fbpx

Review realme 8 5G – 5G pentru toți

Review realme 8 5G – 5G pentru toți

12 mai 2021 Smartphone-uri

V-am vorbit despre realme 8, ba chiar l-am oferit ca premiu la concurs și a fost câștigat de o urmăritoare a canalului meu de Youtube, împreună cu un smartwatch realme.

Am discutat în detaliu și despre realme 8 Pro, un alt super telefon, dar azi vin să vă prezint și smartphone-ul ce completează gama realme 8 – realme 8 5G. Care, desigur, este 5G, dar mai are și alte îmbunătățiri fată de realme 8.

În continuare o să vă prezint telefonul realme 8 5G și o să-l compar mai mereu cu realme 8 și realme 8 Pro, ca să vedem ce model este mai potrivit pentru tine.

Ca design nu sunt mari diferențe. Nu mai este acel moto pe spate, camera foto este un pic mai lungă, dar abia vezi diferența. Aaa, și aceste zone luminoase interesante se pare că sunt inspirate de cursele de mașini noaptea. Dar realme 8 5G este cel mai mare și cel mai greu model dintre cele 3 și e și normal având și o antenă 5G în el, are 185 grame, dar nu se simte aiurea, având doar 8,5mm grosime – este super slim.

Ecranul nu mai este Super Amoled, ci este un IPS LCD de 90Hz cu o diagonală de 6,5 inci ce se așează mai bine pe carcasă, raportul ecran body fiind mult mai bun la acest model. Motivul pentru care este un IPS LCD este legat tot de preț și de mărimea telefonului, un ecram Super Amoled ocupă mult mai mult spațiu și telefonul ar fi ieșit o cărămidă.

Ecranul se vede foarte bine, contrastul e bun, culorile naturale, dar nu este chiar așa fel de luminos ca celelalte modele, ceea ce mie chiar îmi place.

realme 8 5G are tot Android 11 cu interfața realme UI 2.0 care arată bine, firesc, intuitivă. Procesorul este mult mai bun, este vorba de un MediaTek MT6833 700 5G octa-core, mai puternic, mai rapid și mai bine stabilizat cu toate celelalte funcții ale telefonului, în special pentru economisirea bateriei. Și, desigur, este un procesor 5G.

Telefonul are chiar și Smart 5G Power saving – își dă seama când ai pe lângă tine o rețea 5G și pornește modului 5G doar atunci – pentru a economisi baterie, deși cred că e o funcție care îi liniștește și pe care cărora le e teamă de radiațiile 5G.

În România vor exista două variante. Un model cu 4GB memorie RAM, iar spațiul de stocare intern este de 64GB – un pic cam puțin – la prețul de 1030lei. Și un model cu o memorie RAM de 6GB și memorie internă de 128GB la 1130lei – modelul pe care eu vi-l recomand.

Nu uitați! Pentru a folosi 5G-ul, trebuie să aveți o cartelă sau un abonament 5G – cu costuri suplimentare fată de o cartelă sau abonament obișnuit.

Ai și posibilitatea de extindere a memoriei cu ajutorul unui card de memorie micro-SD de până la 1T, și nici nu o să renunți la un port SIM pentru asta. Telefonul fiind și dual-SIM și are 3 porturi pentru SIM+ cardul de memorie.

Vine și cu extra opțiuni extrem de necesare: senzor de amprentă pe margine (din păcate nu în ecran – eu prefer senzorul de amprentă în ecran, mi se pare mai ușor de folosit), bluetooth 5.1, fast charging și NFC – ca să puteți plăti cu telefonul.

Să trecem la un alt aspect important, camera foto.

realme 8 5G deși pare că are un sistem de camere format din 4 camere principale, de fapt are doar 3. Una este fake 😀 Aici pare că este și zona în care realme a reușit să scadă prețul acestui smartphone 5G.

realme 8 5G are o cameră principală wide de 48MP ce face poze reușite noaptea, cu mai puțini MP decât frații lui, dar sper că știți că nu doar numărul MP contează la un telefon. Eu sincer nici nu observ diferența față de realme 8, pozele ies tot bine.

Mai există o cameră de 2MP macro și una tot de 2MP de adâncime. Lipsește care ultra-wide. Ce știu că nu e des folosită, dar câteodată chiar te poate salva.

Camera de selfie are 16MP și e exact ce trebuie. Filmează la 1080p la 30fps, dacă vrei să te apuci de tiktok e super ok.

Vă las cu câteva poze înainte să discutăm despre baterie.

Bateria are 5000mAh precum realme8, și mai mult decât realme 8 Pro care avea 4500mAh. V-am zis deja că se încarcă cu fast-charging, dar eu mă bucur în primul rând că e destul de mare – 5000mAh.

Iar dacă folosiți modul special de economisire a bateriei, chiar dacă bateria ajunge la 5%, tot mai aveți 2h de vorbit la telefon.

Chiar dacă nu aveți acum cartela sau abonament 5G, poate aveți în plan, așa că nu e rău să luați de acum un astfel de telefon. Dar chiar dacă nu vreți să folosiți tehnologia 5G, telefonul tot este unul bun, al un preț bun cu specificații un pic diferite față de modelele din aceeași gamă – și poate este mai mult pe placul vostru.

Dacă nu aveți cartela sau abonament 5G – telefonul o să fie unul normal, conectarea la rețeaua 5G este ceva extra.

Eu vă recomand modelul realme 8 5G cu 6GB RAM și 128GB spațiu de stocare intern la 1130lei, diferența de 100lei merită!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.