fbpx

Review Vodafone Smart Ultra 6

Review Vodafone Smart Ultra 6

29 oct. 2015 Smartphone-uri

Vodafone Ultra 6 este un super telefon 4G la un preț incredibil de bun. La doar 189 de euro fără abonament sau 0 euro la abonamentul Red25 de 25 de euro pentru 2 ani, acest model merită toți banii. Un telefon cu același specificații de la o firma competitoare poate costa și dublu. Singurul dezavantaj ar fi faptul că telefonul va veni blocat în rețeaua Vodafone.

1

Review video:

Design

Cu un preț așa bun, mici elemente au fost intenționat ținute la un nivel scăzut pentru a nu afecta prețul și pare că design-ul este unul dintre acele elemente. Spatele este din plastic ce imită metalul, iar marginile au un mic șențuleț ce ar trebui să imite un degin format din două părți, dar acest model este uni-body, spatele nu se detașează. Butoanele par că nu se potrivesc cu întregul design și mi se par un pic așezate cam jos. Dar per total, design-ul lui Vodafone Smart Ultra 6 nu este tocmai nereușit, doar că nici nu arată prea bine. Pare un design de compromis pentru un preț mic.

Modelul este destul de ușor, la doar 159 grame se simte foarte stabil în mână.

În partea de sus avem jack-ul pentru căști, în stânga avem portul pentru cardul de memorie microSD. În dreapta avem butonul de power și on/off, butoanele de volum și slotul pentru SIM. Jos este portul micro-USB.

IMG_2055

Display și interfață

Modele asemănătoare ca preț oferă ecrane de doar 720 de pixeli, dar Vodafone Smart Ultra 6 oferă rezoluția de 1080 pixeli, 1080 pe 1920 ca să fiu mai exactă. Dimensiunea este de 5,5 inci, un ecran destul de mare dar care chiar arată bine. Displayul este IPS LCD , fiind cel mai bun ecran pe care îl poți obține la un cost decent, și are și un unghi de vizualizare foarte bun. Păcat că nu este protejat cu Gorilla Glass.

Acest device vine cu Android 5.0.2 Lollipop și îi lipsește o interfață proprie, ceea ce nu e deloc un lucru rău. De multe ori o interfață specială poate incetini un device.

Dar nu veți scăpa de aplicațiile preinstalate de Vodafone, eu am numărat șapte pe device-ul pe care l-am primit. Sunt aplicații pe care mai mult ca sigur nu la veți folosi și care nu dispar așa usor din telefon.

IMG_2049

Performanță

Chiar am fost mulțumită de cum s-a mișcat acest model, nu mă așptam să meargă atât de bine. Este primul device pe care îl testez și este făcut de ZTE, pentru că da… ZTE este producătorul telefonului. Parcă tastatura se mișca mai greu câteodată, în rest nu au fost probleme.

Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 615 Octa-Core Quad-core 1.5 GHz și quad-core 1.0 GHz, un procesor destul de bun care este susținut de 2GB RAM.

Acest model permite și viteze de internet 4G, ceea ce este mereu un plus pentru orice smartphone.

Mă bucur și că îi poți adăuga un card de memorie micro-SD de până la 128GB.

IMG_2067

Camera foto

Cu o cameră foto de 13MP, Vodafone Smart Ultra 6 nu se diferențiază prea mult de alte smartphone-uri noi apărute. Pozele realizate cu acest model sunt destul de decente, nu impresionante… dar mereu trebuie ținut cont de prețul la care este comercializat un smartphone, nu poți avea poze de calitatea lui S6 Edge cu un smartphone care costă o treime.

Aplicația de cameră dispune de câteva moduri foto, precum: panorama, HDR, Multi-exposure și câteva filtre cam inutile.Există și un mod manual de unde poți seta balansul de alb, expunerea, ISO și grid, dar nu poți seta focusul.

Camera frontală are 5MP și poate realiza poze când vă vede că zâmbiți.

IMG_2069

Bateria

Cu o baterie ce l-ar face invidios pe iPhone S6 Plus, Vodafone Smart Ultra 6 rezistă peste o zi cu cei 3.000mAh. Dispune și de un mod Power Saving ce restricționează performanța procesorului și aplicațiile ce rulează în background.

IMG_2064

Eu chiar vă recomand Vodafone Smart Ultra 6, oferă mult mai multe decât vă așteptați să primiți la banii aștia.

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.