fbpx

Review Router Wireless Tenda AC10U AC1200

Review Router Wireless Tenda AC10U AC1200

29 mart. 2019 Altele

Acum, când conexiunea la internet este aproape o nevoie de bază a omenirii, și totul se învârte în jurul navigării, social media, streaming-ului, gaming-ului, și multe altele, router-ul Wi-Fi este cel mai important dispozitiv tehnologic din casa ta. Având în vedere multitudinea de device-uri disponibile, alegerea router-ului potrivit pentru tine poate fi foarte dificilă.

Tenda este o companie bazată în Shenzen, China, specializată în producerea echipamentelor și device-urilor de networking. Tenda produce o gamă variată de routere wireless accesibile și viabile printre care si router-ul entry-level Tenda AC10U.

Unboxing

Router-ul wireless Tenda AC10U vine într-o cutie neagră cu accente portocalii având o poză cu device-ul în partea de sus, alături de câteva caracteristici esențiale. Pe spatele cutiei sunt prezentate alte informații despre caracteristicile router-ului, dar și o comparație între AC10U și alte routere de la Tenda.

În cutie găsești router-ul, adaptorul, manualul de utilizare, dar și un cablu de rețea. AC10U iese în evidență prin design-ul agresiv, negru mat, cu cele 4 antene destul de mari cât să genereze semnal pentru toată casa.

Frontal sunt 4 LED-uri albastre: sys – ce indică dacă router-ul este pornit, WAN – conexiunea la internet, LAN – dacă există PC-uri conectate și WiFi – ce indică dacă WiFi-ul este pornit.

Pe spate sunt porturile necesare funcționării, un port WAN, 3 port-uri LAN dar și un port USB 2.0. Chiar dacă ar fi fost de preferat un port USB 3.0 sau mai multe port-uri WAN, conectivitatea este suficientă pentru un router entry level, adresat spațiilor mai mici.

Specificații

Tenda AC10U are un procesor de 1Ghz și beneficiază de tehnologia MU-MIMO, funcționând pe standardul 802.11ac Wave 2.0. Rețeaua WiFi oferă două benzi de 2.4 GHz și 5 GHz, ce înseamnă că poți avea viteze mari pe distanțe scurte, sau o acoperire mare la viteze medii.

Viteza prin cablu depășește 900 Mbps pe o conexiune gigabit, iar viteza pe WiFi variază în funcție de amplasarea router-ului dar și de distanța față de acesta. AC10U este foarte stabil, funcționând fără probleme cu 12 device-uri conectate simultan, un PC-uri și două laptop-uri.

Configurare

Configurarea este extrem de ușoară, îl bagi în priză, conectezi cablul de internet, te conectezi la el cu un dispozitiv, accesezi pagina web de administrare și urmărești instrucțiunile foarte user-friendly.

Securitate

O conexiune sigură este la fel de importantă ca una rapidă, iar Tenda AC10U vine cu WPS Fast Encryption, WPA-PSK, WPA2-PSK și WPA/WPA2, dar și un firewall built-in ce poate fi pornit sau oprit în funcție de preferințe.

Un plus este aplicația pentru smartphone care îți permite să configurezi router-ul foarte simplu si rapid, să monitorizezi conexiunile active și să faci setări rapide. Foarte interesantă este funcția de Accelerare Wi-Fi, ce scanează interferențele, analizează rata de transmisie si canalele oferindu-ți un semnal mai bun și mai stabil. Tot prin intermediul aplicației poți crea un black list, unde poți adăuga dispozitive sau IP-uri ce nu dorești să se conecteze la WiFi, dar și să creezi o rețea independentă pentru vizitatori ce, teoretic, nu afectează viteza router-ului. Poți de altfel să setezi puterea de transmisie a WiFi-ului, astfel poți alege dacă vrei să transmiți pe o distanță foarte mare sau îl poți limita la o singură camera.

Foarte draguț că poți alege să oprești LED-urile, dacă te deranjează, dar și faptul că poți opri WiFi-ul de la distanță sau chiar programa un interval de timp în care acesta să funcționeze.

Tenda AC10U vine și cu câteva extra-features ce merită menționate, cum ar fi o funcție smart de power-saving, back-up-ul de sistem sau funcția de update online ce updatează firmware-ul automat și te scapă de o grijă.

Performanța per total a router-ului Tenda AC10U a fost cea așteptată de la un router ce nu îți dă bugetul peste cap și chiar m-a impresionat prin unele caracteristici și features. În concluzie, dacă nu transmiți content 4k toată ziua, și cauți un router entry-level la un preț excelent, Tenda AC10U este un router ce merită luat în considerare și un best-buy la momentul actual.

 

Specificații Tenda AC10U AC1200:

Interfață 1 x USB 2.0

3 x GE LAN

1 x GE WAN

 

Butoane 1 x WiFi On/Off

1 x Reset/WPS

 

Alimentare Input: 100-240V—50/60Hz

Output: DC 12V==2A

 

Dimensiuni 220*141.5*49mm

 

Antene 4 x 5dBi External Dual Band

 

LED-uri 1 x WAN
1 x LAN
1 x Wi-Fi/WPS
1 x SYS
Standard&Protocol Wireless Standards:IEEE 802.11ac/n/a 5GHz

IEEE 802.11n/g/b 2.4GHz

Wired Standards:IEEE 802.3, IEEE 802.3u

Frecvență 5GHz: până la 867Mbps
2.4GHz: până la 300Mbps

 

Securitate WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA/WPA2
Wireless Security: Enable/Disable
WPS Fast Encryption

 

Tip conexiune WAN Dynamic IP/Static IP/PPPoE
Connection Type Auto Detection
Broadband Account and Password Migration

 

Server virtual UPnP
DMZ
Port Forwarding

 

Caracteristici Smart Wi-Fi Schedule
Smart Power Saving
Smart LED On/Off

 

Altele FTP/Samba
Bandwidth Control
MAC Address Filter
IP and MAC Address Binding
IPTV
Black/White List
MAC Clone
Static Routing
System Log
Network Time
Backup/Restore Settings
System Upgrade Online

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.