Review video – OnePlus One

Review video – OnePlus One

5 dec. 2014 Smartphone-uri

OnePlus One, denumit și  The Flagship Killer, a ajuns în sfârșit și la mine.

Telefonul se poate cumpăra doar pe bază de invitație de pe site-ul oficial. Partea proastă este că OnePlus One poate fi livrat direct de pe site în doar 16 țări: Austria, Belgia, Canada, Denemarca, Finlanda, Franta, Germania, Hong Kong, Italia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, Taiwan, Marea Britanie și Statele Unite, dar acum îl puteți cumpăra foarte ușor de pe QuickMobile la doar 1.699,99lei.

Hai să aflăm mai multe despre el:


Design:

Pe spate este camera foto împreună cu bliz-ul dublu cu ajutorul căruia chiar puteți realiza poze frumoase în condiții proaste de luminozitate.

Dimensiunile sunt de 152.9 x 75.9 x 8.9mm, ceea ce îl face puțin mai mare decât LG G3. Și cântărește doar 162 de grame.

Ecranul este de 5.5 inch IPS HD la o rezoluție de 1920 x 1080 pixels, 401 PPI, protejat cu Gorila Glass 3 realizat de JDi – cei care au făcut și display-ul pentru HTC One M8. Sub ecran sunt 3 butoane capacitive pentru Home, Back și Menu.

Pe margini avem portul jack pentru căști, microfon, butonul de on/off, difuzoarele si iar microfon + port-ul micro USB pentru transfer de date și încărcare, butonul pentru volum si portul microSIM ce are un sistem mai special – precum la iPhone. Acestui telefon îi lipsște portul microSD.

IMG_1252

Performanță:

OnePlus One are un procesor de 2.5GHz quad-core Snapdragon 801 – unul dintre cele mai bune modele de la Qualcomm și exact același care se regăsește și pe Galaxy S5. Are și 3GB de RAM, Dual-band Wi-Fi, Bluethooth 4.0 și NFC.

OnePlus One rulează CyanogenMod ce permite utilizatorului să-și personalizeze terminalul după bunul lui plac, fiind primul smartphone care vine rootat din fabrică.

Sistemul de operare este Android 4.4.4 – ultima variantă de android și sigur va primi și update la android 5.0.

Bateria este de 3100 mAh LiPo, adică mai mare decât la Galaxy S5, LG G3 sau HTC M8 dar mai slabă decât la Sony Xperia Z2. Am reușit să folosesc telefonul mai mult de o zi fără să-l reîncarc dar, din păcate, se încarcă foarte greu – de la 10% la 100% în 6h și nici nu poți schimba bateria.

Interfață:

Deja am vorbit de CyanogenMod ce îți permite să schimbi foarte multe lucruri legate de interfață, inclusiv funcțiile celor trei butoane capacitive de sub ecran.

Interfața seamănă destul de mult cu cea a androidului nativ amestecat un pic cu windows phone.

Fiind totuși un smartphone cu android, poți instala orice aplicație din Google Play, chiar și cele de personalizare a telefonului. Dar OnePlus One vine și cu o galerie de teme de unde poți alege să schimbi design-ul interfaței.

IMG_1264

Camera foto:

Camera foto din spate are 13 MP și face poze decente, la fel și camera din față de 5MP. Focalizarea este rapidă și pozele se fac destul de repede iar stabilizatorul mi s-a părut foarte bun. Camera foto este destul de asemănătoare cu cea de pe iPhone 5S. Din păcate butonul pentru a intra în galerie direct din camera foto dispare după 3 secunde.

OnePlus One și filmează la rezoluție 4k UHD dar și in slow-motion la 60fps. Dar hai să vă arăt mai bine poze realizate cu OnePlus One –

IMG_20141204_121900 IMG_20141204_122014 IMG_20141204_152345 IMG_20141204_121733 IMG_20141204_121743

Calitatea convorbirii:

Aici am avut destul de multe probleme pentru că tot pierdeam semnalul, chiar și prin București. Să nu mai zic că nu am avut nicio șansă să vorbesc la telefon în metrou.

Cele trei microfoane cu noise cancellation fac ca interlocutorul să te aud tare și clar, atunci când te aude…

IMG_1258

Ce mi-a plăcut:

– posibilitatea de dublu-tap pentru a vedea ecranul

– display-ul

– prețul foarte mic pentru tot ceea ce oferă

IMG_1256

Ce nu mi-a plăcut:

– galeria dispare din aplicația de cameră

– semnalul se pierde imediat

– este – alunecos – nu cred că l-aș putea folosi mai mult timp fără husă

– iconițele de sus de la notificări nu sunt deloc intuitive, nu-mi dau seama dacă am wirelles-ul pornit sau nu

– butonul caapcitiv home nu este ușor de văzut și-l tot ating.

– lipsa posibilității de a adauga un card extern de memorie

– sistemul prin care schimbi cartela SIM

Verdict:

După cum ați putut observa, sunt destul de multe puncte slabe la acest smartphone, dar în continuare merită toți banii.

IMG_1291

Mulțumesc mult celor de la QuickMobile pentru că mi-au oferit posibilitatea de a testa acest device.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.