fbpx

Review Samsung Charm – Brățara inteligentă dedicată fetelor

Review Samsung Charm – Brățara inteligentă dedicată fetelor

23 aug. 2016 Gadgets

Sunt destul de multe brățări inteligente pe piață, majoritatea fiind mari și cu un design mult prea masculin. Din dorința de a atrage câți mai mulți consumatori, producătorii de device-uri smart aleg design-uri unisex pentru modelele lor de ceasuri sau brățări inteligente. Deși se văd destul de bine la mâna unui bărbat, fetele cu închietură mai subțire își găsesc destul de greu astfel de accesorii care să li se potrivescă, iar printre ele mă număr și eu.

RE

Pentru fete este foarte important și aspectul accesoriilor pe care le portă, chiar dacă sunt accesorii smart. Se pare că cei de la Samsung și-au dat seama că fetele au nevoie de accesorii dedicate, nu de modele unisex, de accesorii ce pot fi purtat atât la un outfit sport, cât și la o rochiță când te plimbi prin parc. Brățara inteligentă Samsung Charm aduce un plus de eleganță oricărei ținute şi se adresează iubitoarelor de tehnologie, fiind mai mult o mică bijuterie inteligentă.

Review video Samsung Charm:


Și numele mi se pare foarte bine ales – Charm înseamnă talisman de mici dimensiuni, exact așa cum este și dispozitivul de pe noua brățară inteligentă de la Samsung. Gadgetul este format din două părți: cureaua subțire din silicon, foarte ușor de prins la încheietură și dispozitivul cu LED ce monitorizează activitatea ta și te atenționează când primești notificări. Device-ul se poate desprinde foarte ușor de curea, trebuie doar să învârți un pic de el, dar fără să cadă din neatenție. Poți schimba cureua sau poți agăța device-ul de alte accesorii pentru a completa perfect ținuta ta.

Samsung-Galaxy-S7-Charm-2

Brățara se conectează prin Bluetooth la smartphone-urile ce au cel puțin Android 4.4. Trebuie ca mai întâi să instalezi o aplicație specială din Google Play – Charm by Samsung, de acolo poți alege de la ce aplicații primești notificări, poți vedea instrucțiunile de utilizare și îți poți monitoriza activitatea zilnică: numărul de paşi făcuți, caloriile consumate şi distanța parcursă, toate date fiind procesate prin aplicația de fitness S-Health (aplicație ce trebuie instalată dacă nu ai smartphone Samsung). Atenție! Smartphone-ul tău nu trebuie să stea mai departe de 10m de brățară, altfel se pierde conexiunea Bluetooth.

Samsung Charm transmite notificări pentru SMS, apeluri şi rețele de socializare, printr-un sistem multicolor cu LED-uri și vibrații, teoretic. Practic, modelul testat de mine nu vibrează, nu știu dacă are el o problemă sau pur și simplu modelul comercializat la noi nu vibrează (fiind disponibile pe piața internațională două variante de Samsung Charm, cu vibrații și fără). O să întreb la Samsung și revin cu un răspuns oficial. Iar sistemul multicolor de LED-uri e doar albastru pentru toate notificările (luminează timp de 10 minute sau până când verifici notificarea pe telefon), roșu când brățara este descărcată și verde când e încărcată complet. Culorile nu se pot schimba și nu sunt ușor de văzut dacă nu ești atent la ele.

IMG_0262

Brățara dispune de o autonomie de până la 14 zile și se încarcă foarte repede, având o baterie de doar 17 mAh. Încărcarea se face cu ajutorul suportului special ce poate fi pierdut cu ușurință. În cutia brățării nu vei găsi și cablu de încărcare, dar poți folosi orice încărcător micro-USB.

Brățara este rezistentă la stropirea cu apă, dar nu și la submersia în apă – nu vă recomand să faceți baie cu ea la mână, dar o puteți purta fără probleme când plouă.

IMG_0225

Modelul este disponibil în trei culori: auriu, negru şi roz quartz, şi poate fi achiziționat din magazinele Orange și online pe www.orange.ro/magazin-online/accesorii la prețul de 29 euro cu TVA inclus, cel mai mic preț de pe piață. Fiind un preț foarte bun pentru o brățara inteligentă, elegantă și creată special pentru fete. Modelul nu este cel mai „smart” de pe piață, iar notificările sunt destul de limitate, Samsung Charm compensând aceste minusuri cu design-ul ales.

image004

Clienții care achiziționează produsul din magazinul online vor beneficia de o reducere suplimentară, în cadrul campaniei Hot Summer. Până la data de 31 august 2016, fiecare grad peste 20°C (din București) reprezintă un discount de 1%. Astfel, dacă afară sunt 30°C, discountul aplicat în magazinul online va fi de 10%.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.