Review Laptop Acer Spin 1 2018

Review Laptop Acer Spin 1 2018

30 sept. 2018 Laptop

Recunosc, întotdeauna am avut o slăbiciune pentru device-urile 2-in-1, iar în trecut am avut ocazia să mă joc cu fratele mai mare, Acer Spin 5, așa că imediat am profitat de ocazia de a butona și Acer Spin 1.

Acesta este cel mai mic laptop dintre modelele din seria Spin de la Acer. Atât de mic încât îl poți căra cu tine în aproape orice fel de geantă de umăr.

Având un program destul de încărcat, pot beneficia de portabilitatea unui astfel de model pentru a mai posta un articol sau pentru a mai da share la o știre caldă, pentru că este mult mai ușor decât dacă aș încerca să fac asta de pe telefonul personal și mult mai rapid decât să aștept până ajung la PC, acasă sau la muncă. Iar ecranul tactil este extrem de util, l-aș vrea pe toate laptop-urile.

Dimensiunea lui Spin 1 este foarte redusă, cu ecran de 11.6″ și o grosime de 14.1mm, are o greutate de aproape 1,2kg. Poate fi cărat aproape oriunde și ținut în cel mai mic ghiozdan/geantă. Ecranul este Full HD. Există totuși destule variante de Spin 1 mai ieftine, cu ecran 720p, pentru cei care doresc să cheltuiască și mai puțin pe un  device 2-in-1.

Ecranul touchscreen IPS este foarte reușit și se vede totul perfect, chiar și ziua, în condiții de lumină puternică, deci nu vei avea probleme folosind laptopul pentru vizionare de conținut afară, la un picnic sub umbra unui copac, unde este locul cel mai bun de compus articole pe blog :). Iar carcasa e metalică, să nu ai probleme dacă pică un măr pe el 😀

Fiind din seria Spin, Acer Spin 1 are sistemul de balamale care permit ecranului să fie rabatat în orice poziție. Astfel, Spin 1 poate fi folosit în poziție normală, de tabletă împreună cu ecranul multitouch, cort, sau orice mod în care utilizatorul dorește.

Storage-ul lui Acer Spin 1 este cam mic. Inițial am deschis direct Disk Management, deoarece am crezut că nu a fost tot formatat și trebuie să creez eu o partiție nouă pentru a putea beneficia de tot storage-ul, dar nu, Spin 1 (varianta testată de mine) are doar un SSD de 64 GB, pe care ai și Windows-ul instalat. E clar că vei fi dependent de Internet și Cloud, deoarece 64GB, pe care trebuie să ai și Windows 10, nu înseamnă nimic în ziua de azi.

Tastatura este una fără Numpad, plăcută, cu cursa tastelor destul de redusă, la 1.4mm, dar ok pentru typing rapid.

Touchpad-ul este destul de rapid, poziționat bine sub tastatură. Am avut momente când podul palmei se odihnea pe touchpad, dar este oarecum inevitabil. Totuși s-a comportat ok, pretenții nu am deoarece nu este un model destinat unor activități prea complexe. Butoanele sunt integrate în touchpad, nu sunt definitivate separat.

 

Testarea a fost destul de redusă, deoarece Spin 1 nu este un model făcut pentru performanță sau gaming. Este mai degrabă extrem de portabil și destul de ieftin, acestea fiind avantajele lui principale. Dar ca să vă faceți o imagine asupra performanțelor atinse de procesorul Intel Pentium N5000, am rulat PC Mark 8, cu testul Home Accelerated 3.0 și rezultatele sunt decente. Procesorul este destul de rapid încât să nu fie pus la colț de nicio aplicație Windows. Vei întâlni probleme dacă te aventurezi în editare foto-video, deoarece acestea mănâncă și foarte mult RAM, iar 4GB abia acoperă 5 tab-uri de Chrome :).

Bateria te poate ține până la 12 ore, conform Acer, dar eu am reușit cam 8 ore în utilizare normală, cu ecranul dat la maxim.

De asemenea, pentru extra funcționalitate în modul tabletă, Spin 1 dispune de câteva butoane în lateral, pentru a putea controla volumul și alte funcții plus, opțional, poate fi folosit un stylus Acer, pentru extra funcționalitate a ecranului touchscreen.

La capitolul conectivitate, Acer Spin 1 dispune de următoarele porturi: 2 porturi USB, dintre care unul este 3.0, un port HDMI, cititor de carduri microSD, 3.5mm Jack.

Caracteristicile modelului testat:

Procesor: Intel Pentium Silver N5000 @1.1 Mhz Quad Core

RAM: 4GB DDR4

Storage: 64 GB SSD

Display: 1080p IPS Multitouch

Placă video integrată: Intel UHD Graphics 605

Baterie: 2 celule, aproximativ 4700mAh

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.