Mult așteptatul joc Blizzard – Overwatch, revine în forță, dar în continuare sub forma de Closed Beta. În schimb, ultimul update a adus foarte multe modificări pe care le-am prezentat în video-ul de mai jos:
Una din cele mai importante modificări a fost adăugarea unui sistem progresiv bazat pe reward-uri cosmetice. Asta presupune că la fiecare meci terminat jucătorul primește experiență care se adună și crește în nivel, iar la fiecare nivel jucătorul primește o cutie care conține 4 iteme cosmetice care pot fi normale (albe), rare (albastre), epice (mov) sau legendare (portocalii).
Itemele sunt:
- Skins – Fiecare din cei 21 eroi are acum diferite skin-uri, inclusiv variații rare sau legendare care schimbă foarte mult aspectul eroului.
- Emotes pentru fiecare erou.
- Player Icons – Icoane care apar lângă profilul jucătorului
- Sprays – ca în CS 1.6, poți marca pereții cu un tag.
- Voice Lines – Schimbă sau adaugă noi voice lines pentru un erou
- Victory Poses – Schimbă poza de final de meci pentru echipa câștigătoare
- Highlight Intros – Schimbă animația de la Play of the Game. Fiecare erou are mai multe animații de unde poți alege.
Dacă pică un item duplicat el va fi spart automat în credite, un nou in-fame currency. Aceste credite pot fi folosite ulterior pentru a cumpăra skin-ul preferat sau un Victory Pose. Blizzard nu a anunțat încă prețul Loot Box-urilor sau dacă va fi un sistem prin care se vor putea cumpăra credite în joc cu bani reali.
De ce este bun acest sistem de monetizare?
– Pentru că este strict cosmetic, deci nu poate deveni un pay-to-win model în care jucătorii care plătesc au avantaje clare peste cei care joacă fără să mai bage bani.
– Pentru că jucătorii primesc un imbold să joace mai mult, la fiecare level-up câștigă cutii care pot avea skinuri interesante sau alte iteme cosmetice.
– De asemenea, este bine pentru că Blizzard a dezvăluit că aceste cutii vor putea fi cumpărate de la Shop, prețurile nefiind comunicate încă. Astfel, putem să susținem jocul și pe dezvoltatorii acestuia pentru a continua să lucreze la el (hărți noi, moduri noi, skin-uri noi, poate chiar eroi noi).
Unii eroi au fost schimbați pentru a obține un balance cât mai bun. Modificările efectuate asupra fiecărui erou pot fi observate aici. Nu voi intra în detalii la fiecare erou pentru că nu am avut timp și nici expertiza necesară pentru a comenta fiecare modificare și impactul său asupra meta-game-ului.
Meniul nou este mult mai rafinat și user-friendly. Există și noi moduri de joc. La apăsarea butonului de Play activăm un meniu secundar unde cei de la Blizzard au introdus modul Play vs. A.I (unde poți testa eroii versus PC), dar și Custom Games – unde îți poți face un party cu amicii și puteți juca împreună.

Quick Play și Custom Game vor avea acces la un nou mod de joc: Control. Pe hărțile de tip Control jucătorii se vor bate pentru o serie de obiective în format de BO3 (Best-of-three). Cât timp o echipă controlează obiectivul procentajul său va crește, iar prima echipă care ajunge la 100% câștigă runda. În fiecare rundă echipele se vor bate pe un punct de control diferit din aceeași hartă. Sunt și hărți noi pentru Control: Lijiang Tower și Nepal.
Modul Training duce acum la un meniu secundar unde sunt prezente două opțiuni, Tutorialul Overwatch și Practice Range (locul unde poți testa armele și abilitățile fiecărui erou).
Toate modificările cosmetice pot fi observate și controlate din Hero Gallery, un nou buton prezent în Main Menu de unde poți accesa tot inventarul cosmetic și poți seta pentru fiecare erou în parte, skin, voice, emote, victory pose etc.
De asemenea, a fost adăugat și un buton Social de unde putem accesa lista de prieteni, creea party, trimite invitații etc.
De la meniul Statistici poți afla aproape orice detaliu despre activitatea ta pe serverele Overwatch, de la eroul cel mai jucat, până la cât healing faci în medie cu eroii de support.
Aceste statistici sunt extrem de binevenite pentru a urmări activitatea jucătorului, dar și pentru medii și recorduri personale.
Overwatch pare să se îndrepte într-o direcție foarte bună, jocul este din ce în ce mai bine finisat și cu fiecare iterație nouă adaugă conținut și lucruri foarte interesante din punct de vedere al gameplay-ului. Jocul parcă tot mai are nevoie de puțină diversitate, așa că așteptăm cu interes modurile și hărțile noi care vor urma cu siguranță în viitor.
Sistemul de monetizare este unul pur cosmetic și este foarte bine implementat. Acesta va susține dezvoltarea continuă a jocului, chiar și după ce va trece boomul încasărilor de la lansare și din perioada imediat următoare.
Overwatch continuă să fie extrem de fun de jucat și unul din cele mai așteptate jocuri ale anului 2016.
woooowwww. bine
Am un frate pasionat de jocuri si un prieten la fel de pasionat! articolul va ajunge si la ei. Multumim