fbpx

Rwanda a lansat primul serviciu național de livrări cu drone din lume

Rwanda a lansat primul serviciu național de livrări cu drone din lume

14 oct. 2016 Altele

Da! Ați citit bine titlul. Rwanda a lansat astăzi, în prezența președintelui Paul Kagame, primul serviciu național de livrări cu drone din lume, în cadrul unei ceremonii desfășurate în districtul Muhanga. Guvernul din Rwanda va utiliza dronele pentru o cauză minunată,  pentru a transporta sânge către 21 de centre de transfuzii situate în jumătatea de vest a țării.

fsdf

Dronele și serviciul de livrare sunt operate de Zipline, o companie de robotică cu sediul în California. Pentru început, dronele vor transporta doar sânge, însă parteneriatul internațional dintre UPS, Gavi (Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare) și Zipline își propune să ajute la extinderea livrărilor de servicii medicale și vaccinuri care pot salva vieți.

În țările în curs de dezvoltare, accesul la produse și servicii medicale care pot salva vieți este îngreunat de infrastructura slabă. Autoritățile nu au capacitatea de a livra medicamentele necesare de la oraș către zonele rurale sau izolate, din cauza lipsei mijloacelor de transport, sistemelor de comunicații și rețelei de distribuție adecvate.

În Rwanda, hemoragia postnatală este principala cauză de deces a femeilor gravide. Sângele trebuie să fie depozitat și transportat la anumite temperaturi, altfel își pierde valabilitatea. Pentru că există mai multe grupe de sânge și nici o modalitate de a estima cu precizie nevoile viitoare, multe clinici de transfuzie nu au în stoc tot necesarul de sânge.

În timpul lungului sezon ploios din Rwanda, foarte multe drumuri devin impracticabile sau inundate de ape. Prin urmare, se întâmplă foarte des ca persoane care au nevoie urgentă de transfuzii să nu primească sângele care le poate salva viața.

Zip Delivery (1)

Programul național de livrări cu drone permite centrelor de transfuzii din jumătatea vestică a țării să plaseze comenzi de urgență, prin intermediul SMS-urilor. Comenzile sunt primite la baza Zipline, cunoscută sub denumirea Nest/Cuibul, situată în regiunea Muhanga, unde compania deține o flotă de 15 drone Zip.

Fiecare dronă Zip poate acoperi până la 150 km dus-întors – chiar și pe condiții de vânt și ploaie – și poate transporta 1,5 kg de sânge, suficient pentru a salva viața unei persoane. Dronele Zip decolează și aterizează de la baza Nest, iar livrările sunt făcute prin coborârea aproape de sol și lansarea medicamentelor la un loc desemnat denumit „cutia poștală”, în apropierea centrelor medicale pe care le deservesc. Zipline va opera între 50 și 150 de zboruri de urgență în fiecare zi, către 21 de centre de transfuzii din jumătatea de vest a Rwandei și poate onora comenzile în aproximativ 30 de minute.

Zip lansare drona

Rwanda intenționează să extindă serviciul de livrări cu drone Zipline și în jumătatea de est a țării, la începutul anului 2017, acoperind astfel nevoile celor 11 milioane de cetățeni, care se vor afla în aria de livrare a medicamentelor care le pot salva viața.

Experiența logistică și de distribuție la nivel mondial a UPS, expertiza în sistemul public de sănătate și vaccinuri a Gavi și tehnologia de ultimă generație a Zipline vor ajuta parteneriatul să utilizeze cunoștințele dobândite în Rwanda pentru a exporta modelul în întreaga lume.

Un rol important în acest parteneriat și în extinderea programului este deținut de expertiza logistică și resursele UPS. Compania a transportat într-un timp record echipamentele Zipline din California în Rwanda, într-un avion cargo „Browntail”, ajutând Zipline să construiască centrul de distribuție în doar patru săptămâni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.