fbpx

Review router TP-Link Archer C5 V4.0 AC1200

Review router TP-Link Archer C5 V4.0 AC1200

17 iul. 2018 Altele

Mi-aș dori eu să am o conexiune la internet atât de bună încă să pot testa routere Gigabit fără probleme, dar deocamdată nu pot decât să visez la acel moment. De data asta am avut la teste routerul TP-Link Archer C5 V4.0 AC1200 Wireless Dual Band. L-am folosit acasă câteva zile, unde am testat mai mult acoperirea, dar și viteza mea „năucitoare” a netului.

Concurs! Aici puteți câștiga chiar acest router.

TP-Link Archer C5 V4.0 AC1200 Wireless Dual Band a fost lansat în acest an, lansarea locală a avut loc la Comic Con. L-am văzut la eveniment, l-am admirat și acum a venit momentul să-l testez. Acum este la promoție la eMAG, costă doar 189lei (redus de la 240lei). Acest model clasic din portofoliul celor de TP-Link, ajuns acum la versiunea 4, vine cu un procesor cu un singur nucleu MediaTek MT7620A, la frecvența de 580 MHz, 64 MB de RAM și 8 MB spațiu de stocare pentru firmware. 

În cutie vei găsi doar router-ul, instrucțiuni, cablul de alimentare și un cablu UTP CAT5 destul de mic. Router-ul are un design simplu, nimic ieșit din comun, dar nici să te deranjeze vizual, e mai degrabă simplu și se potrivește în orice încăpere.

Pe partea frontală sunt toate LED-urile de care ai nevoie ca să verifici că funcționează în parametri normali.

TP-Link Archer C5 V4.0 este ușor de instalat, meniul arată destul de bine pentru meniul unui router și toate opțiunile sunt explicate pe înțelesul tuturor.

Imediat ce te loghezi poți vedea numărul de dispozitive conectate la router și modul de conectare. Dispune de autentificare WPS (Wi-fi Protected Setup) care permite autentificarea fără cunoașterea parolei, are control parental,  poți seta limitarea benzii, are protectie firewall precum si D0S.

Pentru că stau la casă, la mine am testat acoperirea – mai bună decât cea oferită de routerul meu (Archer C5 V2.0) și ceva mai stabilă în zonele în care abia prindeam semnal la telefon. Pentru a folosi Smart TV-ul meu conectat la wireless, până acum foloseam un Range Extender, cu Archer C5 nu a fost nevoie să mai setez și extenderul. Per total, acoperirea a fost mărită cu aproape un metru. Nu este o diferență extraordinară, dar contează, mai ales când stai la casă.

Pereții casei mele sunt foarte groși, au aproape 50 de cm grosime – nu glumesc, iar asta afectează destul de mult semnalul și acoperirea. Aici și avantajul celor patru antene care cresc sensibilitatea de recepție. Pentru prețul la care este comercializat, am fost mulțumită de stabilitatea și acoperirea semnalului, dar să nu vă așteptați la minuni. Îmi place că antenele sunt dispuse pe 3 laturi ale router-ului și pot fi pozitionate oricum vrei, dar ele nu se pot detașa.

Eu nu doar că am internet de viteza melcului, de downloadez un film în 3 ore, dar de multe ori pică cu zilele… Așa că am și un stick de net de la Orange, iar posibilitatea de a conecta stick-ul la router când am nevoie, m-a cucerit.

La portul USB poți conecta și stick-uri USB cu fișiere, HDD-uri sau alte unități de stocare, conținutul lor poate fi apoi accesat prin router. Suportă și până la 8 rețele Wi-fi simultan, câte 4 în fiecare bandă și are server VPN ( OpenVPN/ PPTP VPN), astfel încât rețeaua de acasă să poată fi accesată de oriunde.

Un router Dual Band este un router wireless care funcționează simultan atât pe standardul deja „vechi” N (IEEE 802.11 b/g/n), pe banda de 2.4 GHz, dar și pe banda de 5 GHz pentru standardul AC (IEEE 902.11 ac/a/n). Viteza maximă de 1200MHz nu este atinsă pe un singur band, ci se adună de pe 2.4 GHz (N) și de pe standardul AC – 5 GHz (cu 300 Mbps în banda de 2,4 GHz și 867 Mbps în banda de 5 GHz). Astfel, devin importante device-urile conectate la această rețea, pentru că nu vei atinge niciodată vitezele promise dacă nu ai device-uri compatibile și cu banda de 5 GHz.

Routerul se poate așeza oriunde, dar se poate monta și pe perete.

Recomand TP-Link Archer C5 V4.0 pentru:

  • Conexiuni Gigabit, acoperire bună și stabilitate
  • Preț bun
  • Internet oricând și oriunde. Portul USB 2.0 de pe router suportă stick-uri USB 3G/4G
  • Archer C5 dispune de funcția de Media Server, suport Samba (Storage) și server FTP pentru a dispune de acces securizat la fișierele tale, de oriunde.
  • Are 5 porturi Full Gigabit: 1 port WAN 1000Mbps și 4 porturi LAN 1000Mbps.
  • Control parental și securitate: Archer C5 oferă și funcția server VPN (OpenVPN / PPTP), asigură până la 8 rețele Wi-Fi diferite simultan și management securizat local și de la distanță (https). Controlul parental este ușor de utilizat, configurabil în funcție de ore și/sau terminale.
  • Se poate prioritiza lățimea de bandă pentru dispozitive, astfel încât conexiunile să fie stabile și fluide.

La prețul de 189lei (redus de la 240lei), beneficiezi și de 3 ani garanție și suport tehnic gratuit.

Caracteristici TP-Link Archer C5 V4.0 AC1200 Wireless Dual Band:

Standard Wi-Fi 802.11ac
Porturi LAN 4 x 10/100/1000 Mbps LAN
Porturi WAN 1 x 10/100/1000 Mbps
Rata de transfer Ethernet (Mbps) 10/100/1000
Securitate WPA, WPA2 WPA-PSK / WPA2-PSK TKIP/AES 64/128-bit WEP
Antena 4
Frecventa (GHz) 2.4 – 5
Rata de transfer WI-FI (Mbps) 300 + 867
Port USB Da
Alimentare 12VDC/1.0A
Dimensiuni (mm) 230 x 144 x 37
Altele Control Parental Buton WPS/Reset Buton Alimentare Pornit/Oprit

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.