Cei de la LG au încercat să facă un device exact așa cum își doresc utilizatorii, cu o durată de utilizare a bateriei mult mai mare, o cameră foto foarte bună, un display de calitate, dar și un design care să atragă privirile trecătorilor. Sunt exact elementele pe care și eu le vreau de la un smartphone, pe lângă un procesor puternic capabil de multitasking avansat.
Cu siguranță LG G4 este un flagship ce rivalizează cu cele mai noi smartphone-uri de pe piață, dar să vedem exact care sunt punctele forte și punctele slabe ale acestui smartphone, și cât de mult seamănă cu LG G3.
La suprafață, LG G4 seamănă destul de mult cu LG G3, iar asta este un lucru bun. Cred că deja v-ați obișnuit cu butonele situate pe spate pentru un acces cât mai facil, butoane folosite încă de la LG G2. Durează un pic până te obișnuiești cu ele, dar chiar sunt mai ușor de utilizat decât cele cu care ne-am obișnuit de sub ecranul principal.
Colțurile sunt ușor rotunjite pentru a nu te deranja când ții telefonul în mână. Principală diferență de design între LG G3 și LG G4 este ecranul ușor curbat spre interior, design împrumutat de la LG G Flex, dar cu o curbură mult mai subtilă. Cei de la LG se laudă că acestă curbură face telefonul și cu 20% mai rezistent decât dacă avea ecranul drept.
Este destul de ușor, are doar 155 de grame și pare mai ușor de utilizat decât un phablet.
LG G4 vine în mai multe modele, în funcție de spatele dorit: piele sau plastic. Spatele de plastic are și forme embosate pentru un look mai interesant și este disponibil în trei culori: metallic grey, ceramic white și auriu. Dar vedetele de la LG G4 sunt modelele cu spate din piele naturală organică, disponibile tot în trei culori: maro, roșu și negru. Eu am primit varianta pe negru care pare și ceva mai rezistentă, pielea maro și cea roșie parcă sunt mult mai sensibile la zgârieturi.
Display și Interfață
Aici LG G4 cu siguranță te va cucerii. Cu o dimensiune de 5,5 inci, ecranul Quad HD Quantum IPS LCD rivalizează cu faimosul Super Amoled. Luminozitatea este incredibilă, în mod normal îmi țin smartphone-ul cu luminozitatea la maximum, dar la LG G4 este prea mult chiar și pentru mine. Cei de la LG spun că datorită ecranului Quantum IPS, luminozitatea este cu 25% mai mare, color range-ul este cu 20% mai mare, iar contrastul a fost îmbunătățit cu 50% față de LG G3. Rezoluția este de 2.560 pe 1.440 pixeli, exact ca la Galaxy S6, dar cu o densitate a pixelilor de 534.
Display-ul este ajutat să pară mult mai impresionant și de interfața ce are o grafică foarte reușită apropiată de Material Design. Culorile puternice și vibrante, efectele de tranziție și simplitatea interfaței te fac să te îndrăgostești rapid de acest model. Clar ecranul a fost mult îmbunătățit fașă de LG G3, fiind foarte aproape de ecranul de la Galaxy S6 și cel retina de la Apple.
LG G4 dispune de Android 5.1 Lollipop, astfel are și funcția Guest Mode care permite să adaugi și un alt cont de ultilizator. Această funcție seamănă destul de mult cu cea de la PC cu Windows prin care poți seta mai multe conturi de utilizatori. Practic telefonul pornește de la zero de fiecare dată când este adăugat un utilizator nou, iar fiecare guest va avea propriile lui aplicații.
Există și un ecran special Smart Bulletin cu cele mai intereseante aplicații preinstalate pe LG G4.
Performanță
LG G4 are un procesor Hexacore Qualcomm Snapdragon 808 la 1.8GHz dual-core și 1.44GHz quad-core și 3GB RAM. La testul Benchmark Antutu nu pot spune că a strălucit, dar cu siguranță a fost în top. La o utilizare normală telefonul se mișcă foarte bine, jocurile ce utilizează din plin procesorul merg foarte bine. Și partea de multitasking nu pare să fie afectată de rezultatul mai redus în Benchmark-uri, LG G4 se mișcă fără probleme și la o utilizare intensă. Eu una chiar mă bucur că cei de la LG au renunțat la problematicul procesor Snapdragon 810.
Capacitatea internă de stocare la modelul avut în teste a fost de 32GB cu posibilitatea de a fi extinsă cu ajutorul unui card de memorie microSD de până la 2TB.
Camera foto
Cei de la LG se laudă cu camera de pe LG G4 și au și de ce. Cu 16MP, senzor de culoare, stabilizare optică a imaginii și focalizare laser, camera de pe LG G4 chiar face poze foarte reușite, și chiar poate poza RAW. Focusul se mișcă foarte repede iar fotografiile făcute în lumină proastă chiar ies bine.
Aplicația de cameră are trei setări principale: simple, auto și manual, și pornește în 0.6 secunde, după cum zic cei de la LG. În modul simplu ai doar posibilitatea de a folosi declanșatorul direct pe ecran, modul auto este cel cu care ne-am obișnuit pe orice telefon cu Android, iar modul manual oferă setări pentru profesioniști. Setările adiționale din modul manual sunt: balansul de alb, focusul manual, timpul de expunere, sensibilitatea ISO și viteza de declanșare. Cei care folosesc un DSLR vor adora acet mod de fotografiere. Și desigur că beneficiază și de modul HDR.
Pentru a deschide aplicația de cameră și mai repede, trebuie doar să apeși de două ori pe butonul de volum down.
Camera frontală este de 8MP și face fotografii decente, iar modul video are o stabilizare incredibil de bună.
Bateria
Deși are doar 3.000mAh, LG G4 a rezistat mai mult de o zi la o utilizare normală – poze, wireless, jocuri, muzica, etc.
Mă bucur să văd că bateria se poate detașa, poate vei avea nevoie ca peste un an sau doi să schimbi bateria fără să te duci în service.
Mai nou am aflat că LG G4 vine cu tehnologia Quick Charging dar în cutie nu este un adaptor pentru priză care să suporte acestă tehnologie. Așadar, dacă vreți să beneficiați de tehnologia fast-charging, trebuie să cumpărați un alt încărcător compatibil, de preferat chiar cel de la LG G Flex2.
Fără îndoială că LG G4 este cel mai bun smartphone creat de către LG până acum. Iar dacă cumpărați un LG G4 până pe 31 august veți scoate din buzunar în jur de lei, dar veți primi cadou un voucher Musette în valoare de 500lei.
Victoria , de ce unele firme producatoare de telefoane nu te lasa sa scoti bateria sau sa o schimbi?
Nu stiu la toate… Samsung nu te lasa pentru a nu umbla la modulul NFC situat in baterie, modul folosit la platile direct cu telefonul