Review căști audio Sony WI-1000X Wireless – Căștile ideale de luat în vacanță

Review căști audio Sony WI-1000X Wireless – Căștile ideale de luat în vacanță

26 feb. 2018 Casti

Știam că modelul de căști bluetooth Sony WI-1000X in-ear, lansat la IFA în 2017, are câteva caracteristici ce îl recomandă pentru vacanțe și călătorii, în special cu avionul. Așa că am luat căștile cu mine la Viena și am ales să le fac unboxing în aeroport, ca apoi să le testez în avion.

20171207_085211

Prețul lor este unul pe măsura caracteristicilor – 1.350lei la eMAG.

Review video Sony WI-1000X:


Sony WI-1000X Wireless are un suport special (neck-band) pentru a transporta căștile mai ușor și pentru a scăpa de teama că o să le pierzi. Are două microfoane – câte unul integrat în fiecare cască, iar soluția de active noise-canceling este una din cele mai bune de pe piață. Dar hai mai întâi să vedem ce primești în cutie:

IMG-20171207-WA0002

Pe lângă căștile wireless, husa de transport, cablu de încărcare micro-USB și doape de urechi pe diferite dimensiuni și culori, mai primești și un adaptor pentru avion și cablu micro-USB-jack audio de 1m. De când deschizi cutia îți dai seama că este o pereche de căști de luat când călătorești. Eu am folosit cu drag căștile la smartphone-uri testate în ultima perioadă, mai ales pentru că merg la orice smartphone, cu sau fără jack pentru căști.

20171207_084915

Sony WI-1000X este disponibil în două culori: argintiu-gold și albastru închis. Design-ul nu iese cu nimic în evidență, este mai degrabă un model clasic – ceea ce nu este ceva rău. Pentru că sunt neck-band, căștile pot fi considerate potrivite și pentru persoanele active care ascultă muzică în timp ce fac mișcare.

Banda este realizată din aluminiu, partea care îți atinge gâtul este din spumă moale folosită mai mereu la căști, iar extremitățile sunt din plastic. Pe aceaste zone sunt situate și butoanele de control. Pe dreapta se află butonul de on/off + pairing, volum up & dowm, play/pause. Pe stânga este butonul de on/off pentru noise-cancelation (atenuarea zgomotului de fundal) ce îți permite să setezi și o treapă intermediară (Ambient). Butoanele nu ies în evidență și durează un pic până te înveți cu așezarea lor și mai ales cu modul în care trebuie să apeși pe ele – pentru că sunt destul de mici.

IMG_7408

Modelul Sony WI-1000X compensează variațiile presiunii atmosferice când ești în avion. Eu am încercat „Optimizatorul de presiune atmosferică” ce reglează căștile pentru o presiune mai scăzută a aerului utilizând un senzor ascuns în bandă, dar nu pot spune că am observat mari diferențe.

IMG-20171207-WA0006

Dar adevăratul punct forte al acestor căști este calitatea excepțională a sunetului, ca la mai toate device-urile audio de la Sony. Sunetul se aude atât de bine și datorită, iar dacă instalezi aplicația Headphones Connect pentru Android / iOS, vei utiliza setările avansate pentru a vă controla modificările ambientale.

20171207_085244

Senzația când asculți muzică este una similară cu senzația pe care o ai de la o pereche de căști full over-head ce îți acoperă complet întreaga ureche. Este interesant cum o pereche așa mică de căști poate oferi aceeași senzație de noise-canceling și pe intensitate a sunetului ca la o pereche imensă de căști care mereu arată ciudat pe urechile tale.

Funcția Adaptive Sound Control detectează automat activitatea ta, indiferent dacă ești într-un aeroport, pe o stradă aglomerată din Berlin sau dacă te afli într-o zonă liniștită – apoi echilibrează nivelurile de eliminare a zgomotului în consecință. Poți să le personalizezi în funcție de preferințele tale cu ajutorul aplicației Sony I Headphones Connect.

eres

Optimizată pentru un sunet de înaltă rezoluție, tehnologia S-Master HX reduce distorsiunea, ca tu să te bucuri de fiecare notă muzicală. Rezultatul este un sunet echilibrat, care oferă adâncimeb și un bass profund, fără a sacrifica notele înalte și mediile delicate.

IMG_7412

Difuzorul dinamic de 9 mm menține forța de percuție pentru note joase puternice și note medii clare, în timp ce difuzorul etanș Balanced Armature asigură sunete clare de înaltă frecvență. Difuzoare conlucrează pentru o calitate constantă a sunetului, indiferent de frecvență.

3Hz – 40kHz răspuns la frecvența căștilor, împreună cu un răspuns de 50Hz – 8kHz pentru frecvența microfonului, asigură reproducerea fidelă a sunetului. Căștile Sony WI-1000X poate fi folosite și pe post de cască bluetooth de vorbit la telefon. Poți răspunde la apeluri sau le poți respinge cu o singură apăsare de buton.

Bateria poate ține până la 10 ore la un volum mediu când asculți muzică. Iar dacă pui căștile la încărcat doar pentru 15 minute, o să obții un timp de redare de 70 de minute până o să fi nevoit să le pui iar la încărcat.

IMG_7413

Căștile au și o funcție de vibrare când sunt în repaus (dar tot sunt conectate la telefon) și ești sunat. Iar conexiunea poate să fie Bluetooth sau NFC, NFC fiind mai mult pentru o conectare cât mai rapidă cu dispozitiv de stocare a melodiilor (telefon, tabletă, music-player, laptop etc.). Un alt element important pentru WI-1000X este adăugarea Bluetooth-ului aptX HD. Acest lucru permite să transmiți fluxul audio prin Bluetooth la rezoluția de 24bit/48kHz, spre deosebire de frecvența obișnuită de 16bit / 44.1kHz a Bluetooth-ului – cu condiția să aveți o sursă de muzică care o acceptă, desigur. Majoritatea device-urilor, în special smartphone-urile, nu știu încă să redea această frecvență – doar unele modele de la HTC și LG știu (HTC U11, LG G6).

sfs

Cu o calitate excelentă a sunetului și o gamă largă de funcții de anulare a zgomotului, aceste căști Sony sunt potrivite pentru cei care doresc portabilitatea, durată mare de viață a bateriei și un design elegant. Tu te numeri printre ei?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.