fbpx

Review camera de acțiune Mio MiVue M350

Review camera de acțiune Mio MiVue M350

10 dec. 2015 Altele

Asta este pentru prima dată când testez o cameră video de acțiune, chiar mă gândeam unde o să o testez pentru că eu una nu practic sporturi extreme… Dar partea bună la o camera video de acțiune este că poți filma orice cu ea, nu o folosești doar când practici un sport extrem.

De curând, a tot circulat pe net un video super drăguț cu o căsătorie filmată cu o cameră video de acțiune poziționată pe cureaua cățelului cuplului, iar imaginile au fost unele superbe. Așa că puteți filma orice, puteți filma când vă dați în leagăn, puteți filma exact ce vede pisica voastră, puteți filma în timp ce conduceți pentru a folosi imaginile în cazul unui accident, vă puteți filma sub apă, sau puteți filma ca mine o cursă de karting. Nu trebuie neapărat să fie ceva periculos, dar camera video de acțiune de care o să vă povestesc este rezistentă la apă și e realizată din materiale dure, așa că e foarte bună și pentru persoanele dependente de adrenalină.

IMG_4535

Mio MiVue M350 nu doar că este destul de rezistentă la șocuri datorită materialelor solide din care este făcută (deși nu respectă vreun standard de protecție la șocuri), dar este rezistentă și la submersia în apă până la o adâncime de 3 metri timp de 1 oră, fără protecție suplimentară – conform standardului IPX8.

Camera nu este tocmai mică, iar la design seamănă cu o lanternă. Mi-ar fi plăcut dacă avea dimensiuni ceva mai mici pentru a putea fi montată și în locuri mai greu accesibile. Partea bună e că ea vine deja în cutie cu multe accesorii de montare pe diferite suprafețe: se poate lipi cam pe orice (eu am lipit camera chiar și de o cască de motor), se poate atașa pe ghidonul bicicletei, și se poate prinde de orice cu ajutorul unei curele. Indiferent cum o prinzi, poți seta fosrte ușor și înclinația ei. Și asta nu e tot, în cutie vei găsi și încărcător de tip european și adaptor pentru Marea Britanie (că sigur o să iei MiVue M350 cu tine în vacanță), cablu micro-USB, încărcător de mașina (pentru când folosești camera pentru a filma traficul) și cablu de încărcare rezistent la apă. Da, sunt foarte multe accesorii în cutie și asta e un mare plus.

IMG_4509

Pentru a porni camera trebuie să apeși vreo 5 secunde pe butonul de power, ea o să te atenționeze că a pornit prin luminarea unui led albastru și prin vibrație. Dacă mai apeși o dată pe butonul de power pentru 1-2 secunde, camera o să înceapă să filmeze. Când filmează se aprinde un led roșu și iar vibrează, la fel face și când oprești filmarea sau când o închizi. E bine că te atenționează și vizual și prin vibrație, poate nu te uiți la ea când vrei să începi filmarea pentru că e pe casca ta, de exemplu.

Camera e destul de ușoară, are doar 130 de grame.

IMG_4517

Pentru a putea filma trebuie să ai un card micro-SD de memorie de până la 32 GB introdus în partea din spate, dacă cardul lipsește camera o să te atenționeze tot prin vibrații.

Mio MiVue M350 are o cameră cu senzor de 5MP cu un unghi de capturare de 170 de grade ce este rezistentă la apă. Ea poate filma în patru moduri diferite:

– Modul 1: FullHD (1080p)

– Modul 2: 1280×960 (30fps)

– Modul 3: 1270×720 (30fps)

– Modul 4: 1270×720 (60fps)

Modurile se setează tot din spate, trebuie doar să apeși butonul Mode și să urmărești unde se aprinde led-ul care indică modul.

IMG_4514

Hai să vedem cum a filmat cursa mea de la Karting în modul FullHD.

Stabilizarea zic că este destul de bună, probabil știți că la Karting te zgâlțâi destul de bine 😀 Chiar m-am mirat că device-ul a reușit să stea lipit pe cască timp de 10 minute la câte trepidații au fost.

Camera MiVue M350 are o baterie de 750mAh care ar ține până la 2h de filmat fără oprire. Dar o să se oprească când cardul e Full, nu filmează în buclă.

Mi-a plăcut tare mult că vine în cutie cu multe accesorii, așa că nu trebuie să mai dai banii și pe ele. Filmarea zic eu că a ieșit destul de bine… Sunt curioasă ce ați filma voi cu această cameră de acțiune.

Mio MiVue M350 costă în jur de 700lei în acest moment.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.