fbpx

Review Ricoh SG 3110SFNw – imprimantă multifuncțională

Review Ricoh SG 3110SFNw – imprimantă multifuncțională

10 apr. 2016 Altele

Ricoh SG 3110 SFNw este o imprimantă multifuncțională extrem de rapidă ce utilizează tehnologia de printare GelJet și dispune de copiator, scanner și fax. Modelul Ricoh SG 3110 SFNw este recomandat firmelor mici și mijlocii, și mai puțin utilizatorilor individuali, probabil din cauza funcției de fax și a dimensiunilor un pic cam mari pentru biroul din sufragerie.

IMG_7560

Cu siguranță știți ce este o imprimantă multifuncțională și cum reușește să cuprindă patru device-uri diferite: imprimantă, scanner, copiator și fax, dar poate nu știți ce este tehnologia GelJet. GelJet îmbină avantajele tehnologiilor inkjet și laser. Gelul lichid, cu uscare instantanee, inovație a producătorului japonez, oferă o imprimare rezistentă la umezeală și lumină, ceea ce îl face ideal pentru îndosarierea și arhivarea documentelor. Tot datorită uscării instantanee, funcționalitatea duplex permite copierea și imprimarea pe ambele fețe ale colii, economisind hârtie și reducând costurile.

IMG_7546

Gama GelJet RICOH oferă o serie de caracteristici atractive pe care utilizatorul individual sau afacerile mici le caută. Cerneală se usucă foarte repede și este rezistentă la apă, costul energiei este unul foarte mic pentru că o astfel de imprimantă consumă cât un bec. Capul de printare este unul destul de mare ceea ce înseamnă o printare mult mai rapidă de aproximativ 29pag/min. Totodată, costurile de imprimare sunt eficientizate datorită faptului că SG 3110SFNw dispune de o capacitate a cartușului de până la 2.500 pagini. 

Review video:

Ricoh SG 3110SFNw are patru cartușe pentru culorile de bază: negru, cyan, magenta și galben (CMYK).

IMG_7550

Cum eu nu am CD-ROM la PC-ul meu, am downloadat software-ul de instalare a imprimantei de pe site-ul Ricoh, dar în cutia imprimantei veți găsi CD-ul cu soft-ul, CD-uri cu diferite drivere și programe, instrucțiuni de utilizare și pungi pentru cartușe. Nu pot să zic că mi-a fost ușor să instalez imprimanta, a durat un pic până am găsit varianta corectă de soft, dar după vreo 4 tentative de instalare… am reușit.

Echipamentul este prevăzut cu funcție de comunicații în rețea și wireless, permițând printarea facilă din locuri inaccesibile pentru conexiunea prin cablu. Ceea ce este foarte util în cadrul firmelor mai mari unde mai multe birouri folosesc o singură imprimantă, dar nu suportă printarea de pe device-urile mobile.
Portul de încărcare și port-ul de conectare la PC/laptop sunt situate în partea stângă a imprimantei, bine mascate. Firele sunt și ele ascunse discret spre spatele imprimantei.
La cartușe se ajunge destul de ușor, dar trebuie să ai mare grijă când le scoți pentru a le înlocui.
IMG_7541
Multifuncționalul este dotat și cu un port USB, dar este disponibil doar pentru transferul paginilor scanate pe el, nu este posibilă printarea de pe stick USB, din păcate.
Tava de hârtie are o capacitate mare, de până la 850 de coli folosind tava opțională, dar cu toate acestea designul echipamentului este unul compact, pentru o imprimantă destinată mediului business. Pentru camera mea… imprimanta pare destul de voluminoasă.
Poți vedea că viteza de printare este foarte mare, chiar și dacă nu ai multă experiență cu imprimantele. Printează foarte bine pe diferite tipuri de hârtie, mai subțire, sau chiar de tip carton. Astfel, imprimantă este utilă în diverse situații, nu o să aveți nevoie să căutați un centru de printare dacă vreți să realizați o diplomă din carton pentru angajatul lunii.
Scanner-ul se descurcă foarte bine, nu am nimic special de zis la el. Culorile transferate pe PC par la fel ca cele de pe hârtie. Exact la fel funcționeză și funcția de copiere. Foarte interesantă este și funcția duplex ce permite copierea și imprimarea pe ambele fețe ale colii, economisind hârtie și reducând costurile. Pentru acestă funcție este și burduful mare din spatele imprimantei.
IMG_7559
Din păcate, nu am avut cum să testez fax-ul, dar sunt sigură că și el se mișcă la fel de bine ca și restul imprimantei. Recunosc că nici nu știu ce fac toate butoanele dedicate fax-ului, dar totul pare destul de complicat la o primă vedere.
Imprimanta este compatibilă cu mai toate sistemele Windows și cu Mac OS X 10.5 sau mai sus, dar nu este compatibilă cu sistemul de operare Linux.
IMG_7535
Echipamentul este disponibil la partenerii Metro, Carrefour, eMag și alte magazine de profil. Prețul lui este de aproximativ 950lei. Varianta SG3100 SFNw este disponibilă la eMag la prețul de 600lei (la ofertă).
Specificații tehnice:
Timp încălzire: 35 secunde
Viteză imprimare: maxim 29 PPM
Memorie: 128 MB
Ciclu printare lunar: maxim 10.000 printuri
Dimensiuni: 399 x 436.5 x 329.5 mm
Greutate: 15.3 Kg
Sursă alimentare: 220 – 240 V, 50/60 Hz
Rezoluție imprimare: 300 dpi, 600 dpi
Interfață: USB 2.0
Sistem de operare suportat: Windows XP, Windows Vista, Windows 7,8.1,10 Windows Server 2003, Windows Server 2008, Macintosh OS X v10.5
Dimensiune hârtie recomandată: A4, A5, A6, B5, B6
Capacitate cuvă hârtie: 250 foi
Iesire hârtie  standard: 100 foi
Greutate hârtie: 60-163 g/m²
Consum energie: 29.49 W
Capacitate cartuș: maxim 2.500
Garanție: 24 Luni
IMG_7534

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.