Trebuie neapărat să treceți la WiFi 6, la un router WiFi 6, iar eu am routerul perfect pentru voi – Tenda TX3 AX1800.
V-am mai vorbit eu de WiFi 6, dar hai să facem o recapitulare. De ce trebuie să aveți un router WiFi 6:
- viteze cu până la 25% mai mari. WiFi 6 trece de la 8 biți la 10 biți, ceea ce înseamnă că informațiile sunt mai condensate, primești mai multe date într-un timp mai scurt, iar conflictul cu alte rețele este mai scăzut.
- Latența scade cu până la de 4 ori, totul o să se miște mai repede, mai ales streaming-ul filmelor 4K.
- Conexiune mai bună, mai stabilă
- Mai multe dispozitive se pot conecta la router. Nu că ai avea nevoie acasă, dar se pot conecta până la 128 de dispozitive.
- Acoperire mai bună datorită canalelor de transmisie a datelor de 4 ori mai lungi. O rază de acțiune cu 25% mai mare.
- Securitate mai bună datorită noului protocol WPA3 ce permite criptarea datelor și în rețelele publice.
- Consum mai mic de energie – cu până la 7 ori mai mic.
În primul rând, așezăm routerul undeva aproape de PC ca să ajungă cablul Ethernet la el. Dacă nu ai un PC, sau ai un adaptor wireless pentru PC, pune routerul cât mai în mijlocul casei ca semnalul să ajungă peste tot. Dar asta depinde mult de ce cabluri ai, de ce dimensiuni, unde e modemul, firul de net, etc.
Așezăm cele 4 antene și băgăm routerul în priză. Ne asigurăm că tot ce trebuie să clipocească, clipocește și punem firele. Ethernet de la router la PC și cablul de net de la modem la router în portul WAN – care mai mereu are o altă culoare, chiar și la Tenda TX3. Nu prea aveți ce să greșiți aici, e super simplu.
Așteaptă 1-2 minute. Acum ești conectat la internet. Da și nu. Intră în browser și după ce ai introdus adresa specificată pe cutia echipamentului – www.tendawifi.com, ar trebui să apară în web browser interfața pentru setări.
Singura alegere importantă ar putea fi criptarea standard (WEP) sau cea WPA3, mult mai sigură. Bifează întodeauna opțiunea Wi-Fi Protected Access 3 (WPA3).
Tenda TX3 este un router WiFi 6 construit pe baza tehnologiilor MU-MIMO si OFDMA, care asigură creșterea performanței rețelei – prin internet mai stabil, mai rapid și permite conectarea mai multor dispozitive simultan, redarea video HD și gaming multi-player online fără întreruperi.
Routerul dispune de un modul dedicat WLAN 5 GHz puternic, bazat pe un amplificator de semnal integrat. Concentrarea semnalului permite realizarea unei acoperiri Wi-Fi extinse cu un semnal mai puternic și mai stabil, routerul fiind foarte potrivit și în cazul locuintelor cu mai multe nivele – așa cum am și eu.
Procesorul Ouad-Core ultraperformant de 1.5 GHz al lui Tenda TX3 ajută și el, iar prin utilizarea tehnologiei BSS Coloring de la WiFi 6, TX3 este în măsură să reducă interferențele din vecinatate.
TX3 desigur încorporează WPA3, cel mai nou standard de securitate Wi-Fi, care sporește protecția în cazul tentativelor de spargere a parolei și asigura o siguranță mai mare.
Target Wake Time este o altă caracteristică WiFi 6 ce vine și cu Tenda TX3, ea permite activarea device-urilor la conexiune doar când e nevoie, ca să le economisească bateria sau să consume mai puțină energie.
Și pentru că suntem în anul 2021, există și o aplicație mobilă pentru a controla router-ul. Starea WiFi și multe setări pot fi controlate de la distanță, în orice moment, prin intermediul aplicației de smartphone Tenda WiFi.
Iar pe smartphone/tabletă poți vedea foarte ușor dacă ai o rețea WiFi 6 în apropiere – după acel 6 din dreptul semnalului.
Iar toate aceste super opțiuni și avantaje pot fi ale tale la doar 250lei, atât costă routerul WiFi 6 Tenda TX3. Știu, a sunat a teleshoping, dar chiar este o ofertă uimitoare pe care nu o puteți rata!