fbpx

Review KMAX SPORT ONE 4K – Cameră de acțiune

Review KMAX SPORT ONE 4K – Cameră de acțiune

5 iun. 2016 Camere acțiune

Camerele de acțiune s-au diversificat foarte mult în ultimii ani și sunt mult mai accesibile. Înainte exista un singur jucător important pe piață, acum sunt disponibile destul de multe camere de acțiune cu diferite funcții și accesorii. Iar odată cu diversificarea produselor și creșterea numărului de astfel de device-uri, prețul a scăzut destul de mult, iar acum foarte multe persoane își pot permite o cameră de acțiune performantă.

KMAX SPORT ONE 4K

Cum îi spune și numele, camera de acțiune este dedicată în primul rând persoanelor active, persoanelor care practică un sport extrem, persoanelor care călătoresc în locuri incredibile, dar poți utilizat o cameră de acțiune și pentru ați filma pisica sau pentru a filma ce frumos plouă, poți filma orice vreo tu.

Aproape toate camerele de acțiune au trei elemente în comun: rezistența la șocuri, multiple accesorii de prindere și unghi de vizualizare foarte mare. Și camera testată de mine – KMAX SPORT ONE 4K respectă aceste trei caracteristici principale.

Review video:

Design

Camera de acțiune KMAX SPORT ONE 4K este destul de mică ca dimensiuni, are 21.4 x 41.1 x 59.3 mm și o greutate de doar 55 de grame. Este destul de simplă și compactă. Corpul camerei este realizat din ABS, un material plastic foarte rezistent și necasant. Pe margini materialul este striat pentru a oferi un grip mai bun atunci când îl ții direct în mână, butoanele sunt așezate pe toate părțile device-ului pentru a ajunge cât mai rapid la ele și pentru a nu apăsa din greșeală altceva.

KMAX SPORT ONE 4K

În partea de sus este butonul de filmare și declanșatorul foto ce are și funcția de selecție când navighezi prin meniu și de pornire a ecranului când intră în stand-by, tot sus este și un mic microfon. În față este butonul de pornire/oprire ce are și funcția de a schimba modul de filmare/fotografiere și de a accesa meniul de setări. Mai sus este ecranul de 0.95inci OLED ce afișează setările curente, nivelul bateriei, timpul de filmare și conectivitatea wireless, acest ecran secundar stă în permanență deschis. Obiectivul de 12MP cu focalizare automată este destul de mult ieșit în exterior, dar asta nu o să fie o problemă când este în carcasa specială de prindere.

Pe partea stângă este butonul pentru conectarea la o rețea wireless pentru a controla camera de la o distanță de peste 20 de metri și pentru a distribui rapid imaginile cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefon, butonul are rolul și de back în meniu.

În partea de jos este un locaș mai greu de deschis unde se află bateria de 1050mAh Li-ion. Bateria se poate detașa pentru a o înlocui rapid cu o altă baterie în loc să stai să o încarci, așa poți continua filmarea timp îndelungat.

Pe partea dreaptă sunt toate porturile de conectare: port micro-USB de încărcare, port pentru cardul de încărcare micro-SD de până la 32GB și port micro-HDMI tip D, tot aici mai este și un mic difuzor.

Ecranul principal al camerei KMAX SPORT ONE 4K este de 2 inci, HD cu o rezoluție de 320*240px, iar imaginile se văd destul de bine, deși folosești ecranul principal mai mult pentru a vedea dacă filmarea a ieșit așa cum trebuie, nu prea îl folosești în timpul filmării așa că poate sta și închis pentru a economisi bateria.

Filmare

Obiectivul camerei este de 12MP cu focalizare automată ce pare că-și face treaba destul de bine. KMAX SPORT ONE 4K are procesor Sunplus SPCA6350 și senzor: OV4689.
Unghiul de filmare/fotografiere al lentilei este de 170° + HD Ultra wide Angle fisheye lens. Cu un așa unghi larg ești sigur că surprinzi tot ce te interesează, iar efectul fisheye face ca orice filmare să pară mai interesantă.

KMAX SPORT ONE 4K

Camera poate fotografia continuu și dispune și de autodeclanșator, balansul de alb se face automat și are și un mod de noapte. Totuși, camera nu este recomandată pentru fotografiere, fiind doar o funcție extra ce poate fi foarte folositoare când nu ai un aparat de fotografiat la tine.

Rezoluție poze:
4.000 x 3.000px
3.000 x 2.250px
2.560 x 1.920px
Balans alb: Automat
Tip inregistrare: 4K 15 fps/ 2.7K 24 fps /1080P 60fps  MOV H.264
Format inregistrare video: MOV H.264

Rezistență

Cum v-am zis deja, corpul camerei KMAX SPORT  ONE 4K este din ABS, ceea ce înseamnă că este foarte rezistent, dar pentru a proteja mai bine ecranul principal și obiectivul, și pentru a face camera submersibilă în apă până la 30 de metri, camera vine cu o carcasă specială de protecție ce are și rolul de susținere pentru toate elementele de prindere, pentru multele accesoriile speciale care vin la pachet cu această cameră.

KMAX SPORT ONE 4K

Bateria de 1050mAh, 3.7V Li-ion, are o durată de funcționare, cu o singură încărcare, de până la 90 de minute sau 50min în filmare 4K.

Accesorii

Cel mai mult îmi place la această cameră multitudinea de accesorii cu care vine în pachet, la prețul de doar 530lei nu mă așteptam să vină cu atât de multe accesorii. Majoritatea dintre ele sunt compatibile cu accesoriile de la camerele de acțiune GoPro, așa că puteți folosi și accesorii GoPro la această cameră, sau invers. Iar pe piață se găsesc foarte multe accesorii de cumpărat compatibile cu GoPro și cu această cameră.

1 x Sistem montare ajustare unghi filmare
1 x Adaptor montare pe selfie stick
1 x Adaptor montare
1 x Adaptor montare secundar
1 x Clip normal
1 x Clip ajustare unghi filmare
1 x Mount cască bicicleta, ski etc.
4 x Legătură montare spiră neagră de plastic.
2 x Adeziv
1 x Șnur siguranță
1 x Protecție ușă carcasă

Cu toate aceste accesorii ești sigur că oriunde ai merge, orice sport ai practica, în orice condiții ai vrea să filmezi, camera KMAX SPORT ONE 4K o să fie pregătită.

KMAX SPORT ONE 4K

Conectivitate

Camera de acțiune KMAX SPORT ONE 4K se poate conecta la telefon, prin intermediul unei aplicații ce o puteți descărca după ce scanați codul QR de pe cutie. Astfel se pot transfera pozele direct pe telefon și se pot vizualiza pozele și clipurile video. Aplicația ajută și la distribuirea în rețelele social media.
Cu ajutorul aplicației de pe telefon, se poate controla camera KMAX de la 20 de metri distanță prin conexiune la viteză 2.4G.

În pachet este inclusă și o telecomandă pentru controla camera de acțiune, telecomanda este waterproof și poate sta și apă.

KMAX SPORT ONE 4K

La prețul de doar 530lei, KMAX SPORT ONE 4K este o cameră foarte bună pentru cei care își doresc să-și filmeze aventurile sau pentru cei vor să impresioneze cu o filmare de tip fisheye. Recomand ca orice filmare cu o cameră de acțiune să fie cât mai stabilă și apoi să fie editată pentru un rezultat mai interesant.

Comentarii

  1. buna ziua,imi puteti spune de unde pot achizitiona 2 baterii de rezerva pt acest model de camera KMAX SPORT ONE 4 K.va multumesc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.