fbpx

Huawei Mate 10 Pro după trei săptămâni de utilizare – Ce e cel mai important pentru tine la un smartphone?

Huawei Mate 10 Pro după trei săptămâni de utilizare – Ce e cel mai important pentru tine la un smartphone?

18 dec. 2017 Smartphone-uri

Încerc ca majoritatea review-urilor pe care le realizez să fie scrise/filmate după ce folosesc device-ul testat mai mult de o săptămână. Mai toate produsele inteligente, mai ales smartphone-urile, se comportă excelent în primele zile de utilizare, apoi treptat descoperi și probleme la ele sau mici detalii deranjante la o utilizare zilnică.

Îmi pare rău să vă stric bucuria, dar toate telefoanele au și părți negative, defecte sau lucruri ce ar trebui îmbunătățite. Rar dai peste un telefon care să te mulțumească complet, chiar și telefonul pe care mi l-am cumpărat după ce am testat zeci de modele are și părți negative. Important e ca după ce pui în balanță toate criteriile importante pentru tine, aspectele pozitive să cântărească mai mult.

IMG_7536

Uite că eu am găsit acel telefon rar care mă mulțumește aproape pe deplin. Da, și el are ceva minusuri, dar extrem de puține și destul de mici în comparație cu minusurile altor telefoane asemănătoare. Este vorba despre Huawei Mate 10 Pro – singurul telefon care a reușit să treacă ca telefon principal în detrimentul modelului cumpărat de mine.

Acesta o să fie un review subiectiv. O să fac o listă cu lucrurile cele mai importante pentru mine la un telefon, lucruri care cconsider că sunt importante pentru mai toți utilizatorii de smartphone-uri. Te rog să-mi spui dacă ești de acord cu lista mea sau crezi că lipsește ceva.

* ordinea este aleatoare

1. Camera foto. Deși am zis că nu am pus lista într-o ordine anume, totuși, pentru mine, camera foto a unui telefon este cea mai importantă caracteristică. Fac poze zilnic, zeci de poze, sute de poze dacă plec în vacanță, și am nevoie de un smartphone care să nu mă dezamăgească. Nu mă cred fotograf și majoritatea pozelor făcute de mine rămân în telefon, dar satisfacția pe care o am când o poză iese exact așa cum am vrut sau cum am vazut-o eu este foarte importantă pentru mine.

La capitolul ăsta Huawei Mate 10 Pro stă incredibil de bine.  Huawei a colaborat încă o dată cu Leica pentru co-proiectarea lentilelor duale ale smartphone-urilor Huawei Mate 10 și Huawei Mate 10 Pro. Acestea combină un senzor color de 12 MP, un senzor monocrom de 20 MP, stabilizarea optică a imaginii (OIS), cea mai mare apertură duală din lume de f/1.6, efectul Bokeh și zoom-ul digital, ambele bazate pe tehnologia AI. În plus, sistemul integrează noile funcții, Real-Time Scene și Object Recognition, aceasta din urmă fiind capabilă să selecteze automat setările camerei foto luând în considerare obiectul respectiv și mediul înconjurător în care acesta se află.

2017-12-03 14.29.42

2. Bateria. Cum folosesc aproape non-stop telefonul (fac poze, ascult muzică, mă joc, stau pe rețelele de socializare, fac tethering, verific mailuri, scriu articole și multe altele), bateria este extrem de importantă pentru mine. Deși mai mereu am o baterie externă cu fast-charge cu mine, este deranjant să-ți tot pui telefonul la încărcat.

Bateria lui Huawei Mate 10 Pro este de 4.000mAh și face ca telefonul să reziste aproape o zi jumătate la o utilizare intensă. În plus, telefonul dispune și de încărcare fast-charge, ceea ce înseamnă cu în 30 de minute se poate încărca peste 50%. Din păcate nu dispune de încărcare wireless, dar recunosc că eu nici măcar nu folosesc încărcare wireless, nu îi văd rostul.

Dotată cu tehnologia SuperCharge, creată de Huawei și certificată de către TÜV Rheinland. Aceasta oferă un sistem inteligent de gestionare a resurselor bateriei care înțelege comportamentul de utilizare al posesorului și alocă resursele într-un mod inteligent, maximizând durata de viață a bateriei.

IMG_7277

3. Design și rezistență. Poate pentru că sunt fată, poate pentru că sunt Graphic Designer, design-ul este important pentru mine. Nu aș putea utiliza un smartphone urăt, butucănos, pătrățos sau pe care rămân mii de amprente, chiar dacă este un smartphone performant.

Huawei Mate 10 Pro are un design reușit, pe placul meu. Are un corp din sticlă 3D, simetric curbat pe toate cele patru laturi, fiind astfel ergonomic și usor de ținut în mână. Pe spatele dispozitivelor se află o bandă cu un finisaj diferit, menită să evidențieze noul sistem dual-camera Leica. De asemenea, Huawei Mate 10 Pro deține certificarea IP67 în ceea ce privește rezistența la apă și praf.

4. Navigația, interfața și meniul. Am întâlnit zeci de telefoane bune cu o interfață foarte greu de folosit, neintuitivă sau care arăta rău. Experiența de utilizare a unui telefon nu ține doar de caracteristicile lui fizice, mai importante îmi par micile amânunte de care te lovești de fiecare dată când vrei să folosești o aplicație. Cum arată meniul rapid, cum vezi notificările, câr de rapid găsești aplicațiile, ce shortcut-uri are, așezarea butoanelor, toate sunt foarte importante.

De exemplu, mi se pare super tare că pe Huawei Mate 10 Pro pot face un screenshot doar „ciocănind” ecranul telefonului.

Screenshot_20171219-200437

Huawei Mate 10 și Huawei Mate 10 Pro rulează cu noua interfață EMUI 8.0, bazată pe varianta de Android 8.0. Caracteristicile includ un AI Engine pentru a profita pe deplin de capabilitățile lui Kirin 970, un translator AI accelerat ce oferă o traducere interactivă mai rapidă și mai precisă pentru o experiență de comunicare mai bună, o funcție de proiectare ușoară pentru a conecta noua gamă Huawei Mate la un ecran mai mare, asistență pentru o experiență completă de tip desktop prin mirroring sau prin extinderea display-ului smartphone-ului.

5. Memoria. Aici mă refer atât la memoria RAM, cât și la memoria internă/externă. Memoria RAM ajută la accesarea rapidă a aplicațiilor, mai ales a celor în stand-by. Mai multă memorie RAM – telefonul se mișcă mai bine, cel puțin teoretic. Huawei Mate 10 Pro dispune de 6 GB de memorie RAM, suficient încât să nu îți faci probleme  – chiar este printre telefonele cu cea mai generoasă memorie RAM.

Memoria internă este de 128GB, muuult și pentru mine și sutele de poze pe care le fac – poze ce le puteți urca gratuit în cloud prin Google Photos. Din păcate, telefonul nu dispune de slot pentru cardul de memorie extern.

2017-12-05 21.05.09

6. Performața/Procesorul. Nivelul de performanță al lui telefon nu ține doar de procesor, dar acesta este foarte important. Procesorul face cam toată treaba, el este creierul și inima unui telefon.

La acest capitol, Huawei se laudă tare mult cu modelul Mate 10 Pro, deși nu pot spune că am observat în utilizarea obișnuită cine știe ce rezultate spectaculoase.

Huawei Mate 10 și Huawei Mate 10 Pro sunt primele smartphone-uri care integrează noul procesor Kirin 970, proiectat să livreze îmbunătățiri considerabile datorită tehnologiei AI, pentru o experiență de utilizare mai rapidă și mai personalizată.

Unitatea dedicată de procesare neurală (NPU), împreună cu arhitectura inovatoare a procesorului, permit noului Kirin 970 să livreze, pentru toate sarcinile care utilizează Inteligența Artificială, performanțe cu 25% mai bune și cu 50% mai multă eficiență energetică, comparativ cu 4 nuclee Cortex-A73. Modelele seriei Mate sunt, de asemenea, cele mai rapide smartphone-uri din lume, suportând conectivitate LTE și viteze de descărcare super-rapide. Modelul Mate 10 Pro vine cu suport Dual SIM 4G și cu conexiuni VoLTE duale. Conexiunea VoLTE funcționează foarte bine în rețeaua Orange.

Screenshot_20171202-152141

AI-ul analizează modul în care folosești telefonul și este capabil să prioritize aplicațiile în funcție de utilizare, decide care aplicații primesc mai multe resurse și care pot fi suspendate. Cu alte cuvinte, Inteligența Artificială realizează predicții legate de aplicațiile pe care le vei folosi la un moment dat, alocând din timp memorie, pentru ca tot procesul să se realizeze rapid și eficient.

Tu ce altceva ai mai vrea de la un telefon?

Huawei Mate 10 Pro costă aproximativ 3.500 lei la liber, dar poate fi cumpărat la un preț mai accesibil cu ajutorul unui abonament de la Orange.

Am primit la testat telefonul Huawei Mate 10 Pro în cadrul programului Orange Smartphone Tester.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.