fbpx

Review Maguay MyWay H1505x Special Edition

Review Maguay MyWay H1505x Special Edition

23 mart. 2015 Laptop

Cu un design simplu și atrăgător, Maguay MyWay H1505x Special Edition oferă întreaga funcționalitate a unui laptop convențional, dar și rapiditatea și ușurința în utilizare și transport pe care o are un ultrabook.

Maguay este un brand românesc care iese în evidență prin posibilitatea de a configura un notebook sau sistem desktop în funcție de preferințele fiecăruia, de buget și performanțele dorite. Trebuie doar să intri pe site-ul www.maguay.ro și să alegi exact cum vrei să fie configurat viitorul tău laptop. Echipa Maguay se va ocupa de tot, inclusiv de instalarea Windows-ului sau a suitei Microsoft Office.

Maguay MyWay H1505x Special Edition este încadrat în categoria notebook-urilor și desigur că și el poate fi configurat exact cum am spus mai sus, iar prețul de comercializare evoluează corespunzător.

În cutia lui veți primi și încărcătorul jack și un manual de utilizare.


ffff

 

Design

Maguay MyWay H1505x Special Edition are un design simplu, o carcasă metalică ce îi conferă un aspect elegant fără să-i crească foarte mult greutatea. Cântărește doar 2,2 kg la un display de 15,6 inch și are doar 24,9 mm grosime, fiind perfect pentru cei ce călătoresc mult. Se deschide gradual, iar unghiul de deschidere se oprește undeva pe la 150 – 160 de grade.

Eu am testat acest laptop timp de o săptămână, exact în perioada când am participat la Mobile World Congress din Barcelona. Este foarte important când participi la un târg internațional în calitate de reporter să ai cu tine un echipament cât mai ușor, eu am mers câte 4-5 ore încontinuu cu rucsacul în spate oprindu-mă doar să deschid laptopul pentru a descărca pozele realizate sau pentru a scrie un articol, așa că Maguay MyWay H1505x Special Edition a fost cel mai bun prieten al meu în respectivele zile.

IMG_3134

Ecran

Acest laptop folosește un ecran IPS LED Backlight HD la 15,6 inch cu o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, dispunând și de tehnologia Non-Glare. Display-urile Non-Glare acoperite de un strat anti-glare care reduce reflexiile luminii din mediul înconjurător, ceea ce permite utilizarea în medii multiple, inclusiv afară, lângă o fereastră, sau alte surse indirecte de lumină.  Ecranele LED backlight au cateva avantaje față de LCD-urile tradiționale: sunt mai luminoase, mai subțiri și consumă mai puțină energie, lucru ce duce la o autonomie mai mare a bateriei.

Performanță

După cum v-am spus, puteți să vă alegeți configurația dorită în funcție de necesități. Variantele disponibile sunt:  Procesor – Intel Core i3-4100M, Intel Core i5-4200M sau Intel Core i7-4702MQ. Memorie RAM DDR3 la 1600 MHz – 4 GB RAM,  8 GB RAM sau 16 GB RAM. Spațiu de stocare – HDD 500GB sau 1TB cu sau fără 8 GB Hybrid SSD, SSD Intel 530 de 180 GB sau 240 Gb și SSD mSATA de 120 GB sau 180 Gb Intel 530.

Modelul testat de mine a avut următoarea configurație: procesor Intel Core i7-4702MQ la 2.2 GHz, 8 GB RAM și SSD Intel de 120 GB, Windows 8.1 pe 64 biți, și nu am avut vreun fel de probleme în a-l folosi pentru editare video și foto chiar în paralel. M-am jucat și Starcraft cu setările grafice aproape de maxim și s-a comportat foarte bine, fără fps drops.

IMG_3145

Laptopul dispune de placa grafică nVidia GeForce G840M care consumă mai puțină energie față de generațiile anteriore oferind totodată și o performanță crescută față de echivalentul din generația anterioară (G740M).

Pe partea de conectivitate, Maguay MyWay H1505x Special Edition dispune de DVD-RW, port USB 3.0, port USB 2.0, jack de 3.5 mm pentru sunet și pentru microfon, Wi-Fi la standardele b/g/n, bluetooth 4.0, RJ-45 cu suport pentru transferul de date cu viteze de 10 / 100 / 1000 Mbps, HDMI și cititor de carduri de tip 9-in-1. Laptopul dispune de Gigabit Ethernet cu ajutorul căruia poți downloada cu ultra speed, grație SSD-ului.

IMG_3144

Laptopul dispune și de o cameră web frontală de 2 MP, utilă celor care fac apeluri de tip videoconferință, Skype, etc.

Tastatura este foarte silențioasă în timpul utilizării și dispune de un keypad numeric, ceea ce poate fi considerat un plus. Iar touchpad dispune de funcție multigesture și scroll.

Ventilația este inteligentă, pornește doar când e nevoie și își reglează intensitatea în funcție de necesitate, astfel poate duce la creșterea duratei de utilizare fără a fi conectat la o priză.

IMG_3131

Acumulatorul este Smart Lithium-Ion și oferă o autonomie de până la 6 ore, fapt testat și de către mine.

Prețul de pornire este de 859 de dolari.

În concluzie, Maguay MyWay 1505X Special Edition este un laptop cu un raport preț/calitate excelent, pe care îl recomand cititorilor pentru că este un laptop performant și mai ales viabil, care oferă o experiență de utilizare completă atăt doar pentru browse-ing, cât și pentru editare foto și video. Principalul atu al produselor Maguay fiind faptul că le poți configura după propriile necesități din momentul în care le comanzi.

IMG_3137

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.