Review Samsung Galaxy S7 Edge

Review Samsung Galaxy S7 Edge

30 mart. 2016 Smartphone-uri

Considerat unul din cele mai bune smartphone-uri ale momentului, Samsung Galaxy S7 Edge nu diferă cu multe față de fratele lui – Galaxy S7, dar ecranul Edge ce îi conferă un design mai interesant și aplicațiile speciale pentru Edge îl fac ceva mai căutat decât Galaxy S7, chiar dacă este și un pic mai scump.

Lansat în urmă cu câteva săptămâni la Mobile World Congress în Barcelona, modelul a ajuns rapid la noi cu oferta internațională promovată de Samsung – o perechi de căști VR gratis pentru fiecare Galaxy S7 sau S7 Edge pre-comandat într-o anumită perioadă. Acum, Samsung Galaxy S7 costă 3.300lei, iar Galaxy S7 Edge costă 3.700lei.

IMG_6887

Ambele device-uri sunt destul de asemănătoare cu modelele lansate anul trecut –  Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge, doar că au fost ușor îmbunătățite. Camera foto a fost îmbunătățită, bateria și ea, performanțele procesorului, sistemul de răcire, reintroducerea protecției împotriva apei și a prafului,modificarea ușoară a display-ului și a design-ului, introducerea unui slot pentru cardul de memorie și mici alte modificări dorite de utilizatori, toate acestea îl recomandă ca unul din cele mai bune smartphone-uri, dacă nu chiar cel mai bun. Samsung pare că a stat și a ascultat cu atenție ce voiau utilizatorii modificat la Galaxy S6 și S6 Edge, și exact asta au implementat la noile modele. Galaxy S7 și S7 Edge nu sunt smartphone-uri care inovează, ci sunt smartphone-uri bine făcute, par că sunt exact ce vrei de la un telefon.

În cutie

În cutie veți găsi pe lângă telefon, manual de utilizare, garanție, căștile audio in-ear care sunt și la Galaxy S6 și Note 5, cablul de încărcare micro-USB – USB, adaptorul pentru priză ce dispune de încărcare fast-charge și un mic dispozitiv cu ajutorul căruia poți transfera date între două smartphone-uri, poți conecta un device-USB (tastatură sau stick-USB) sau poți încărca alte device-uri.

IMG_6901

Mai jos aveți un video de tip unboxing care o să vă ofere mai multe informații:

Design

Galaxy S7 Edge arată foarte bine, ca și Galaxy S6 Edge, doar că acum are și spatele rotunjit – așa cum este Note 5. Modelul nu mai pare așa masiv datorită liniilor elegante pe care le are, dar pare destul de fragil. Totuși, modelul este mai mare decât S6 Edge, fiind mai mult între Galaxy S6 Edge și S6 Edge Plus, cu 150.9 mm înălțime și 72.6 mm lățime. Greutatea este de 157 grame, mai greu decât S6 Edge.

Marginea metalică care susține cele două ecrane Gorilla Glass 4 este acum mult mai subțire, asta pentru că și spatele este ușor rotunjit, dar mult mai puțin decât ecranul Edge de pe față. Pe partea dreaptă avem butonul de home, iar pe stânga sunt butoanele de volum. În partea de jos este difuzorul, microfonul, slotul micro-USB normal (nu tip C) și slotul jack pentru căști. În partea de sus este un alt microfon și slotul pentru cartela nano-SIM și pentru cardul micro-SD, ambele intră în același locaș.

IMG_6912

Butoanele capacitive de Back și Multitasking sunt tot la locul lor, dar parcă un pic mai subtile, iar butonul Home se încadrează mult mai bine cu întregul aspect al ecranului, doar că materialul din care este realizat (pentru a putea fi folosit și ca cititor de amprente) este foarte ușor de zgâriat.

Camera foto este aproape la un nivel cu spatele, poate și de asta S7 Edge este un pic mai gros decât S6 Edge (7.7mm, față de 7mm la S6 Edge), camera să nu mai pară așa mult în afara device-ului. Interesant este scrisul din partea de jos a spatelui, cel cu câteva detalii despre companie, acum este mult mai șters, aproape că nu se vede.

IMG_6924

Ecran

Singurul lucru mai reușit la acest device decât design-ul este ecranul. Un ecran incredibil de luminos de 5,5 inci Quad-HD Super Amoled cu o rezoluție de 2.560×1.440px și cu o densitate a pixelilor de 534ppi, mai slabă decât la Galaxy S6 Edge (577ppi), dar care face ca detaliile să se vadă mult mai clar. Culorile sunt vibrante, albul este mai luminos, negrul mai închis, contrastul mai bun, se vede că cei de la Samsung au îmbunătățit mult display-ul.

Unghiul de vizualizare este foarte mare, aproape că poți vedea și la un unghi de 180 grade. Și în lumina naturală puternică ecranul funcționează foarte bine, neașteptat de bine.

IMG_6937

Eu nu văd rostul modului Always-on Display, este chiar un pic enervant, mereu am impresia că am primit o notificare sau că se descarcă telefonul. Bine că acest mod se poate dezactiva din setări. Nu pare să consume mult din baterie (doar 1% în plus pe oră), dacă asta vă îngrijorează, dar mie mi se pare deranjant.

Ecranul Edge se poate muta de pe partea dreaptă, pe partea stângă – mă refer aici la zona de aplicații specială pentru Edge. Poți seta ce să apară pe ecranul Edge: contacte, aplicații, shortcut-uri, știri, vremea sau chiar o busolă, toate temele fiind disponibile și pe Galaxy S6 Edge.

IMG_6917

Performanță

Procesorul lui S7 Edge diferă în funcție de țară (Qualcomm în SUA, Exynos în restul țărilor – asta pentru că rețeaua Verison are nevoie de Qualcomm pentru anumite benzi LTE din SUA), la noi este disponibilă varianta cu procesor Exynos 8890 octa-core, quad-core la 2,6GHz și un alt quad-core la 1,59GHz pentru aplicațiile din background. Cei 4GB de memorie își fac foarte bine treaba în echipă cu acest procesor. Nu am observat vreo latență în multitasking sau în jocuri, acolo unde smartphone-ul este ceva mai chinuit.

IMG_6915

Sistemul de operare este Android 6.0.1 Marshmallow, așa cum era de așteptat. Interfața este tot binecunoscuta interfață TouchWiz și nu par să fie mult diferențe față de sistemul de operare Android 5.0, nu vizual cel puțin.

Memoria internă este de 32GB sau 64 GB. Eu am avut varianta de 32GB, dar o recomand pe cel de 64GB, la o așa camera foto și la câte aplicații o să vrei să instalezi pe acest device, 32GB or să se ocupe imediat.

Galaxy S7 Edge este compatibil și cu căștile Gear VR, dar o să discut despre asta într-un alt review.

Camera foto

Sper că știți deja că nu numărul MP contează ca o cameră foto să facă poze foarte reușite. De exemplu: DSLR-ul meu de la Canon, care face poze superbe, are doar 14MP, cu mult sub unele smartphone-uri care au camere și de 21 MP și care nu fac poze nici măcar la jumătate din calitatea la care le face DSLR-ul meu.

Camera de pe Samsung Galaxy S7 Edge are 12MP, mai puțini decât cea de pe S6 Edge (16MP), dar pozele ies mult mai bine, mai clare, cu mai multe detalii și mai luminoase.

IMG_6936

Cea mai puternică îmbunătățire pe care o veți vedea la camera de pe S7 Edge este calitatea imaginii în condiții proaste de luminozitate. Deși nu există un mod low-light dedicat, camera își gestionează singură funcțiile ca să poată realiza imagini reușite și când nu este lumină suficientă.

Tehnologia Dual-Pixel ajută mult la rapiditatea auto-focusului. Se poate observa cu ușurință cât de rapid poate să fie auto-focusul, eu nu am văzut un alt smartphone la care auto-focusul să se miște așa de repede.

Apertura este f 1/7, ce face cameră mult mai luminoasă decât până acum și cu mai puțină granulație. Și ecranul ajută mult când vezi poza pe el, pe un PC nu se vede chiar așa luminoasă și așa de vie.

Camera dispune doar de câteva moduri dedicate și de un mod Pro pentru cei care chiar știu detalii tehnice despre fotografiere, și unde se poate fotografie și RAW.

Singurul lucru care nu mi-a plăcut la camera foto este formatul în care face fotografiile: 4:3 la 12MP și 10MP și 16:9 (large) abia la 9.1MP… așa că am fost forțată să fac poze la 9.1MP pentru o imagine frumoasă și încăpătoare, la formatul 4:3 este mult prea pătrățoasă pentru gusturile mele.

Camera frontală nu pare deloc schimbată față de cea de pe Galaxy S6 Edge sau Note 5.

Mai jos puteți vedea și comparații între poze realizate cu Galaxy S7 Edge și poze realizate cu Galaxy S6 Edge. Toate pozele au fost realizate pe Auto.

20160327_180956

Galaxy S7 Edge

20160327_181003

Galaxy S6 Edge

20160327_183245

Galaxy S7 Edge

20160327_183309

Galaxy S6 Edge

20160327_181146

Galaxy S7 Edge

20160327_181145

Galaxy S6 Edge

20160327_181231

Galaxy S7 Edge

20160327_181231

Galaxy S6 Edge

Camera poate filma video în format 4K – UHD și filmează chiar bine.

Bateria

Bateria de pe Galaxy S7 Edge este de 3.600mAh, mai mare cu 1.000mAh față de Galaxy S6 Edge. Pe mine, la o utilizare medie (net mereu pornit, câteva aplicații deschise, puțin vorbit la telefon, ascultat muzică și jucat foarte puțin), m-a ținut o zi întreagă fără probleme (15h), la sfârșitul zilei chiar mai aveam vreo 15% baterie. În stand-by se consumă foarte puțină baterie (chiar dacă am avut activat modul Always-on Display), la jocuri se consumă mult, ca și atunci când vorbești.

Modurile speciale de economisire a bateriei te pot ajuta și ele, eu nu le prea folosesc pentru că îmi scad luminozitatea telefonului, iar eu îmi țin mereu telefon pe luminozitate maximă.

IMG_6907

Device-ul dispune de încărcare wireless și de fast-charge, inclusiv încărcare wireless cu fast-charge. Iar telefonul, cu ajutorul adaptorului special, poate încărca alte telefoane.

Și bateria a fost clar îmbunătățită față de Galaxy S6 Edge, dar eu una mă așteptam la mult mai mult.

IMG_6899

 Alte funcții

Galaxy S7 Edge este rezistent la apă și la praf. Este certificat cu factorul de protecție IP68, ceea ce înseamnă că device-ul este capabil să stea în apă la o adâncime de  un metru până la 30 de minute, dar nu vă recomand să încercați să-l duceți până la limită. Această funcție a fost una extrem de apreciată la Galaxy S5, mulți s-au plâns că nu a existat și la Galaxy S6, acum sunt sigură că toată lumea o să fie mulțumită.

Interesant la acestă funcție este că întregul sistem de izolare împotriva apei a fost făcut în interiorul device-ului, nu în exterior ca la Galaxy S5. Ceea ce înseamnă că acest device nu are capace speciale ce trebuie ținute închise, șuruburi care se văd, cauciuc pentru izolare sau orice altceva ce poate fi vizibil pentru utilizator. Partea proastă e că din cauza acestei izolări interioare speaker-ul a avut un pic de suferit, parcă nu se aude foarte bine.

IMG_6941

Răcirea lichidă este un alt element interesant de la Galaxy S7 Edge ce sigur o să fie apreciat de gameri. Inspirat din sisteme de răcire de la laptopurile de gaming, sistemul de pe S7 Edge este departe de ce trebuie să fie… Dar pentru că Samsung a pus mare accent pe jocuri pentru S7, mai ales pe faptul că acest device suportă grafică Vulcan, răcirea lichidă pare mai mult ceva de marketing. Nu zic că nu are efect bun asupra răcirii, dar nu cred că era cazul de așa ceva.

gs7-heat-pipe

Chiar și cu acest sistem de răcire, smartphone-ul se supraîncălzește, mai ales pe partea dreaptă, la butonul de on/off.

Concluzii

Samsung Galaxy S7 Edge este cel mai bun device al momentului! Altceva nu prea am de zis. Desigur, încă mai poate fi îmbunătățit și sigur concurența nu o să se lase și o să ridice ștacheta, iar asta este foarte bine.

IMG_6922

Pro:

+ ecranul incredibil de luminos

+ camera foto îmbunătățită

+ autonomia mai mare a bateriei

+ suport micro-SD

+ rezistență la apă și praf

Contra:

– formatul 4:3 al pozelor la 12MP și 10 MP

– corpul prea alunecos și pe care rămân multe amprente

– butonul de home care se zgârâie foarte ușor

Comentarii

  1. nu e corecta comparatia cu s6 edge ci cu s6 edge plus , in ceia ce priveste pozele mie mi se par mai naturale cele de pe s6 , cel putin in prima poza florile alea in natura arata mai degraba ca pe s6 decat pe s7 si chiar am in fata blocului un arbust de ala . si daca le faci in landscape la 9 mp nu stiu cate detalii mai prinde intr-o poza mai de departe
    referitor la varianta de memorie nu cred ca merita , mai ieftin iesi cu un micro sd bun plus ca mi se pare mai ok sa tii pozele si filmele pe card in caz ca se duce tel si-l trimiti in service sa nu pierzi tot

    1. Nu vad de ce ai spune ca e mai ok o comparatie cu S6 Edge Plus… poate o sa apara si S7 Edge Plus 😛 clar se poate si mai mare. S7 Edge fiind totusi mai apropiat la dimensiuni de S6 Edge

  2. Trebuie să recunosc că am urmărit lansarea lui Samsung Galaxy S7 / S7 Edge și am fost foarte fericit să aflu că s-a întors cardul SD , rezistența la apă și praf ( chiar dacă după puțină bălăceală difuzorul are distorsionări ) . Dar un lucru care nu mi-a plăcu a fost dispariția portului infra-roșu. S7 edge este doar o variantă îmbunătățită a lui S6 Edge dar care aduce niște lucruri care te atrag prin comparatie de S7 edge, cum ar fii camera care nu iese așa de mult în relief față de S6 edge, funcțiile ecranului edge, camera și bateria mai bună decât pe s6 edge. Eu zic că nu merită saltul de la S6 edge la S7 edge, dar dacă ai un model mai vechi ( S5 ,S4,etc. ) upgrade-ul chiar merită.Chiar și trecerea de la S6 la S7 edge este destul de tentantă.

  3. Si eu cred ca Samsung are cele mai bune telefoane de pe piata, eu personal nu am Samsung, bine, nici nu imi permit dar am vazut (si pus mana) la prietenele mele pe Samsung S6 edge plus si Samsung S7 edge, frumoase si bune amandoua, sincera sa fiu si acum am in minte imaginea S6 Edege PLUS, mare, sticlos, cu design super ! Daca voi avea bani vreodata de acesta o sa-mi cumpar S6Edge PLUS.

  4. Fara discutie ca Samsung are cele mai bune telefoane la ora actuala .Numai cuvinte de lauda si apreciere !Felicitari !

  5. un telefon super bun! cred ca o sa fie primul in acest an! nu ai ce sa-i reprosezi! Felicitari Samsung si felicitari Victoria ca ne-ai prezentat un asemenea telefon foarte bun! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.