fbpx

Review Plantronics BackBeat Pro 2 – Cele mai bune căști bluetooth pe care le-am testat

Review Plantronics BackBeat Pro 2 – Cele mai bune căști bluetooth pe care le-am testat

11 sept. 2017 Muzica

Eu ascult muzică la căști aproape zilnic, mai ales când merg cu metroul. Căștile mele erau unele cu fir pentru că majoritatea căștilor Bluetooth sunt și destul de scumpe, dar după ce am testat mai mult de o lună de zile căștile Plantronics BackBeat Pro 2 nu știu dacă mă mai pot întoarce la căștile cu fir. Libertatea de mișcare, conectivitatea rapidă cu telefonul și faptul că nu mai încurci firul prin rucsac merită o sumă de bani în plus.

IMG_5878

Am luat căștile cu mine aproape în fiecare zi, chiar și la Berlin când vizitam orașul și la grădina zoologică. După o lună de zile de utilizare zilnică (fără să le încarc), pot să vă recomand cu încredere căștile Plantronics BackBeat Pro 2, chiar dacă prețul lor este unul destul de mare – 1.300lei (950lei acum la reducere la eMAG).

IMG_6385

Unboxing + Review pentru Plantronics BackBeat Pro 2:

Modelul are mai mult nuanțe de maro, nu de negru. Pielea este așezată lângă plastic, imitație de lemn, metal și burete, ceea ce face ca aspectul căștilor să pară un amalgam de materiale în nuanțe și texturi diferite. Debusolante sunt și multele butoane aflate pe ambele difuzoare, dar înveți rapid ce și cum trebuie să apeși.

IMG_6467

Pe casca stângă avem butoanele de next și prev, play și pause, dar și volumul sub forma circulară – trebuie să învărți de el pentru a modifica volumul. Tot pe casca stângă este și opțiunea de Active Noise Canceling și Open Mic – ce oprește muzica și te lasă să auzi tot ce se întâmplă în jur la un volum mult mai mare. Mă simt ca un detectiv când pornesc funcția asta 😀

IMG_6470

Pe casca dreaptă poți doar să răspunzi la apeluri, dar sunt și switch-uri pentru on/off și conexiunea la Bluetooth și un buton mai mic pentru a opri sau porni microfonul.

La toate butoanele ajungi ușor și după ce le activezi primești un feedback audio care confirmă acțiunea aleasă. Dar cel ami mult îmi place când pornesc căștile și aud Battery High, de o luna de zile le folosesc cel puțin o oră pe zi și încă aud Battery High.

Căștile au și port microUSB de încărcare și jack pentru a conecta firul suplimentar. Fir din material textil ce pare cam fragil.

IMG_6484

Plantronics BackBeat Pro 2 sunt extrem de comode, se așează la fix fiind simplu de reglat, iar fiecare cască are o mică libertate de mișcare ca să se așeze perfect pe urechea ta. Poate par un pic cam mari, dar mărimea asta e și de la buretele folosit din plin ca să fie cât mai comode. Cântăresc doar 290 de grame și vin și cu o husă specială în care le poți ține.

Am fost impresionată și de funcția Noise Canceling ce elimină orice sunet deranjant de pe fundal. Asta nu înseamnă că dacă activezi funcția asta nu o să mai auzi absolut nimic din exterior, doar o să elimine orice sunet de fundal care afectează calitatea sunetului. Tot o să poți auzi dacă cineva țipă lângă tine.

IMG_6468

Când dai căștile jos, chiar dacă muți o singură cască, muzica trece automat pe Pause și pornește iar când le așezi pe urechi. Mi-a luat ceva până m-am obișnuit cu funcția asta…

Doar pentru că sunt căști Plantronics trebuie să îți dai seama că vorbim de căști ce oferă o calitate premium a sunetului. M-am bucurat să aud un bass puternic, volum ce poate să fie dat foarte tare (da, se aude în exterior – dar nu rău), și o claritate de invidiat.

Am folosit căștile împreună cu aplicația Deezer Mobile și s-au auzit mai bine decât orice altă pereche de căști care mi-a mai trecut prin mână – in-ear sau cu bandă.

Sfat! Dacă folosești cablul, nu modul bluetooth, vei auzi un bass și mai puternic 😀

IMG_6472

Îmi pare rău că nu vă pot transmite cum se aud căștile, trebuie să mă credeți pe cuvânt că sunetul este unul de calitate, se aude clar, cu înalte bine capturate – fără să te zgârie pe creier. Eu apreciez bass-ul mai puternic la muzică, poate și pentru că ascult melodii mai ritmate sau dubstep, dar și melodiile calme și relaxate se aud foarte bine.

Recomand căștile pentru sunetul de calitate, durata incredibil de mare de funcționare a bateriei și ușurința în utilizare. După ce le-ai conectat prima dată (durează 6 secunde până se face Bluetooth paring-ul), căștile se conectează imediat la smartphone-ul tău dacă ai bluetooth-ul pornit. Așa ajungi să pornești muzica în căști la doar o secundă de când ai pus căștile pe urechi.

IMG_6471

E adevărat că prețul este unul destul de ridicat pentru o pereche de căști, dar nu uitați că Plantronics BackBeat Pro 2 nu este o pereche de căști obișnuită.

Caracteristici:

Tip Over the ear
Brand compatibil Universal
Model compatibil Universal
Sistem de operare compatibil iOS
Tip acumulator Li-Ion
Versiune Bluetooth 4
Tip conectivitate Multipoint
Conectivitate Bluetooth
Functii Limitare zgomot

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.