După o săptămână de „joacă” cu Galaxy S6 Edge+, în sfârșit review-ul este gata!
Review video:
Design
Sunt destul de multe diferențe de design între S6 Edge și S6 Edge+, diferențe care nu se apar la o primă vedere, dar pe care o să vi le prezint într-un video separat, axat doar pe ele.
Deși S6 Edge+ este un smartphone cu un ecran foarte mare de 5,7 inci, totuși cumva reușește să fie mai mic în dimensiuni decât iPhone 6 Plus având 154,4 mm cu 75,8mm. Design-ul este unul incredibil de reușit, ecranul imens, marginile rotunjite și materialele premium îți atrag atenția imediat. Se vede de departe că utilizezi un telefon premium, inteligent și arătos. Și este disponibil pe negru, alb, argintiu și auriu.
Recunosc că mi-a fost destul de greu să-l folosesc cu o singură mână, pentru mine ecranul de 5,5 este mărimea maximă pe care o pot folosi cu o singură mână. S6 Edge+ cântărește 153 grame și deși este mai greu decât Galaxy S6 Edge, distribuția greutății îl face să pară mai ușor.
Un element de design care mie una chiar nu-mi place dar văd că așa e moda acum și nu o să scăpăm prea repede de el, este slotul pentru cartela SIM. Sistemul de accesare a cartelei este greoi și enervant, mai ales când vreau să schimb repede cartela.
Nu o să vorbesc prea mult despre design pentru că este aproape identic cu cel de la S6 Edge, despre care am vorbit într-un review anterior iar diferențele v-am spus că vi le prezint în următorul material.
Display
Smartphone-urile Samsung mereu au avut ecrane reușite, dar cel de pe Galaxy S6 Edge+ este de-a dreptul superb. Mereu am admirat ecranul retina, fiind probabil unul din puținele lucruri pe care le admir la device-urile Apple, dar ecranul de pe S6 Edge+ pare mult mai reușit. Având 5,7 inci, rezoluție QuadHD, adică 2560 cu 1440 pixeli și o densitate a pixelilor de 518, display-ul Super Amoled reproduce o gamă imensă de culori puternice și vibrante, iar luminozitatea poate produce un alb imaculat. El este protejat de Gorilla Glass 4.
Ecranul curbat a primit ceva funcții în plus față de S6 Edge, acum poți accesa aplicații de pe marginile curbate cu ajutorul funcției Edge Apps. În rest, marginile curbate par mai mult de design și câteodată chiar te pot deranja. Mie una mi-a fost greu să încadrez pozele corect pentru instagram pentru că nu vedeam în totalitate marginile, și de multe ori, mai ales în jocuri, tot atingeam marginea curbată când țineam telefonul și astfel acțiunea de pe ecranul principal nu mai era sesizată.
Performanță
Deși specificațiile tehnice sunt puțin mai bune decât cele de pe S6 Edge, nu pot spune că telefonul se mișcă mai bine, ba chiar mi s-a părut un pic mai încet. Samsung a folosit procesorul propriu Exynos 7420 octa-core, se pare că în sfârșit au realizat și ei că fac procesoare foarte bune, care dacă sunt apreciate pe device-urile Apple, probabil vor fi și pe device-urile lor. Galaxy S6 Edge+ primește 4GB memorie RAM.
Scanerul de amprentă este și pe acest model, dar eu una nu-i văd utilitatea.
Multitasking-ul în schimb este mult mai avansat, asta datorită performațelor device-ului dar și datorită ecranului mare care îți permite să faci mult mai multe lucruri.
Sistemul de operare este Android Lollipop 5.1.1, peste care vine interfața TouchWiz care pare ceva mai clean. Aplicațiile preinstalate sunt foarte utile, și aici mă refer la OneDrive care vin și cu 100GB de stocare în cloud, Skype, OneNote, Word, Excel, PowerPoint și altele. În schimb, pagina Flipboard e inutilă și vă recomand să o ștergeți cât mai repede pentru a nu o accesa din greșeală.
Galaxy S6 Edge se încălzește foarte greu, dar, din păcate, S6 Edge+ se încinge mult prea repede pe partea dreaptă. Deși spatele este destul de rece, în partea dreaptă, chiar lângă butonul de home, temperatura este atât de înaltă încât abia poți ține degetele. Am observat asta în timpul jocurilor și a utilizării netului 3G/4G, nu pe WiFi, dar tot este minus foarte mare. Un alt minus mare pentru mine este că nici acest model nu are slot pentru card-ul de memorie.
Camera foto
Aproape identică cu cea de pe Galaxy S6 Edge, camera de pe S6 Edge Plus nu prea vine cu nimic nou. Este în continuare una din cele mai bune camere foto de pe piață având 16MP și posibilitatea de a seta funcțiile principale în modul Pro.
Camera poate și filma 4K dar ești limitat la doar 5 minute de înregistrare, probabil pentru a nu se supraîncălzii.
Bateria
Bateriile atât de pe Galaxy S6 Edge, cât și de pe S6 Edge+ au o capacitate destul de mică, S6 Edge+ are 3.000 de mAh, ceea ce e puțin pentru un telefon așa mare. Totuși, bateria ține o zi întreaga, ceea ce înseamnă că Samsung a reușit să facă ceva optimizări de soft pentru ca aplicațiile să nu consume prea mult. Iar cu posibilitatea de fast charging, smartphone-ul se poate încărca 50% în mai puțin de 1h.
Am realizat un test, cât durează să încarci smartphone-ul cu 1% la priză vs. PC vs. baterie externă vs. încărcător wireless. În curând voi posta un video cu rezultatele testului.
Din păcate, bateria nu se poate scoate. Probabil motivul este același ca și la S6 Edge, pentru a oferi o securitate mai mare pentru modulul Pay ce folosește NFC-ul atașat pe baterie.
Galaxy S6 Edge+ este cu siguranță cel mai reușit smartphone realizat până acum de cei de la Samsung.
este de 3.600 lei la liber.
Poze realizate cu Galaxy S6 Edge Plus: