atât de largă de laptop-uri și configurații că este destul de greu să acoperi tot într-un review, așa că acesta este al treilea review despre Swift 3 pe care îl scriu în ultimul an. Voi discuta despre diferite avantaje și dezavantaje ale acestui model, referindu-mă mai mult la aspect/funcționalitate etc.
Am mai testat în trecut diferite variante ale lui Acer Swift 3 și am fost întotdeauna impresionată de raportul preț/calitate al acestei serii de laptopuri, dar și de aspectul său exterior, care, deși este simplu, arată chiar foarte bine.
În primul rând, față de varianta anterioară, primul lucru pe care îl observi este că Swift 3 a „slăbit” puțin. Acesta are aproape 1.3Kg fără încărcător (față de 1.7Kg pentru varianta anterioară), lucru care îi aduce puncte în plus la capitolul portabilitate. Totuși, deși sunt foarte solide, acestea nu opun rezistență prea mare, așa că în tranzit, nu vor menține poziția ecranului. Cel mai ușor se poate observa asta dacă zgâlțâi puțin laptopul, pentru că garantat, ecranul nu va sta în poziția în care l-ai pus.
Carcasa lui Swift 3 este în continuare de Aluminiu cu efect „Brushed”, singura parte ne-metalică fiind partea care înconjoară ecranul. Marginile ecranului sunt la fel de mici ca la modelul anterior, păstrând efectul aproape Borderless al imaginii.
Una din puținele modificări exterioare care ies în evidență este schimbarea sistemului de balamale. Noul sistem pare puțin mai solid, iar partea care ține ecranul nu mai iese în spate, pentru a incomoda folosirea laptopului deschis complet, la 180 grade, chiar dacă momentele când ai avea nevoie de astfel de mobilitate din partea device-ului sunt foarte puține, către zero.
Culorile în care este disponibil Acer Swift 3, pe lângă argintiul primit la teste, sunt ceva mai pline de viață. Acestea sunt Roz, Roșu și Albastru. Trebuie să recunosc că varianta roșie mi se pare cea mai drăguță, dar gusturile voastre pot fi diferite.
Ecranul IPS mat lui Acer Swift 3 este suficient de luminos pentru a fi folosit afară fără probleme. Conform Acer, acesta poate atinge, pe alocuri și 300nits. Nu am avut probleme în testarea într-un birou bombardat de soare în timpul zilei.
Tastatura este una scurtă, destul de dură, exact cum avea și varianta precedentă, perfecta pentru tastat rapid. Dacă v-a plăcut aceea, sigur vă va place și aceasta. Desigur că este iluminată cu același alb plăcut. Ar fi interesant ca iluminatul să diferit în funcție de culoarea carcasei, de ex, pentru modelul roșu să ai iluminatul tastaturii tot roșu, dar sunt sigură că este tot alb. Dacă ar fi să comentez ceva la tastatură este faptul că săgețile sunt în continuare îngrămădite, iar tasta de Power este în rând cu restul tastelor și mi-ar plăcea să fie puțin separată sau evidențiată cumva. Touchpadul este identic cu cel de la versiunile anterioare.
La capitolul dotări, poți lua destul de ieftin acest model în cazul în care iei cu un procesor mai slab, un Intel Core i3. Dar pentru cei care vor și putere de procesare superioară, există variante dotate cu Intel Core i7 . Momentan, pe Acer România este prezentat doar modelul dotat cu Intel Core i5 8250U, un procesor extrem de reușit, deoarece beneficiază de 4 nuclee, în loc de 2, cum erau generațiile trecute de Core i5, variantele U.
Bateria este identică, la 48Wh și te va ține lejer 5-6 ore de muncă non-stop, chiar mai mult în utilizare sporadică.
La capitolul performanță grafică, Acer Swift 3 vine dotat standard cu placa integrată în chipseturile cele mai noi Intel, anume Intel UHD Graphics 620. Dar există și modele care au pe lângă placa video Nvidia GeForce MX150, cu ajutorul căruia vei putea rula din jocurile curente, la detalii reduse desigur.
Sistemul de răcire este bazat pe un singur ventilator, cu evacuarea în partea din spate. Acesta pornește, nu este extrem de zgomotos și a făcut față lucrului intens la care l-am supus. Recunosc că predominant programele din suita Adobe au stresat acest laptop, mai puțin jocurile.
Când soliciți laptop-ul mai intens am observat că se încălzește destul de mult. Trebuie avut în vedere că acesta este nou, primit în review, poate după o folosire îndelungată, după un an, s-ar încinge puțin mai mult.
Concluzie:
Varianta nouă a lui Acer Swift 3, 2018, oferă mici îmbunătățiri asupra variantei vechi, mai ales la capitolul greutate, păstrând ceea ce a făcut seria Swift 3 mișto dintotdeauna, anume silueta metalică, portabilitatea și raportul calitate/preț.