fbpx

Review Destiny – Beta pentru PlayStation3

Review Destiny – Beta pentru PlayStation3

23 iul. 2014 Jocuri

Înainte de a vă spune părerea mea despre jocul Destiny – Beta, vreau să mulțumesc Netzah Game, distribuitorul oficial Activision Blizzard în România. Cu ajutorul lor am reușit să testez Destiny Beta pe PlayStation3, și tot ei mi-au oferit 4 Key-uri pentru PS3 și PS4 pentru a le oferi cititorilor blogului meu.

Destiny

Mai jos puteți vedea review-ul video realizat de mine:

 

În Destiny, acțiunea este plasată într-un viitor îndepărtat, iar jucătorii își vor asuma rolul de Gardieni ai ultimului oraș de pe Pământ şi vor traversa sistemul nostru solar, de la Marte, până pe Venus, inclusiv planeta pamant pentru a lupta împotriva inamicilor civilizației umane.

Acum poți testa varianta Beta a jocului Destiny doar până pe data de 27 iulie, dacă faci la joc.

Jocul începe cu alegerea caracterului, tu ești un Guardian ales de Ghost (cel care te ghideaza prin tot jocul) pentru a lupta împotriva inamicilor ce au pus stăpânire pe Terra. Personajul tău poate să fie băiat sau fată și poți alege dintre următoarele rase: Titan, Hunter sau Wizard, care și ei la randul lor pot fi Human, the Awoken sau Exo – care sunt un fel de roboți. Aspectul tău este personalizabil, poți schimba culoarea pielii, a părului sau semnele distinctive.

bungie-destiny-art-01

Imediat ce ai ales caracterul tău, ești trimis pe Pământ (în fosta Rusie așa cum este denumită locația) împreuna cu ghost (ghidul tău a cărui voce este Peter Dinklage din Game of Thrones. Locația pare imensă și poate fi explorată. Aici ai 4 misiuni pe care trebuie să le duci la îndeplinire pentru a ajunge pe Tower – locul unde vei întalni și alți Guardians. Jocul se poate desfășura doar online, nu există mod offline.

La început primești doar o pușcă dar destul de repede faci rost și de grenade și de o pușcă cu o super lunetă. Inamicii nu mor prea ușor, se ascund foarte repede și au ceva viteză, iar de multe ori vin direct spre tine. Pe măsura ce urci ca nivel, apar inamici noi care sunt mai greu de ucis și chiar au și scut . Și tu dispui de un scurt regenerabil care se încarcă destul de repede dar tot trebuie să fugi din calea gloanțelor pentru că se poate distruge destul de ușor.

Bungie-Destiny

În cazul misiunilor generale – dacă mori o vei lua de la capăt de la ultimul check-point, dar în cadrul misiunilor speciale – dacă mori trebuie să o iei de la începutul misiunii. Pe lângă misiuni poți și să explorezi împrejurimile și chiar să dai de alte misiuni ce se generează cand treci pe acolo. Dar să aveți mare grijă cât vă abateți de la drum, poate fi destul de dificil să vă întoarceți la misiunea voastră deși în colțul din stânga sus apare mereu o hartă și obiectivele. Harta îți arată pe unde ar trebui să o iei ca să-ți îndeplinești obiectivele, în plus, îți arată și când ai inamici în apropiere sau când sunt alți jucători în preajma ta.

După ce ai încheiat primele misiuni vei ajunge pe The Tower, locul unde toți jucătorii ajung pentru a cumpăra echipament, arme sau un fel de motociclete pentru transport. Pentru a le cumpara ai nevoie de cristale și trebuie neaparat să ai nivelul corespunzator. În timpul misiunilor poți găsi arme, îți poți regenera viața sau poți da de cufere cu cristale.

Pe Tower nu poți împușca alți jucători, dar poți interacționa cu ei, poți arăta către ei, poți face o plecăciune sau poți dansa cu ei. Și perspectiva se schimbă și acum devine un fel de third-person. Tower-ul îmi aduce aminte de Citadel din Mass Effect.

14429138212_bed1eb0c7c_b

Modul multiplayer competitiv în care jucătorii se pot conecta oricând în desfășurarea jocului și pot continua povestea este tare interesant, personajul tău evoluează în mod continuu iar trecerea de la single player la multiplayer se face ușor și logic. Destiny include și un nou engine, care permite iluminare în timp real la nivel mondial, chiar am observat pe parcurul orele de joc ca luminozitatea se reduce iar cerul se întuneca.

Ca o recapitulare… Jocul are o poveste decentă, luptele sunt captivante, peisajul aduce un pic cu Halo (deși unele elemente par desprinse din Star Wars), grafica nu mă impresionează dar probabil varianta finală o să arate mult mai bine, iar pentru mine a fost foarte greu să joc pe PS – precizia mi-a cam lipsit… armele au și un recul destul de mare. Dar jocul te prinde imediat. Eu zic că merită să-l încercați!

Destiny-Concept-Art-25

Jocul se găsește la precomandă pe  și altex.ro.

 

 

 

Comentarii

 1. Jocul pe PS4 pot spune ca arata glorios de frumos, efectele sunt destul de bune si controlerul isi schimba culoarea becului in diferite situati( de exemplu cand se aprinde lanterna controlerul se face alb si lumina lui devine mai puternica)
  Ca si grafica(aceasta fiind principala diferenta fata de ps3) cred ca arata cel putin la fel de frumos ca infamous, e frumos sa te uiti la el, are ciclu zi noapte, armele sunt colorate
  Ca impresie generala jocul cred ca seamana mai mult cu fallout + elemente de mmo, povestea pare interesanta gen mass effect, per total bun dar nu stiu daca face bani + taxa lunara+ taxa de psn plus (necesara ps4).

  1. Destiny nu necesita taxa lunara precum unele MMO-uri, nefiind un MMO. Odata achizitionat, te poti juca fara nicio restrictie. Pe PS4 este intr-adevar necesar PS Plus ca sa te joci orice joc in multiplayer (similar Xbox Live Gold pe X360 si XONE), insa investitia merita deoarece primesti mai multe avantaje, inclusiv jocuri gratuite lunar pentru PS4, PS3 si PS Vita. Pe PS3 multiplayer-ul este gratuit, asa incat nu e nevoie sa platesti PS Plus.

  2. Nu stiu daca mi-a luat primul comentariu (probleme cu parola). Mentionam ca Destiny nu are taxa lunara, deci nu vei fi nevoit sa platesti lunar ca sa te joci asa cum se intampla in cazul unor MMO-uri (precum WoW).

   In legatura cu accesul la multiplayer pe console (in cazul oricarui joc), treaba sta in felul urmator. PS4 necesita PS Plus pentru multiplayer, dar primesti si alte avantaje, cum ar fi jocuri gratuite LUNAR pentru PS4, PS3 si PS Vita. PS3 nu necesita PS Plus, pe aceasta platforma accesul la multiplayer fiind gratuit. Pe platformele Microsoft, ai nevoie de abonament Live Gold atat pentru X360, cat si pentru XONE.

   Practic, pentru a juca Destiny pe PS4 ai nevoie de un abonament PS Plus si de joc. Pentru a-l juca pe PS3 nu ai nevoie decat de joc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.