fbpx

Review Boxă portabilă rezistentă la apă – JBL Clip 2

Review Boxă portabilă rezistentă la apă – JBL Clip 2

21 iul. 2017 Muzica

JBL Clip 2 nu este prima boxă bluetooth pe care o testez, dar este cea mai mică boxă waterproof care ajunge la mine la review. Modelul primit de mine este turcoaz, ceea ce face ca boxa să semene cu una de jucărie, dar nu vă lăsați păcăliți, JBL Clip 2 este o boxă puternică ce poate fi folosită și la petrecerile în aer liber, chiar și cele de la piscină.

IMG_4705

Boxa JBL Clip 2 este realizată de Harman (Harman/Kardon), JBL fiind una din mărcile audio deținute de Harman International, împreună cu AKG (căști folosite pe Galaxy S8), BSS Audio, Harman/Kardon și altele. Așadar, puteți deja să vă dați seama de calitatea audio a acestei mici boxe, chiar dacă face din categoria produselor accesibile de la Harman International Industries.

Review video JBL Clip 2:

Mie mi-a plăcut foarte mult design-ul ei, dimensiunile reduse și faptul că este rezistentă la apă și la praf, chiar și la noroi. Am ținut boxa în ploaie, am uitat-o în iarbă peste noapte și nu a pățit nimic.

Design

Pe lângă culoarea drăguță pe care am ales-o în mod special, fiind culoarea mea preferată, Clip 2 mai este disponibilă și în alte patru culori: albastru, gri, negru, roșu (+ turcoaz), dar puteți găsi și modelul cameo pe site-ul harman-audio.ro.

IMG_4671

Pentru modelul nou -Clip 2, cei de la JBL au folosit materiale diferite față de modelul Clip, materiale împrumutate de la boxa Flip 3.

Pe față este un material textil ce ține bine apa la distanță (probabil este și tratat cu substanțe repelent), iar pe spate este un plastic ușor cauciucat pentru a preveni zgârieturile și pentru a rezista mai bine la șocuri, pe lângă faptul că se simte și mai plăcut la atingere.

IMG_4690

Pe boxă sunt cinci butoane: volum up, volume down, call, power și bluetooth (2 pe partea dreaptă și trei pe partea stângă), butoanele sunt foarte ușor de accesat. Pe partea dreaptă este și un locaș special unde se află portul de încărcare. Aveți grijă să închideți mereu capacul ca să nu intre apa.

IMG_4688

Cablul jack se învârte în jurul boxei făcândul aproape insesizabil când te uiți la fața boxei. În partea de jos a boxei este și un microfon.

Agățătoarea de metal este foarte rezistentă și are la bază o zonă de silicon ca să o poți mișca în diferite poziții fără grija că o să strici ceva.

IMG_4752

Boxa este înregistrată sub standardul IPX7, ceea ce înseamnă că o puteți scufunda în apă până la o adâncime de 3 metri timp de 30 de minute – recomandat. Boxa o să plutească în apă timp de 2-3 minte, dar apoi încet o să se scufunde, așa că e mai bine să nu o scăpați din ochi la mare, folosiți inelul special de prindere.

În cutie veți primi și un cablu USB de încărcare ce se asortează cu boxa.

IMG_4667

Conectivitate și sunet

Boxa se poate conecta foarte rapid la smartphone-ul tău prin Bluetooth. Nu ai nevoie de vreo aplicație specială, pentru a asculta muzică poți folosi aplicația default din telefonul tău sau orice aplicație de streaming audio (Deezer, Zonga, Spotify, Google Music etc.), chiar poți asculta muzică și de pe Youtube. Orice fișier audio ce este redat pe telefon poate fi amplificat cu ajutorul acestei boxe.

Poți să o folosești și să te uiți cu prietenii la Game of Thrones sau când vă jucați ceva pe telefon. Difuzorul telefonului este închis și sunetul este transferat către această boxa, așa poți și să o folosești ca handsfree când vorbești la telefon – asta dacă vrei ca toți să asculte conversația ta.

Poți conecta boxa Clip 2 și la alte device-uri ce nu dispun de bluetooth – boxa are integrat și un mic cablu jack de 3,5mm. Cablul este foarte scurt, dar este un plus ce nu-l prea vezi la alte boxe de acest tip.

IMG_4663

Poți controla volumul boxei, poți trece la următoarea melodie, poți pune pause/stop/ply sau chiar poți răspunde la telefon atât din telefon, cât și direct de pe boxă – cum îți este mai la îndemână.

Pentru că totuși vorbim de o boxă de dimensiuni foarte mici, să nu vă așteptați la un sunet perfect, chiar dacă este produsă de Harman.

Zonele Low and Mid se aud bine, se pierd din detalii, dar nimic grav. În zonele high sunetul este parcă forțat să se audă mai încet, bassul să iasă în evidență. Asta nu e neapărat rău, doar că face ca anumite melodii să pară un pic „sugrumate”. Tot în funcție de melodie poți să auzi și o mică distorsiune a sunetului, un scârțâit – pârâit deranjant (doar cu volumul la maxim).

Poți conecta wireless 2 boxe Clip 2 pentru a amplifica sunetul.

IMG_4684

Autonomia bateriei

Teoretic, Clip 2 are 8 ore de autonomie a bateriei, față de 5 ore cât avea JBL Clip. Practic, pe mine boxa nu m-a ținut mai mult de 6 ore la o singură încărcare, dar aici depinde și la ce volum asculți (eu mereu ascult la 100%) și în ce mediu asculți. Da, „obstacolele” de pe lângă boxă contează și pentru calitatea sunetului, și pentru raza de acțiune a bluetooth-ului, dar și pentru autonomia bateriei.

Prețul recomandat pentru JBL Clip 2 este de 260lei.

Lângă "rivalul" de la Logitech - UE Roll
Lângă „rivalul” de la Logitech – UE Roll


 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.