Review Razer Viper V2 Pro – disponibil din data de 31 mai 2022

Review Razer Viper V2 Pro – disponibil din data de 31 mai 2022

19 mai 2022 Gaming

Succesorul unuia din cele mai apreciate mouse-uri de gaming Razer (Viper Ultimate) a ajuns la mine la testat, înainte să fie disponibil spre comercializare. Este vorba de noul model super light – Razer Viper V2 Pro, modelul alb (există și pe negru), pe care îl puteți cumpăra din data de 31 mai 2022.


Seria Viper este cunoscută pentru greutatea redusă si durata mare de funcționare a bateriei, iar Viper V2 Pro pare că va urma aceeași formulă de succes, plus funcții noi foarte interesante.

Super senzor

Razer Viper V2 Pro vine cu senzor nou – Focus Pro 30k Optic, cu o acuratețe de 99.8% și AI ce îi sporește funcționalitatea folosind Smart Tracking, Motion Sync și Asymmetric Cut-off. Ultimul feature, Asymmetric Cut-off îi permite utilizatorului să ajusteze înălțimea la care poate ridica mouse-ul fără să piardă mișcare, ce este foarte folositor în shootere dacă ai obiceiul să ridici mouse-ul în timp ce tragi.

Aceste noi specificații sunt foarte bine venite, având în vedere că predecesorul său a fost un succes și încă este considerat unul din cei mai buni mouși din categoria sa.

Faptul că Razer a dotat acest mouse cu senzorul 30k optical, alături de noile funcționalități, îl face unul din moușii cu cea mai bună acuratețe disponibilă.

Vedeți cât de apreciat e și după numeroșii Pro Gamers care îl recomandă – https://www.razer.com/eu-en/gaming-mice/razer-viper-v2-pro

Viper V2 Pro este mai ușor cu 20% față de modelul anterior, cântărind doar 58 grame. Prin comparație, Viper 8Khz cântărește 71g și era unul din cei mai ușori mouși.

Spre deosebire de Viper Ultimate, Viper V2 Pro nu mai are un dock special, și din păcate, nici nu se potrivește cu dockul lui Ultimate. Dar având în vedere că durata bateriei este de aproximativ 80 de ore de joc, nici nu cred ca vei avea nevoie de dock pentru a îl încărca foarte des.

În schimb, nu îmi place că Razer a decis să renunțe la slotul special pentru reciever, așa că dacă vrei să iți iei mouse-ul cu tine, nu mai ai liniștea ca reciever-ul este păstrat în siguranță în interiorul mouse-ului.

Razer a renunțat și la gripurile laterale, însă a adăugat niște benzi cauciucate ce se pot lipi pe margini și pe butoane.


Iar mie una îmi place că Razer a renunțat la LED-uri complet cu acest mouse. Predecesorul său, VIper Ultimate, încă avea un mic element RGB, ce a fost înlocuit de logo-ul Razer printat la Viper V2 Pro. Acum nimic nu te mai distrage de la joc.

Forma este exact acea a lui Viper Ultimate (abia dacă îi poți deosebii) adică un mouse plat și alungit, ce mie îmi place, se așează perfect în mână.


Mouse-ul este fabricat dintr-un plastic tare, mat și un pic mai grunjos decât predecesorul său, iar dacă mâna îți transpiră în timpul jocului, nu vei avea probleme cu alunecarea. Și benzile cauciucate sunt un extra feature bine venit, iar un plus este că dacă nu ești fan al acestora, poți să nu le pui.

Pentru butoane, știți că Razer preferă butoanele proprii, Razer Optical Gen 3 Switches, dar noile butoane par a fi mult îmbunătățite. Încă nu sunt foarte clare și precise ca cele de la Kailh 8.0 dar sunt destul de bune, mai ales ca Razer garantează 90 de milioane de click-uri.

Chiar dacă nu sunt perfecte, aceste butoane împiedică dublu-click-urile accidentale și oferă și cea mai mică latență a click-urilor disponibilă în acet moment. În schimb, butoanele laterale sunt perfecte, nu au nici un pic de mișcare și se simt foarte bine atunci când le apeși.

Mouse-ul vine cu un cablu de încărcare ce nu e foarte flexibil, dar nu te deranjează atunci când te joci și îl și încarci. Pentru că poți folosi mouse-ul ca fiind unul wireless sau pe fir dacă pui cablul de încărcat.

Alături de cablu vine și cu un dongle/adaptor USB-C la USB pentru reciever ce mi se pare foarte util și e bine că există în cutie.

Viper V2 Pro are un singur buton de control, pe partea inferioară, ce controlează atât DPI-ul cât și setarea ON/OFF, tocmai pentru a mai tăia câteva grame.

Asta înseamnă ca mouse-ul e gata de joc direct din cutie, dar dacă vrei să îl configurezi mai mult, poți face asta folosind aplicația Razer Synapse, unde poți rebind-ui butoanele, seta LOD-ul și polling rate-ul (adică frecvența cu care mouse-ul transmite poziția sa calculatorului).

Te-am convins că este un mouse bun și că merită să-l cumperi? Hai să-ți spun și prețul 😀 Razer Viper V2 Pro o să coste 780lei în ziua lansării.

Have fun cu el!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.