fbpx

După trei săptămâni cu Galaxy Note10+. Punctele forte: Display și S-Pen

După trei săptămâni cu Galaxy Note10+. Punctele forte: Display și S-Pen

10 sept. 2019 Smartphone-uri

Timp de trei săptămâni am testat cel mai nou și cel mai smart telefon de la Samsung – Galaxy Note10+. Telefonul l-am primit prin programul Orange Smartphone Tester.

Știți deja că sunt o mare fană Note. Toate telefoanele mele din ultimii 5 ani au fost din seria Note, iar în prezent folosesc un Galaxy Note9. Așadar, mi-am dorit mult să testez Note10+ ca să văd dacă renunț la Note9 pentru el. Pe scurt: Nu, nu o să renunț.

Trecerea de la un model din seria Note la un altul mereu a fost recomandată din două în două generații. Upgrade-urile dintre generațiile aflate la un an diferență nu sunt atât de mari încât să te motiveze să dai peste 4.000lei pe un telefon nou. Dar dacă aveți un alt model sau o generație mai veche de Note, merită să treceți la Note10+.

Galaxy Note10+ este adevăratul succesor a lui Note9, fiind un telefon de top, cu un ecran minunat și o baterie imensă. La Note10+ totul este despre stil, cu ecranul lui imens, o ramă aproape insesizabilă și culorile absolut fantastice, în special Aura Glow.  Nu există foarte multe lucruri noi comparativ cu S10. Aproape toate caracteristicile noi ale lui Note10+ sunt aduse în numele rafinării, însă această rafinare este oarecum dictată de design și de trendurile de pe piață, nu neapărat de funcționalitate.

Odată ce treci de design și de primele impresii date de acesta, Note10+ este un telefon cu un ecran imens, o performanță foarte bună, o grămadă de trucuri noi – S Pen Air gestures – si o durată a bateriei excelentă. Îmi place foarte mult și fast charging-ul și editarea și efectele video, însă nu mă încântă că cei de la Samsung au renunțat la mufa jack și nici camerele nu sunt foarte impresionante, cel puțin comparativ cu cele de la flagship-urile Google Pixel și Huawei.

Punctele forte ale lui Note10+ sunt display-ul și S-Pen-ul, din punctul meu de vedere. O să vă detaliez mai multe despre ele în continuare.

Display și Design

Cumva Samsung a reușit să împacheteze un display imens de 6.8 inch într-un design care este mai subțire dar și mai ușor decât Note9, care dispune de un display de 6.4 inch. Acest lucru se datorează în parte ramei foarte subțiri dar și a camerei frontale cutout poziționată pe centrul ecranului. Samsung a renunțat și la mufa jack, lucru ce deja nu mai este controversat ci devine inevitabil. Acest lucru le-a permis designerilor să includă o baterie mult mai mare. Vestea bună este că Note10+ vine și cu o pereche de căști AKG ce folosesc USB-C.

Chiar dacă Note10+ arată și se simte ca un device de tip phablet, în special dacă facem o comparație cu varianta de bază Note10 și display-ul acestuia de 6.3 inch; clar Note10+ este un device ce nu prea se poate folosi cu o singură mână, dar este unul destul de elegant.

Chiar dacă eu am primit la testat modelul Aura Black, care este doar negru, preferatul meu este Aura Glow, al cărui spate strălucește, în funcție de cum bate lumina, în toate culorile cu un rezultat absolut fabulos. Singura problemă este ca lasă destul de multe amprente.

Cu excepția unui telefon pliabil, nu vei găsi un telefon cu un ecran mai mare decât ecranul AMOLED de 6.8 ich al lui Note10+. Și este un ecran senzațional, cu aceeleași culori vii și unghiurile largi de vizualizare cu care ne-a obișnuit Samsung. Ecranul are aceeași rezoluție Quad HD+ ca și până acum, dar este certificată HDR10+, comparativ cu HDR10 de la Note9. Samsung a câștigat 13 premii DisplayMate cu display-ul lui Note10+, și zic eu că sunt meritate. Singura dezamăgire referitoare la acest display este că cei de la Samsung nu oferă un refresh rate de 90Hz, în ciuda speculațiilor și a zvonurilor. Acest lucru ar fi fost destul de apreciat ca upgrade de la Note 10 la Note10+

Din punct de vedere al designului, telefonul arată foarte bine; subțire, ușor, și elegant. Cu Note10+ Samsung a decis să renunțe, pe lângă mufa jack, și la butonul dedicat Bixby, lasând doar butoanele de volum și power pe partea stângă. Poate ar fi fost mai bine dacă le mutau pe partea dreaptă, având în vedere că majoritatea utilizatorilor sunt dreptaci.

Exteriorul este făcut din sticlă iar marginile sunt foarte curbate și unite printr-un frame metalic foarte subțire. Fiind foarte curbat mi s-a întâmplat de cateva ori să apăs din greșeală pe ecran, doar ținându-l în mână. Despre variantele de culori vă pot spune doar ca pe lângă clasicele alb și negru (Aura White și Aura Black) de departe cea mai interesantă este Aura Glow, o combinație de iridiscent și crom ce strălucește în toate culorile curcubeului în funcție de lumină, dacă îți place să atragi priviri cu telefonul, clar acest model este pentru tine.

S-Pen

Cu Galaxy Note10+, S Pen-ul a învățat câteva trucuri noi, dar încă nu sunt ferm convinsă cât de folositoare sunt.

Funcția handwritting-to-text mi s-a părut interesantă, scopul acesteia fiind de a converti scrisul tău în text ce poate fi apoi importat în documente Microsoft Word de exemplu. Funcșionează, în general, dar, din pacate, mai sare câte o literă, și mult mai important nu îți dă senzația ca este instant.

Dacă îți place ideea de a folosi S Pen-ul pe post de baghetă magică și vrei să te simți ca un vrăjitor, îmi pare rau să te dezamăgesc, dar cred ca mai ai de așteptat. Dar chiar dacă nu poți controla chiar totul doar din S Pen, ultimele îmbunătățiri aduse sunt destul de interesante. Air actions, varianta Samsung a gesturilor, îți permite să schimbi modurile camere doar mișcând din stylus și apăsând butonul, sau poți da zoom pe un subiect prin desenarea unui cerc în jurul acestuia, și multe alte întrebuințări.

O alta caracteristică nouă adusă S Pen-ului este AR Doodle, ce permite utilizatorilor să deseneze pe ecran atunci cand camera este pornită și orice desenezi va urmari un anumit obiect sau persoană. M-am distrat copios cu acest feature, și cred că dacă ai talent la desen potențialul creativ este nelimitat.

Cum display-ul cred că deja a evoluat mult prea mult, eu una sunt mulțumită și de display-ul de la Note8, iar noile funcții ale ale S-Pen-ului nu mi se par utile, o să rămân la Note10+ până când Samsung o să lanseze un smartphone cu cea mai bună cameră foto de pe piață, ceva WOW.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.