În review-ul de saptămâna trecută v-am arătat unboxing-ul pentru Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra de la Xiaomi și stația lui automată de golire, cum se montează și cum se utilizează, plus câteva informații legate de aplicație.
Astăzi revin cu continuarea acelui review și o să arăt aplicația mobilă mai în detaliu, cu toate funcțiile ei și cu tot ce știe să facă acest robot de aspirare, și o să arăt cât de bine curăță, cum se curăță și cum se întreține.
Să nu crezi că dacă ai un aspirator robot nu trebuie să faci nimic, chiar și dacă ai unul cu stație automată de curățare și încărcare. Tot ai destul de făcut. Da, îți ușurează mult viața, te ajută mult la curățenie, dar tot te pune un pic la treabă. Și asta e valabil pentru orice robot de aspirare cu mop, Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra chiar e și mai simplu de curățat.
Mai întâi să te uiți la primul review, cel de săptămâna trecută, ca să te siguri că știi deja lucrurile de bază.
Acum să discutăm despre aplicație și ce setări îi puteți face lui Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra din aplicație.
Despre aplicația Mi Home
Aplicația Mi Home este destul de intuitivă, imediat ce te loghezi, și după ce ai conectat aspiratorul, am arătat cum să faci asta în review-ul anterior, o să vezi camerele și cu device-urile smart Xiaomi adăugate în fiecare cameră. În studio eu am acum aspiratorul și umidificatorul Xiaomi pe care le controlez separat.
Imediat ce selectez aspiratorul, pot vedea harta lui de curățare a studioului meu, dar dacă am modificat ceva prin cameră, ceea ce se întâmplă des pentru că tot mișc birouri, scaune, trepiede, lumini, aparatură etc., trebuie să resetez harta ca să mapeze el din nou în timp ce curăță. Poți vedea și cât a curățat de pe hartă, în cât timp și câtă bateria are în acest moment.
Dacă harta e ok, lucruri au rămas la fel, pot selecta doar o zonă unde să facă curat, sau un loc anume de pe hartă. Îi pot spune să meargă la încărcat sau să pornească sau să pună pauză la curățenie.
De mai jos pot alege puterea de aspirare, ce e strâns legată de nivelul de zgomot. Recomand modul Strong pentru carpete sau mochete și modul Turbo pentru covoare ceva mai plușate. Puteți folosi și mopul pe covoare, dar nu o să facă mare lucru, doar la împrospătează un pic. Peria rotativă mi se pare utilă chiar și pe covoarele extra pufoase pentru că mișcă firele textile ca să aspire mai bine.
Urcă destul de ușor pe covor și chiar insistă atunci când nu prinde unghiul bun de urcare. Poți alege și câtă apă să folosească la mop, eu mai mereu îl las pe high pentru că nu folosește deloc multă apă.
Mai există un meniu de setări extra de unde poți vedea ce și cât a curățat în trecut, hărțile salvate dacă l-ai folosit în camere diferite. Poți împărții o cameră foarte mare în mai multe camere, asta cred că trebuia să fac în studio-ul meu, dar poți pune și pereți virtuali prin care aspiratorul să nu treacă – asta dacă vrei să evite anumite zone unde nu ai strâns în prealabil sau unde crezi că se poate bloca.
O altă funcție utilă e că poți vedea un anumit interval orar când face curat, se poate apuca de treabă și când nu ești acasă. Dacă în fiecare zi între 13.00 și 14.00 ieși să iei masa în oraș, Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra poate face curat exact atunci. Și să stai liniștit, orice se întâmplă o să primești notificări pe telefon.
Mai ai câteva opțiuni de setare pentru volumul audio, despre cum să continue curățenia, aici o să te joci tu mai mult cu ce setări te mulțumesc pe tine.
O parte super importantă a aplicației este zona de consumabile unde poți vedea în cât timp ar trebui să înlocuiești filtrul de praf, peria rotativă sau peria centrală. Da, toate ar trebui înlocuite, să iei asta în calcul cât îți calculezi bugetul.
Funcția de remote control am prezentat-o în video-ul anterior, e super simplu de folosit dar ai grijă că aspiratorul o să se tot lovească de lucruri dacă nu ești atent.
Ai pierdut aspiratorul pe sub pat? Apasă pe Find vaccum-mop și îți spune el unde e. Poți bloca toate butoanele de pe aspirator pentru a proteja copii sau poți renunța ca harta casei tale să ajungă cumva la Xiaomi pe servere.
Poți schimba oricând numele aspiratorului sau camera unde e alocat. Poți lăsa ca robotul să fie controlat de mai multe persoane ce au conturi diferite în aplicația Xiaomi. Și mai ai și câteva informații despre device în partea de jos a aplicației.
Poți folosi și controlul vocal, ai multe extra setări prin aplicație. Dar te las să le descoperi tu că altfel și acest review ar trebui împărțit în 2.
Cât de bine face curat Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra
Cel mai bine e să vă arăt cât de bine face curat. Am pus diferite mizerii, mărunțișuri, murdărie pe jos ca să vedem cât de bine aspiră. O să folosesc telecomanda ca să-l mișc eu și o să trec o dată pe modul Silent – cel mai slab și cu apa la minimum, apoi din nou în modul Turbo și cu apa pe High ca să vedem cum curăță.
Ce presupune întreținerea lui Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra
Pe lângă filtrele și periile ce trebuie schimbate la 140-220 de ore de utilizare, Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra are nevoie de puțină atenție din partea ta.
- Curăță săptămânal peria principală și rulmenții ei cu pieptănul special. Peria se scoate foarte ușor, dar ai mare grijă să o pui bine înapoi, să nu cadă când robotul aspiră, am pățit asta…
- Curăță măcar o dată pe lună roata de direcție, o poți spăla dacă vrei asta.
- Curăță cu o cârpă moale senzorii și contactele de încărcare.
- Golește cât poți de des compartimentul de praf și filtrul, chiar zilnic. Dacă folosești stația automată de colectare, curăță măcar filtrul o dată pe săptămână. Poți spăla compartimentul de parf și cu apă – pune apă, închide-l, agită apa bine și apoi arunc-o. Nu folosi detergent, doar apă simplă.
- Scoate filtrul și scutură-l bine de apă, apoi lasă-l la uscat, nu-l pune ud în compatiment.
- Laveta mop trebuie spălată după fiecare utilizare și trebuie înlocuită la 3 luni. Ai grijă să o așezi bine înapoi și ariciul să o țină bine.
- Curăță și contactele de pe stația de încărcare, tot cu o cârpă moale.
- Stația Auto-empty utilizează saci de unică folosință, precum un aspirator normal, ce se umplu după aproape 10 utilizări, dar asta depinde de spațiul curățat și de cât de multă mizerie a fost. După ce ai scos sacul, curăță un pic filtrul interior cu un șervețel sau o lavetă uscată, apoi pune următorul sac.
- Mai ai de curățat și tubul de aer de pe stația de încărcare. Deșurubezi capacul tubului și curăță cu o lavetă uscată.
- Și al 10-lea lucru și ultimul – curăță orificiile de golire automată atunci când vezi că ceva s-a blocat acolo.
Destul de multe de curățat, nu? Și asta ținând cont că Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra este un robot foarte independent.
Dacă stația de încărcare merită cei 1.100lei, aici e de discutat. Tot tu vei arunca mizeria, praful, dar mai rar. Dar clar Mi Robot Vaccum-Mop 2 Ultra de la Xiaomi merită cei 2.500lei. Nu e un robot ieftin, dar este super puternic, smart, descurcăreț și independent. Tot o să faci curat după el, pe la colțuri, pe unde nu a ajuns, tot o să-l cureți pe el, dar clar o să-ți facă ziua mai ușoară, iar curățenia de primăvară o să meargă mult mai repede.
Dacă v-a plăcut acest review, nu uitați să da-ți like, share și mai ales subscribe canalului meud e Youtube – PrettyTech ca să vezi și alte review-uri interesante. Bye!