fbpx

Revolut: „Românii au pus deoparte peste 58 de milioane de euro în Vaults”

Revolut: „Românii au pus deoparte peste 58 de milioane de euro în Vaults”

22 ian. 2020 Aplicatii

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 960.000 de utilizatori în România, anunță că românii au strâns peste 58 de milioane de euro cu ajutorul Vaults, pușculițele digitale care pot fi deschise în aplicație.

Eu am 3 Vaults active: Un Vault pentru mărunțiș x1, un Vault Vacanță cu x3 round up (Round up x3 înseamnă că rotunjește la o sumă fixă și apoi înmulțește cu 3 – suma respectivă – cea x3 – o pune în Vault) și un Vault făcut automat pentru cardul Metal – Metal Cashback, în care acum vreo 60lei – bani pe care îi primesc înapoi de la Revolut, nu sunt opriți din banii mei, sunt extra – bani gratis 😀

Vaults reprezintă cea mai simplă metodă de a strânge bani, direct în aplicația Revolut, utilizatorii având posibilitatea de a direcționa bani către pușculițele virtuale în cele 30 de monede și 5 criptomonede disponibile în aplicație.

Banii direcționați către Vaults se află întotdeauna la dispoziția utilizatorilor și pot fi oricând transferați în conturile principale, de unde pot fi cheltuiți. Clienții Revolut pot să depună bani într-o pușculiță digitală prin rotunjirea fiecărei tranzacții și transferul automat al mărunțișului, prin programarea de plăți recurente sau printr-o singură contribuție.

În prezent, Revolut are peste 960.000 de utilizatori în România, dintre care mai mult de 138.000 dețin în aplicație pușculițe digitale Vaults. Peste 100.000 de utilizatori dețin pușculițe digitale active, în care au economisit până la momentul de față peste 27.000.000 RON pentru diferite nevoi. De altfel, leul este moneda preferată de români atunci când vine vorba de economisire în Vaults. Pe locul al doilea în topul preferințelor se află euro, cu peste 4.253.000 EUR strânși în Vaults, urmat fiind de dolarul american, cu o valoare totală a depozitelor din Vaults de 1.016.349 USD. În plus, românii sunt atrași și de criptomonede – ei au pus deoparte echivalentul a peste 206.000 EUR în BTC,  136.528 EUR în XRP (Ripple), dar și 80.424 EUR în ETH.

Utilizatorii Revolut din România aleg să strângă bani în Vaults în diferite scopuri. În 2019, cei mai mulți au strâns bani pentru vacanțe, criptomonede și cadouri de Crăciun, iar cei mai optimiști au început să pună bani deoparte pentru o mașină sau o casă.

La nivel global, utilizatorii Revolut au creat peste 2,1 milioane de pușculițe digitale Vaults, dintre care 1,2 milioane sunt active. În momentul de față, valoarea banilor depuși în Vaults se ridică la 150 de milioane de euro. Principalele monede în care sunt deschise pușculițe digitale Vaults active sunt EUR, cu 51% din total, GBP, cu 25% din total și RON, cu 8.31%.

Comentarii

  1. ceva nu suna cum trebuie in cifrele din studiu. Conform articolului, economiile in vaults ale romanilor reprezinta aprox o treime din cifra globala?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.