fbpx

Review Vonivo Xavy T7

Review Vonivo Xavy T7

29 nov. 2015 Tablete

De multe ori am primit întrebarea: „Ce tabletă/smartphone îmi recomanzi?”. De fiecare dată, înainte să răspund, m-am interesat care este bugetul disponibil. Nu poți recomanda și nici măcar nu poți compara anumite device-uri dacă nu ai și un buget stabilit. Nu este corect să compari un device care costă 500lei cu unul care costă 2.000lei. Diferența de preț nu este doar pentru că sunt firme diferite, ci este vorba de tehnologii mai noi, de materiale mai de calitate, de bani investiți în inovație etc.

Dar nu tot timpul ne permite cele mai scumpe produse, sau nevoile noastre pot fi satisfăcute și cu un device care funcționează așa cum vrei dar nu este tocmai unul premium. Noroc că pe piață se pot găsi și device-uri fiabile, care își fac bine treaba, la un preț foarte bun.

Unul din aceste device-uri este și tableta Vonino Xavy T7.

Review video:

Design

Nu pot spune că tableta are un design deosebit, ci mai degrabă un design normal, foarte folosit. În partea de jos este doar microfonul (pentru că această tabletă este chiar 4G), pe partea dreaptă este butonul de power și lock screen, precum și butoanele de volum. În stânga nu este nimic, iar în partea de sus este jack-ul pentru căști și portul micro-USB de încărcare.

Spatele este ceva mai special, nu doar că este cauciucat pentru un grip mult mai bun și pentru protecție împotriva șocurilor, dar și accesul la cartela SIM și la cardul de memorie este mai special. În spate se detașează doar o parte de sus ce ascunde porturile cartelelor, bateria nu se poate detașa.

Tableta are doar 270 de grame și o grosime de 9,5mm.

În pachet găsim tableta,  încărcătorul, cablu USB şi un ghid de utilizare.

IMG_4248

Ecran

Ecranul este unul IPS Capacitiv de 7.0 inci și cu o rezoluție de 1024px cu 600px. Se poate observa că este un ecran entry-level, densitatea pixelilor este destul de mică, dar poți vedea foarte bine pagini web, fotografii sau jocuri.

IMG_4241

Performanță

Procesorul este Quad-Core MediaTek MT8735M la 1.0 GHz și ajută tableta să se miște prin aplicații. Nu am avut problema cu blocarea ei sau cu delay între ecrane.

Tableta are o memorie RAM de 1GB, suficientă pentru ea. Are o memorie internă de 8 GB care se poate extinde cu ajutorul unui card de memorie micro-SD.

Sistemul de operare este Android 5.1 Lollipop.

Tableta dispune de conectivitate 4G LTE-FDD ceea ce înseamnă nu doar că o poți folosi pe post de telefon, dar nici nu trebuie să mai depinzi de o rețea wireless pentru a naviga pe internet. Cu ajutorul unei cartele SIM cu net, poți vedea oricând clipuri online la viteze de încărcare 4G.

Tableta mai dispune și de A-GPS, WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0 și port micro-USB.

Camera foto

Nu știu câți dintre voi folosesc tableta pentru a face fotografii, eu una chiar nu fac asta. Sunt foarte puține tablete pe piață, chiar printre cele mai scumpe, care fac poze reușite. În afara faptului că mi se pare ușor penibil să faci poze cu un device așa mare, nici pozele nu vor ieși vreodată nici măcar la calitatea unei poze făcute cu un smartphone asemănător ca specificații.

Totuși, camera principală de pe tableta Vonino Xavy T7 are o rezoluție de 5MP, iar camera frontală are o rezoluție de 0.3MP, auto focus și suportă și apel video.

Interfața aplicației de cameră este foarte simplu de folosit, iar pozele ies decent, dar nu tocmai de pus pe facebook 😀 ci mai degrabă pentru a salva o informație importantă sau pentru a captura un moment important.

IMG_4252

Bateria

Bateria Li-Ion de 3.000mAh ține aproape două zile la o utilizare normală (inclusiv apeluri). Dar ca la mai toate tabletele, bateria nu se poate detașa.

Concluzii

După cum am zis de la început, mereu țineți cont de prețul unui produs atunci îl evaluați, și nu uitați că orice produs își are publicul lui.

Tableta Vonino Xavy T7 se adresează persoanelor care nu vor să dea prea mulți bani pe o tabletă, pentru persoanele care nu își cumpăra tabletă doar pentru că este la modă și mai ales pentru persoanele care nu văd deținerea unei tablete ca pe un moft, ci ca pe o necesitate.

IMG_4235

Prețul acestei tablete este 400 de lei în acest moment (fiind acum la reducere), prețul de listare este de 550lei.

 

Comentarii

  1. Intradevar, nu poti alege o tableta/smartphone daca nu avem buget, iar pentru aceasta tableta mi se pare corect pretul, mai ales ca e facuta ca fiind low budget device.

    Tableta se misca bine, este usoara, ecran bun, camera decenta,dar nu prea folosesti camera la tableta pentru poze artistice ci pentru apel video sau conferinte.

    Se tine bine in jocuri si aplicatii. Autonimia bateriei este decenta, suporta 4g, 5 ghz wifi, mi se pare o alegere buna

  2. Daca pana acum a fost ok ca si pret la ce oferea, observ ca au adaugat la oferta o husa cadou, ceea ce e si mai bine. Pe langa beneficiile ce le oferea pana acum, 4g, wifi dual band, android 5. 1, ecran IPS, mai se adauga si un accesoriu important din punctul meu de vedere.
    Cumparati ca e de bine!!

  3. Mi-am dorit de mult o tableta s-o am cu mine pe tren cand fac naveta, ca sa ma pot uita la filme. Am prins oferta buna la pret + cadou un Flip Case T-Cover si nu am stat pe ganduri. Sunt multumit!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.