Cred că deja știți că sunt mare fană Pokemon și mă joc aproape zilnic Pokemon GO, așa că nu putea să nu cumpăr device-ul Pokemon GO Plus imediat cum a fost disponibil la precomandă. Chiar am fost una din primele persoane din România care a achiziționat Pokemon GO Plus.
Review video Pokemon GO Plus:
După câteva zile în care am testat device-ul, am revenit cu un review complet ca să vedeți dacă merită să-l achiziționați.
Device-ul (brățara cum îi zic unii, deși nu este doar o brățară) se poate cumpăra de la eMag și costă 220lei. În momentul ăsta nu mai există stocuri, dar sunt sigură că vor mai aduce, probabil nu se așteptau la o cerere așa mare – https://goo.gl/znYVKM
Eu cred că Pokemon GO Plus trebuia să se lanseze odată cu jocul. The Pokemon Company a pierdut foarte mulți posibili clienți lansând device-ul la aproape 2 luni de la lansarea jocului.
Scopul DEVICE-ULUI Pokemon GO Plus este să te joci Pokemon Go fără să ai constant telefonul deschis. Așa poți să economisești bateria telefonului, să eviți suprasolicitarea smartphone-ului și ești mult mai atent la ce se întâmplă în jurul tău.
Cutia device-ului este destul de nereușită, Nintendo putea să investească mult mai mult într-un packaging care să te încânte când îl deschizi, așa ai impresia că ai cumpărat o chinezărie ieftină. Da, device-ul este realizat de Nintendo.
Gadgetul are o baterie sigilată în spate. Nu se poate alimenta la curent, trebuie să desfaci spatele cu ajutorul unei surubelnițe și să schimbi bateria. El este un pin, un fel de insignă, ce se poate atașa la o brățară textilă multicoloră tot cu ajutorul unor șuruburi. Procesul de atașare și scoatere de pe brățară nu este unul simplu de realizat.
Device-ul se conectează prin Bluetooth la telefon și teoretic funcționează pe orice telefon pe care merge și jocul, practic eu nu am reușit să-l conectez la Galaxy Note 5 – model pe care merge jocul.
Pentru că se conectează prin Bluetooth, nu e recomandat să ții Pokemon GO Plus la o distanță mai mare de 5-7m față de telefon.
E bine că poți vedea la jurnal ce pokemoni ai prins, care au fugit și ce iteme ai luat.
Dar decât să vă povestesc fiecare caracteristică, mai bine să prezint punctele forte și punctele slabe ale acestui device, pro și contra, ca să vă dați singuri seama dacă merită să îl cumpărați.
Pro:
– Funcționează cu aplicația în background, dar și cu ecranul telefonului închis și/sau blocat
– Înregistrează foarte bine distanța parcursă, chiar și când mergi destul de repede (50-60km/h). Ceea ce te ajută enorm la eclozat ouă și la obține candy de la noul sistem Buddy implementat de puțin timp.
– Nu doar că afișează culori diferite în funcție de ce se întâmplă în joc (verde când apare un pokemon, albastru când ai un PokeStop aproape, alb când încearcă să prindă un pokemon, roșu când pokemonul fuge și multicolor când a prins un pokemon sau ai luat iteme), dar și vibrează diferit când vede un pokemon, când îl prinde, când fuge sau când iei iteme de la Pokestop (dacă ai primit 4 iteme o să vibreze de 4 ori). Chiar te atenționează că nu mai ai loc pentru pokemoni sau iteme.
– Butonul pe care apeși pentru a acționa Pokemon GO Plus este la îndemână și ușor de folosit, doar apeși o singură dată.
– Este perfect când mergi cu mașina. Nu te uiți la telefon, prinzi ușor pokemoni și înregistrează aproape toată distanța parcursă cu mașina (chiar și cu viteză mare).
– Nu mai trebuie să te uiți la telefon non-stop când mergi pe stradă.
– În joc poți vedea dacă device-ul este conectat sau nu.
– Pe ecranul jocului poți vedea dacă ai prins pokemonul sau dacă a fugit. În partea de sus apare o notificare sub formă de chat.
– Și în bara de notificări poți vedea ce s-a întâmplat când ai folosit device-ul, nu trebuie să deschizi jocul.
– Bateria telefonului nu se mai descarcă la fel de repede. Nu mai folosești ecranul, dar tot trebuie să stai cu Internetul, GPS-ul și Bluetooth pornit, ceea ce consumă destulă baterie.
– Poți să prinzi Pokemoni oriunde, chiar și în timpul unei întâlniri importante.
– Device-ul poate fi prins de haine sau îl poți purta la mână.
Contra:
– Este destul de complicat de conectat la smartphone și nu se conectează tot timpul din prima. Trebuie resetată conexiunea, resetat telefonul, redeschis jocul și tot așa până l-ai conectat. Este și mai complicat să-l deconectezi de la un smartphone ca să-l conectezi la altul.
– Nu primești mereu stardust când prinzi un pokemon – eu una nu am primit… se pare că e un bug.
– Ai o singură aruncare cu un PokeBall normal. Ori prinzi, ori nu. Rezultate estimate: aproape 50% dintre pokemoni au fugit.
– Nu poți alege cu ce bile arunci după pokemon. Device-ul aruncă doar PokeBalls normale (cele roșii). Dacă ai rămas fără, nu mai aruncă.
– Ca să schimbi din clip în brățară trebuie să desfaci un șurub. Dar brățara e nereușită, varianta cu clip este cea mai bună.
– XP-ul primit variază, primești în medie aproximativ 60-80xp pe Pokemon/Pokestop.
– Pokemon GO Plus se deconectează automat când deschizi jocul pe telefon pentru a prinde un pokemon, apoi trebuie să te conectezi iar device-ul la telefon.
– Bateria device-ului se poate goli exact când îți e lumea mai dragă. Încă nu știu cât ține o baterie, îl am doar de o săptămână.
Pokemon GO Plus este un device pe care îl recomand doar când nu poți accesa telefonul, când conduci sau când vrei să nu stai cu ochii în telefon.
Destul de util, dar enervant uneori. Dar totuși intră pe lista mea de cumpărături, undeva la coadă.