fbpx

Review ultrabook MAGUAY MyWay U1402i

Review ultrabook MAGUAY MyWay U1402i

1 feb. 2013 Altele

Ultrabook-ul MAGUAY MyWay U1402i este cel mai performant ultrabook românesc!

myway u1402i

Am testat timp de o săptămână modelul MyWay U1402i şi pot spune că se înscrie perfect în normele şi standardele impuse de Intel, norme ce definesc un ultrabook. Este uşor, fiabil şi extrem de portabil şi util celor care vor să fie mereu conectaţi la ştirile şi evenimentele care îi interesează. Se mulează perfect unui stil de viaţă activ, de tipul individului care are biroul oriunde şi oricând.

Iată câteva dintre caracteristici:

1.  Un ultrabook al cărui display măsoară 14 inci în diagonală nu poate avea mai mult de 21 mm în grosime. MyWay U1402i are 20,5 mm grosime.

2. Autonomia minimă pe care o poate avea un ultrabook este de 5 ore. Am testat şi MyWay U1402i are o autonomie a bateriei de 5 ore.

3. O trăsătură interesantă a ultrabook-urilor este durata în care acestea trebuie să fie pregătite de lucru. Din stadiul de hibernare, un ultrabook trebuie să iasă în maximum 7 secunde. Când vine vorba de modul stand-by, resume-ul este aproape instantaneu, poate dura maximum două secundeMyWay U1402i iese în 5 secunde din stadiul de hibernare, şi în două secunde din modul stand-by.

Şi, desigur, un procesor Sandy Bridge sau Ivy Bridge.

ultrabook*http://en.wikipedia.org/wiki/Ultrabook

Precum majoritatea ultrabook-urilor, MyWay U1402i nu are CD-DVD drive, bateria este sigilată, iar pentru a te conecta la direct la Internet sau la un monitor/proiector extern de tip VGA, primeşti în cutie şi un dongle. În cutie veţi mai găsi: încărcătorul – al cărui cablu este foarte lung, încărcătorul fiind el însuşi foarte uşor – şi instrucţiunile de folosire.

Design-ul este simplu, minimalist, după părerea mea, corpul este realizat din aluminiu anodizat pentru a nu coroda; totul pare solid şi rezistent, numai bun unui mod de viaţă outdoor şi aventuros. Este foarte uşor, are o greutate de 1,8 kg, poate fi ţinut şi cu o singură mână şi există suficient loc pentru a deschide laptop-ul.

Tastatura este perfectă pentru cei ce scriu zilnic şi foarte mult, este silenţioasă şi comodă, iar touchpad-ul este multitouch.

Un avantaj este acela al întreţinerii device-ului, căci pe suprafaţa ultrabook-ului nu rămân amprente – foarte enervante de obicei. În plus, ultrabook-ul nu se încălzeşte mult (deci nu riscaţi să vi se blocheze sistemul când vă e lumea mai dragă) şi nici nu trezeşte vecinii din somn, fiind foarte silenţios, aproape imperceptibil.

Vă invit să urmăriţi video-ul de mai jos pentru a vă forma o imagine completă:

 

Cu o experienţă de peste 20 ani în domeniul IT, Maguay oferă un ultrabook care poate concura oricând cu „greii“ industriei IT. Toate produsele Maguay sunt bazate integral pe platforme Intel. Maguay este Intel Technology Provider Platinum Partner şi Microsoft Partner.

Cei de la Maguay ne enumeră cinci motive pentru care să alegem un sistem/un portabil de la ei:

„1. Sistemele Maguay sunt construite întotdeauna pe cele mai noi tehnologii; componentele folosite sunt standardizate, non-proprietare;

2. Sistemele Maguay sunt configurabile în funcţie de necesităţile clienţilor. Din acest motiv, pot fi oricând upgradate, pe parcursul exploatării lor;

3. Sunt construite în vederea minimizării costului total: achiziţie + operare timp de 3 ani;

4. Sistemele Maguay sunt echipamente uşor identificabile, testate, validate şi certificate de Intel şi Microsoft; desigur, alături de procedurile interne de validare şi certificare;

5. Customer support solid şi profesionist: consiliere înainte de cumpărare, suport tehnic precum şi cel mai bun timp de răspuns în perioada garanţiei. Maguay este o companie solidă şi complexă, fiind nu doar un furnizor, ci şi un veritabil partener pentru clienţii săi (Sistem Integrat de Management Calitate – Mediu – Siguranţa Informaţiilor, certificat conform standardelor ISO 9001, ISO 14001 şi 27001).

Să analizăm specificaţiile tehnice!

Platforma

Nume Chief River + Ivy Bridge
Proces de fabricaţie 22 nm

Intel a lansat familia Ivy Bridge, de procesoare pe 22 nm

În afară de adoptarea unui proces de fabricaţie mai eficient, noile procesoare introduc şi un nou tip de tranzistoare, cu consum redus de energie. Tehnologia „3D“ Tri-Gate permite organizarea pe verticală a tranzistoarelor ce intră în componenţa unui procesor, obţinând, astfel, o reducere a consumului de energie şi a cantităţii de căldură degajată în timpul funcţionării. Astfel, producătorii reuşesc să ofere utilizatorului mai multă flexibilitate pentru ridicarea frecvenţelor de funcţionare şi maximizarea performanţelor.

Diagrama unui tranzistor cu tehnologie "3D" Tri-Gate

Diagrama unui tranzistor cu tehnologie „3D“ Tri-Gate

În medie, noul proces de fabricaţie este aşteptat să aducă cu 20% mai multă performanţă, reducând, totodată, cu 20% consumul de energie raportat la generaţia anterioară de procesoare, din familia Sandy Bridge.

Lista primelor procesoare Intel Ivy Bridge, disponibile la momentul lansării.

*http://www.go4it.ro/componente-pc/intel-a-lansat-ivy-bridge-noua-gama-de-procesoare-pe-22-nm-9562700/

Procesor

Model
Intel Core i5-3317U / Intel Core i7-3517U
Frecventa
1.7GHz (2.6GHz Turbo Boost)
L2 Cache
3 MB SmartCache
FSB
5 GT/s DMI
Proces de fabricatie
22 nm

 

core-i5-vs-core-i7

Core i7 se va descurca mult mai bine la multitasking, aplicaţii multimedia, gaming etc. Cu siguranţă îi va mulţumi pe cei care se plâng adesea că sistemul lor se mişcă mult prea încet.

În plus, pe lângă faptul că sunt mult mai rapide, procesoarele Core i7 au o memorie on-board mult mai mare, ceea ce ajută procesorul să se mişte mai repede în timpul task-urilor repetitive.

*http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2404674,00.asp

Chipset

Northbridge Intel HM77
Memorie maximă suportată 8 GB

Gadget-ul este dotat cu un Chipset de ultimă generaţie, Intel HM77, care a fost lansat în aprilie 2012. Chipset-ul Northbridge este unul dintre cele două cip-uri din logica de bază a unui chipset de pe o placă de bază, celălalt fiind Southbridge. Northbridge-ul, de obicei, se ocupă de comunicaţiile dintre CPU, RAM, BIOS ROM, placa video şi Southbridge.

Memorie

Capacitate
2 GB / 4 GB / 8 GB
Tip
SO-DIMM DDR3
Mod de lucru
Single Channel
Frecventa
1600 MHz

 

Daca eşti obişnuit să deschizi mai multe aplicaţii în acelasi timp sau foloseşti intens programe precum Adobe Photoshop, atunci ai nevoie de 8 GB.

Grafică

GPU Intel HD Graphics 4000
Tip integrat pe procesor
Tehnologii DirectX 11, Shader 5.0, decodare BluRay hardware, Frecvenţă dinamică
Memorie până la 1.7 GB DDR3

Grafica nu este tocmai potrivită pentru gaming, nici nu recomand un ultrabook celor pasionaţi de jocuri. În schimb, aparţine clasei medii, fiind perfectă pentru navigat pe Internet şi pentru orice alte aplicaţii de tip Office.

Display

Tip TFT LCD, LED Backlight
Diagonala 14″
Format HD (16:9)
Rezoluţia 1366 x 768 pixeli

TFT LCD (Thin film transistor liquid crystal display) este o variantă de afişare cu cristale lichide (LCD), care foloseşte tranzistor cu film subţire (TFT), tehnologie folsită pentru a îmbunătăţi aspecte privind calitatea imaginii, cum ar fi contrastul.

LED_DynamicBacklight

*http://www.newgadget.org/home-gadgets/

Tehnologia LED Backlight oferă o rată a contrastului mult mai bună, o mai mare acurateţe a culorii, cu o uniformitate mai bine evidenţiată a luminii, având culori mai puternice, un consum de energie mai redus cu până la 40%. De asemenea, aspectele ecologice sunt prezente şi aici, monitoarele putând fi reciclate mult mai uşor, deoarece acestea nu conţin mercur.

Hard Disk 1

Capacitate
HDD 250 GB / HDD 320 GB / HDD 500GB / SSD 128GB Transcend / SSD 256GB Transcend
Viteza
5400 rpm
Interfata
SATA

Hard Disk Suplimentar

Capacitate
Nu / SSD 64GB Transcend / SSD 128GB Transcend
Viteza
Interfata
mSATA

 

Desigur că vă recomand SSD, deoarece sunt mult mai rapide, mai silenţioase şi consumă mai puţin.

Vă recomand, de asemenea, un articol în care veţi găsi informaţii detaliate şi complete despre HDD şi SSD, precum şi o comparaţie între ele: http://www.totuldesprecalculatoare.ro/hdd-vs-ssd/

Unitate optica / HDD Caddy

Tip
Nu / USB BLU RAY-RW / USB DVD-RW SLIM

 

Poţi înlocui Unitatea optică cu un HDD tip Caddy

Multimedia

Intel Wireless Display Nu / Da + Centrino Wireless-N 300 Mbps si BT upgrade / Da + Centrino Wireless-N 300 Mbps si BT upgrade + receptor WiDi
Adaptor WiDi receptor
Nu
Tastatura
Chiclet style, touchpad cu functie multigesture si scroll
Sunet
HD Audio
Boxe integrate
2 (stereo)
Microfon
Da
Camera web
0.3 MP
Cititor de carduri
4-in-1

Tastatura Chiclet Style se diferenţiază prin modul său ergonomic de a interacţiona cu utilizatorul: având butoane cu colţuri rotunjite, cu un spaţiu generos alocat între taste, ceea ce înseamnă că este puţin probabil să atingi în grabă tasta greşită. Touchpad-ul este multitouch şi este destul de simplu de înţeles şi de folosit.

Boxele sunt situate pe spate şi sunt stereo. Camera web de 0.3 este decentă.

Comunicaţii

Wireless WiFi 802.11 b/g/n
Ethernet 10/100/1000Mbps Gigabit

Conectori

Video mini HDMI, VGA (port replicator)
Audio 1 x headphones out, 1 x mic. in
USB 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0
Alte tipuri 1 x Mini Card slot (intern), 1 x RJ-45 (port replicator)

Specificaţiile USB 3.0 sunt similare cu cele de la USB 2.0, dar există şi câteva îmbunătăţiri semnificative:

– viteza de transfer este de 5Gbit/s. De 10 ori mai rapidă decât la USB 2.0

– banda mai largă pentru comunicare în ambele sensuri

Securitate

Intel Anti Theft
Nu / Da, valabilitate 1 an / Da, valabilitate 3 ani
Software
Parole BIOS, Boot

Baterie

Tip
Li-Polimer (intern) / Li-Polimer (intern) + baterie suplimentara externa Li-Ion 58Wh
Numar celule
4
Intensitate
6800mAh
Autonomie
pana la 6 ore

Autonomia device-ului este destul de ridicată. Bateria cu 4 celule nu înseamnă o durată de viaţă mai mică. Dimpotrivă, cu cât numărul de celule al bateriei este mai mare, cu atât creşte şi riscul ca una din acele celule să „moară“. Trebuie ca doar o celulă să „moară“ ca bateria să fie afectată cu totul.

Caracteristici fizice

Dimensiuni 344*233*20.5mm
Greutate 1.8 kg, Full aluminum body

Corpul este din aluminiu anodizat pentru evita corodarea acestuia în timp. Prin anodizare, suprafaţa aluminiului se transformă, creandu-se astfel, în mod artificial, un strat de oxid (zgură) menit să protejeze suprafaţa aluminiului. Deoarece procedura se realizează în condiţii complet controlate, acest strat de oxid este foarte coeziv şi dur. Atunci când este expus în atmosferă, metalul nu corodează, pentru că stratul acesta este deja oxidat. Stratul anodizant este transparent, iar structura sa este poroasă şi permite incorporarea unor diferite materiale colorante, pentru a customiza produsul final după preferinţele utilizatorului.
*http://www.exalco.ro/alum/al4.htm

Sistem de operare

SO
Fara / Windows 7 Professional / Windows 7 Home Premium / Windows 8 / Windows 8 Pro
Observatie
Maguay recomanda Windows 7 preinstalat

Software

Office
Fara / Office Home & Student 2010 / Office Home & Business 2010 / Office Professional 2010
Resurse de instruire

Accesorii incluse

Pachet accesorii Nu / Da – Geanta si mouse
Drivere
Windows 7

Garantie

Garantie
2 ani / 3 ani
Perioada de remediere
maxim 7 zile

Altele

Compatibilitate SO
Windows 7 si Windows 8
Certificari
Windows 7 Logo, RoHS, CE, EU Ecolabel

După ce am testat MyWay U1402i timp de o săptămână, mi-am format şi o opinie proprie. Mai jos am precizat punctele forte şi punctele slabe pe care le-am observat în timp ce am testat ultrabook-ul. Desigur, acestea sunt subiective, dar pot avea o oarecare relevanţă în raport cu ideea de feedback concret venit din partea unui potenţial user.

Puncte forte:

– foarte uşor, cu adevărat portabil – foarte uşor de transportat;

– silenţios;

– porneşte foarte repede;

– firul încărcatorului este foarte lung; chiar dacă priza este foarte departe de biroul tău sau de pat, îl poţi lăsa la încărcat liniştit, în timp ce lucrezi la el, tolănit în pat 🙂

– portul pentru încărcător este poziţionat excelent, nu te încurcă;

– tastatura este silenţioasă şi comodă.

Puncte slabe:

– display-ul pare un pic prea întunecat deşi am setat luminozitatea la maximum;

– există doar două porturi USB (am simţit nevoia de cel puţin trei: mouse, cablu telefon/aparat foto pentru a descărca poze şi stick USB);

– speaker-ele nu sunt poziţionate prea bine: când ţin ultrabook-ul în pat, muzica nu se mai aude aşa de bine.

Concluzia:

   Maguay MyWay U1402i este un ultrabook performant, elegant şi fiabil.

Nu le recomand achiziţionarea unui ultrabook celor pasionaţi de gaming, deoarece ultrabook-urile sunt destinate zonei de business. Oricât de performant ar fi, un ultrabook nu poate înlocui un desktop, fiind destinat mai mult celor aflati mereu pe drum, celor cărora le place să fie mereu conectaţi, oriunde s-ar afla.

Îl recomand studenţilor, fiind uşor de luat la facultate sau în vacantă şi perfect pentru a realiza proiecte pentru facultate.

Il puteţi comanda de aici!

Galerie foto:

2010-04-25 01.05.56-1

2010-04-25 01.06.04-1

2010-04-25 01.06.23-1

2010-04-25 01.05.46-1

 

Comentarii

  1. Sunteti penali :)) Nici macar nu ati avut decenta sa incercati sa schimbati ceva in acel desing de la MacBook Air. Dar suntem romani . . . Cap avem, minte ce ne mai trebuie.

    1. Sper ca nu te certi cu mine 😀

      Da, design-ul seamana destul de mult. Dar, dupa cum poti observa, mai toate ultrabook-urile pastreaza un design cat mai simplu si profi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.