fbpx

Samsung a anunțat SSD-ul portabil T3

Samsung a anunțat SSD-ul portabil T3

7 ian. 2016 Altele, Lansari

Samsung a anunțat SSD-ul portabil T3, în variantele cu capacitate de stocare de 2TB, 1TB, 500GB și 250GB. SSD ce pe lângă multe alte specificații de top, oferă și port USB 3.1 de tip C pentru transfer rapid de date, este compatibil și cu tablete/smartphone-uri cu Android și se poate conecta la smartphone-ul tău prin noua aplicație mobilă Samsung Portable SSD Android care permite schimbarea parolelor și verificarea capacității de stocare disponibile.

T3 SSD_02

Este un dispozitiv SSD extern, de dimensiuni reduse (chiar foarte mici), ce oferă o capacitate de stocare multi-terabyte. Dezvoltat cu tehnologiile Samsung Vertical NAND (V-NAND) și SSD TurboWrite, noul T3 aduce performanțe ridicate, permițând utilizatorilor, creatorilor de conținut și profesioniștilor din segmentul de business să transfere rapid și ușor conținut multimedia de mari dimensiuni între dispozitive.

Acesta are dimensiuni mai reduse decât o carte de vizită și cântărește aproximativ 50 de grame, permițând astfel utilizatorilor să transporte volume mari de date oriunde.

Screen-Shot-2016-01-05-at-1.48.10-PM

Odată cu dezvoltarea conținutului 4K, utilizatorii apelează din ce în ce mai des la soluții externe de stocare, căutând însă transfer rapid de date și capacitate mare de stocare pe mai multe dispozitive. T3 răspunde acestor necesități, permițând viteze de transfer foarte rapide cu ajutorul citirii secvențiale și vitezelor de scriere de până la 450 MB/s prin interfața USB 3.1, care este de până la patru ori mai rapidă comparativ cu soluțiile alternative de HDD extern.

Spre deosebire de HDD-urile externe, SSD-urile nu au componente mobile, astfel că T3 este mult mai bine protejat împotriva deteriorării sau a pierderilor de date care ar putea fi cauzate de lovituri sau alte șocuri mecanice. Cu o carcasă de metal și un cadru intern rezistente la șocuri, T3 poate suporta forțe de până la 1500G și rezistă atunci când este scăpat de la o distanță de până la doi metri. T3 este protejat împotriva supraîncălzirii prin tehnologia Thermal Guard și dispune de o garanție de trei ani.

T3 SSD_03

Compatibilitate și securitate

Dispunând de un USB 3.1 de tip C, noul T3 este compatibil cu o serie extinsă de dispozitive, incluzând cele mai noi tablete și smartphone-uri Android sau computere cu sistem de operare Windows sau Mac. Utilizatorii pot trimite date de la T3 către un computer sau invers, pot accesa conținut disponibil pe T3 prin intermediul dispozitivelor mobile sau pot vizualiza conținutul disponibil pe unitatea de stocare direct pe ecranul televizorului. T3 folosește sistemul exFAT, ce are o compatibilitate ridicată, astfel încât să asigure o experiență plăcută de utilizare. Totodată, T3 introduce noua aplicație mobilă Samsung Portable SSD Android care permite schimbarea parolelor și verificarea capacității de stocare disponibile.

SSD-ul are un process simplu de instalare și setare a parolei. Acesta este echipat cu standardul de criptare AES de 256 de biți, pentru un nivel ridicat de securitate pe dispozitive Windows, Mac și Android. În cazul în care dispozitivul este pierdut sau furat, datele stocate pe acesta nu pot fi accesate.ssdt3_secS02

SSD-ul portabil Samsung T3 va fi lansat în februarie anul acesta în SUA, China, Coreea și pe anumite piețe din Europa, inclusiv Romania.

„După lansarea de succes a modelului SSD portabil T1 în 2015, am adus îmbunătățiri semnificative pentru T3 ținând cont de feedback-ul și nevoile utilizatorilor noștri, printre care se numără cu precădere creatori de conținut și profesioniști din zona de business”, spune Un-Soo Kim, vicepreședinte senior Brand Product Marketing, Memory Business în cadrul Samsung Electronics. „Astfel, T3 oferă performanța, capacitatea de stocare și durabilitatea așteptate de la un asemenea dispozitiv adaptat stilului de viață modern care implică multă mobilitate, fără însă a compromite design-ul și securitatea. Este noua unitate externă de stocare pe care utilizatorii se pot baza în orice situație și în orice condiții.”

Specificații tehnice

Categorie SSD portabil Samsung T3
Capacitate** 250GB/500GB/1TB/2TB
Interfață Compatibil cu USB 3.1, USB 2.0
Dimensiuni (LxWxH) 74 x 58 x 10.5 mm
Greutate 51 grame***
Viteză de transfer**** Secvențială: până la 450MB/sec
Mod UASP Disponibil
Criptare Criptare hardware AES de 256 biți
Securitate Setarea parolei (opțonal)

Necesită Windows 7 sau mai nou, Mac OS 10.7 sau mai nou și Android KitKat (versiune 4.4) sau mai nouă.

Certificări CE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL, TUV, CB
Conformitate RoHS RoHS2
Garanție 3 ani

 

Comentarii

  1. Sunt destul de sigura ca ne vom achizitiona un ssd cat de curand…unul la pret accesibil si performant…acesta este destul de interesant…vom tine cont de el ! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.