fbpx

Review Tenda AC1200 AC7

Review Tenda AC1200 AC7

31 mart. 2020 Routere

Specificații:

Standard – IEEE 802.11a/b/g/n/ac

Interfață – 1 port FE WAN

                    3 porturi FE LAN Port

Antena – 5 antene 5dBi Omnidirecționale

Data rate – 2.4 GHz până la 300 Mbps

                    5 GHz până la 867 Mbps

Frecvență – 2.4 GHz și 5 GHz

Securitate WiFi – WPA/WPA2-PSK

Indicator LED – SYS, WiFi, WAN, LAN

Buton – WIFI, RTS/WPS

AC7 de la Tenda este un router WiFi puternic și stabil cu bandă duală, conceput special pentru case mari cu multe camere.

Se conformează cu a 5-a generație a standardului 802.11ac și are o capacitate simultană de bandă de până la 1167 Mbps.

Unboxing

În cutie găsim routerul, adaptorul, un cablu de net și un manual de utilizare. Este suficient, zic eu, în special având în vedere ușurința cu care se configurează direct din browser sau din aplicație.

Design

La capitolul design AC7 stă bine, Tenda a folosit un plastic rezistent, cu un finisaj negru mat, ce ma duce cu gândul la o navă spațială, cu unghiuri ascuțite și tot ce trebuie, dar să fim serioși, chiar atât de important este designul unui router? Eu îl țin undeva sub birou și nu vede niciodată lumina soarelui așa că nu pot să spun ca designul unui router este un factor de decizie pentru mine. Dar per total, Tenda AC7 arată bine.

Setup și conectivitate

Tenda AC7 AC1200 oferă un hardware foarte bun cu transfer de date foarte rapid și poate fi configurat direct din browser sau, ce îmi place foarte mult la Tenda, cu ajutorul aplicației mobile.

Echipat cu cinci antene externe de 5dBi, routerul AC7 oferă o penetrare superioară a pereților și oferă o acoperire Wi-Fi cu aproximativ 50% mai mare decât routerele convenționale AC1200. AC7 este un router wireless gândit pentru locuințele cu o conexiune foarte bună la internet sau în locurile unde există multe dispozitive ce trebuie să se conecteze la internet în același timp.

AC7 beneficiază de dual band wireless ce poate atinge viteze de până la 1164 Mbps, este cam cu 70% mai rapid decât alte routere similare. Semnalul vă permite să vizionați filme 4K sau să vă jucați online fără probleme.

Cu un amplificator de putere independent, tehnologia Beamforming+ și cele 5 antene externe 5dBi, AC7 este capabil să transmit semnalul prin pereți mult mai groși decât routerele convenționale. Alimentat de un processor puternic dar și de cea mai recentă tehnologie MU-MIMO, AC7 vă oferă o conexiune la Internet rapidă ș I stabilă, și permite conectarea mai multor dispozitive simultan. Ar putea fi routerul ieftin perfect dacă ar dispune si de conexiune Gigabit, dar din păcate atât portul WAN cât și porturile LAN au o lățime de bandă maximă de 100 Mbps. Viteza medie conform SpeedTest.net este undeva la 96 – 97 Mbps, exact ce promit cei de la Tenda, dar nimic extraordinar.

În concluzie, Tenda AC1200 AC7, este un router bun, la un preț accesibil, cu un design futuristic, și o rază de acoperire a semnalului foarte bună ce trece chiar și prin pereți foarte groși. Mie personal îmi place și consider că este un router de buget aproape perfect.

Prețul lui este de 140lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.