Review XPG EMIX H30 – Căști cu de toate

Review XPG EMIX H30 – Căști cu de toate

21 nov. 2017 Casti, Gaming

ADATA a lansat de curând pe piață căștile de gaming XPG EMIX H30 cu un amplificator audio – Solo F30 și un stand. Acestea pot fi achiziționate separat sau împreună – la pachet. Prețul oficial recomandat este de 850 de lei.

IMG_7055

Trebuie să recunosc că nu aveam nici cea mai vagă idee ce așteptări să am. Căștile XPG EMIX H30 sunt un produs fără istoric în firma ADATA, ei fiind cunoscuți pentru memorii RAM și SSD-uri.

Review video XPG EMIX H30:

Specificații XPG EMIX H30:

Dimensiuni drivere Ф53 mm
Impedanță 32Ω±15%
Sensitivitate 110±3dB
Plajă Frecvențe 20Hz-20,000Hz
Putere 25mW
Putere maximă 100mW
Lungime  cablu 2.4M
Conector 3.5mm
Microphone unit 6 x 2.7mm
Tip microfon Unidirectional
Sensitivitate microfon -42±3dB
Frecvențe microfon 50Hz-10,000Hz
Standard voltaj 5V
Garanție 2 years

IMG_6994

XPG SOLOX F30 Virtual 7.1 Gaming Amplifier

Audio Virtual 7.1 channel surround
Moduri equalizer Gaming, Movie, Vocal, Music
USB 3 USB
Audio/mic port 2 audio ports (headset and speaker), 1 mic port
Audio adjustment Audio switch button;Audio volume control
OS Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1,10, Mac OS X 10.6 and later

Ca primă impresie, cutia este chiar masivă, iar din poza de prezentare de pe copertă și după aspectul standului aproape că ești convins că sunt căști wireless. Dar nu sunt, sunt wired – asta pentru cine era confuz.

IMG_7058

Pentru review am primit pachetul compus din EMIX H30, Solo F30 și standul pentru cele două. Asamblarea se face foarte ușor, iar standul ține căștile foarte bine.

Design-ul este destul de normal pentru o pereche de căști de gaming, deși EMIX H30 nu sunt doar căști de gaming. Cu ușurință se pot transforma în căști audio, perfecte pentru audiofili.

IMG_6978

La o primă trecere în revistă a feature-urilor acestor căști, remarci faptul că au difuzoare foarte mari (53mm). Așadar, te aștepți la un bass pătrunzător, iar sensitivitatea de 110db arată că sunt capabile să redea sunetul la un volum ridicat. Dar recunoasc că am fost puțin sceptică la frecvențele redate, deoarece pentru prețul cerut, 20-20.000 pare puțin, mai ales față de concurența de la Sennheiser, Astro, HyperX sau Steelseries.

IMG_6971

Materialele folosite sunt premium, plasticele par foarte solide, iar pernițele din memory foam sunt acoperite cu o piele extrem de plăcută și moale, Sesiunile lungi de gaming au fost destul de comode, fără dureri de ureche, un lucru foarte important pentru un astfel de model de căști. Confortul acestor căști este sporit și de banda de susținere adjustabilă, care este acoperită cu aceiași piele ca și pernițele și are și puțin burete.

IMG_6991

Numărul ridicat de fire face ca aspectul general al standului să pară sloppy. După ce ai conectat totul și ai pornit căștile, grație amplificatorului Solo F30, te poți conecta la absolut orice sistem Windows, Mac, PS sau Xbox, care are 2 USB-uri libere, prin Plug & Play.

IMG_6972

Cele 4 preseturi prezente pe amplificator modifică puțin sunetul auzit în căști. În modul Gaming înaltele sunt accentuate, bassul fiind mai puțin necesar în jocuri, unde este mai important să auzi poziția inamicului. Acest lucru este mai ușor și grație modului 7.1 Virtual Surround. În CS:GO am avut chiar surpriza să se audă totul chiar foarte natural, pozițiile inamicilor fiind redate cu exactitate.

Modul cinema accentuează vocile pentru a elimina momentele când nu auzi ce vorbesc personajele dar îți explodează urechile de la prima scenă de acțiune. Acesta funcționează rezonabil, nimic ieșit din comun, vizionarea filmelor a fost foarte plăcută, oricât de lungă ar fi, acestea fiind foarte comode.

IMG_6975

Vocal mode nu prea mi-a plăcut cum suna, iar Music mode chiar funcționează foarte bine și ajută în polișarea experienței audio, fie ea streaming, MP3 sau Youtube.

Totuși, mi se pare puțin ciudat că la prețul la care se vor încadra căștile, aproximativ 200 de euro, se simte limitarea impusă de plaja de frecvențe standard (20hz – 20000hz)

IMG_6970

Microfonul este detașabil, fără suport pe cadru. Acesta este decent, se comportă aproape ca orice alt microfon de căști de gaming. Colegii de pe TeamSpeak și Discord nu s-au plâns deloc. Nu pot spune nimic deosebit despre el, în afara faptului că mi-ar fi plăcut să aibe locul lui pe stand, măcar o agățătoare…. ceva.

Un feature foarte interesant este că dacă pe lângă căștile EMIX H30 aveți și un sistem audio, acesta poate fi conectat la Solo F30, care este capabil să amplifice semnalul și pentru boxe.

IMG_6973

Firul căștilor este împletit pentru a spori rezistența și pentru a nu se încurca ușor, iar conectorii sunt placați cu aur.

Concluzie:

Per total, EMIX H30 + amplificatorul Solo F30 oferă o experiență de gaming foarte ok. Sunt construite cu materiale superioare, sunetul este decent și cu bass puternic, grație driverelor de 53mm. Modul de Gaming funcționează chiar bine, ca și sunetul virtual 7.1. Înaltele par să sufere puțin la volum mare, iar în comparație cu seria G4ME de la Sennheiser (care este aproximativă ca preț) pierd, mai ales la capitolul frecvențe atinse. Totuși, este un prim efort foarte bun, iar mai multă concurență nu are cum să nu fie bine pentru consumator.

IMG_6988

Pro:

– Aspect

– Comfort

– Sunet decent

– Bass surprinzător de clar

– Plug & Play pe orice platformă

IMG_6989

Contra:

– Preț destul de mare, cam la nivelul Sennheiser G4me Zero (am luat în considerare prețul de pe amazon, încă nu am găsit acest pachet în România)

– Ocupă mult spațiu și pare dezordonat cu prea multe fire diferite.

– Înaltele ar fi putut fi mai bine definite

IMG_6982

 

Comentarii

  1. Da, chiar la prima vedere am crezut ca sunt căști wireless. Arată puțin cam masiv dar totuși arată bine. Mulțumim pentru multitudinea de informații.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.