Samsung Galaxy S20 ULTRA te lasă să te joci cu AR-ul cum vrei tu

Samsung Galaxy S20 ULTRA te lasă să te joci cu AR-ul cum vrei tu

3 apr. 2020 Altele

Realitatea augumentată este impresionantă, dar de cele mai multe ori pare doar ceva cu care te joci când te plictisești. Până acum consumatorul final nu a avut posibilitatea de a utiliza AR (realitatea augumentată) la adevărata ei capacitate.

Eu am primit noul Samsung Galaxy S20 Ultra la testat prin programul Orange Smartphone Tester. De aici îl puteți cumpăra, prețul lui la liber este de aproximativ 6.500lei, dar la abonament aveți un preț mai acceptabil.

AR Zone

Samsung oferă o mare varietate de funcții bazate pe realitate augmentată. A introdus o serie de funcții noi odată cu Galaxy Note 10, iar unele dintre aceste caracteristici au fost lansate ulterior și pentru Galaxy S10.

Deoarece majoritatea acestor funcții erau împrăștiate în diferite locuri ale interfeței, Samsung a decis, odată cu lansarea gamei S20, să creeze o nouă zonă dedicată realității augmentate, „AR Zone”.

AR Zone este un meniu ce poate fi accesat direct din camera foto, unde sunt toate feature-urile sale de realitate augmentată, ce permite utilizatorilor să vadă și să acceseze întreaga colecție dintr-o singură locație.

AR Emoji Camera

AR Emoji Camera îți permite crearea unui My Emoji, ce arată exact ca tine (deși mie mi-a luat câteva încercări până am fost mulțumită de rezultat) și poți filma sau face poze folosindu-te de acest Emoji sau de alte emoji-uri disponibile.

Odată creat emojiul tău, aplicația te lasă să îl customizezi așa cum vrei (dar mai multe despre customizare vom vorbi mai jos în secțiunea AR Emoji studio) și îți pune la dispoziție 4 moduri în care poți folosi emojiul creat:

  • Scene, ce îți permite adăugarea unui fundal emoji-ului tău.
  • Modul Mirror, în care, folosind telefonul la ceva distanță de tine, emoji-ul îți poate copia mișcările.
  • În modul Mask poți înregistra video-uri sau face selfie-uri folosing emoji-urile animate ca o mască peste fața ta
  • Modul Play, unde după maparea unui “loc de joacă” – eu am ales biroul – te poți juca cu emoji-ul tău, de exemplu desenând un traseu pe care aceasta să îl urmeze.

În toate aceste moduri poți face poze sau filmulețe.

AR Doodle

Modul AR Doodle îți permite să adaugi desene sau un text filmulețelor și pozelor. Doodle-urile urmăresc fețele și spațiul, așa că, atunci când te miști, desenele se mișcă odată cu tine. Modul îți pune la dispoziție 6 brush-uri ce pot fi customizate, Poți modifica grosimea, culoarea și poți adăuga chiar și texturi. Tracking-ul mi s-a părut că lasă un pic de dorit, desenul nu prea rămâne fix in poziția unde a fost desenat inițial ci se cam mișcă un pic odată cu mișcarea telefonului. Cum îmi stă cu coroniță?

AR Emoji Studio

AR emoji Studio îți permite editarea și customizarea Emoji-urilor realizate cu Emoji Camera. Îmi place foarte mult această aplicație, ce îți pune la dispoziție o gama largă de modalități de customizare a emoji-ului. Tot ce trebuie să faci este sa selectezi emoji-ul droit și să apeși Give Makeover.

Aici vei putea modifica forma feței, culoarea, ochii, nasul, sprâncenele, poți alege dintr-o sumedenie de coafuri și stiluri și poți adăuga chiar și alunite. Tot de aici poți adăuga machiaj sau îți poți crea propriile haine și accesorii.

AR Emoji Stickers

Cu AR Emoji Stickers îți poți crea propriile stickere creative folosindu-te de emoji-ul tău. Poți selecta expresia feței, sau o anumită acțiune, spre exemplu, poți crea un sticker în care emojiul tău să facă o inimioară din mâini, sau să salute. Apoi îi poți adăuga texte sau diferite elemente grafice pe fundal, toate animate. După ce ai creat un sticker, îl poți salva in memoria telefonului, pe care îl poți distribui apoi către prieteni sau îl poți folosi pe rețele de socializare.

Deco Pic

Folosind Deco Pic poți adăuga stickere animate selfie-urilor sau fotografiilor tale. Accesând aplicația, se deschide camera foto, iar în partea de jos a ecranului există o listă cu diferite  elemente grafice pe care le poți adăuga. Elemente precum, gif-uri, măști animate, frame-uri sau ștampile, dar și un magazin online de unde poți downloada o grămadă de alte stickere și elemente grafice.

3D Scanner

Funcția 3D Scanner mi s-a părut foarte interesantă. Îți permite scanarea 3D a unui obiect sau și mai impresionant, a unei persoane. După ce ai salvat modelul scanat, îl poți folosi ca element grafic în filmulețe sau poze, rotindu-l, mărindu-l sau așezându-l unde vrei.

Păcat că nu funcționează cum trebuie, rezultatele nu au vreo legătură cu realitatea și lasă mult de dorit. E interesantă funcția, dar nu pare că e utilă la ceva.

Quick Measure

Quick Measure combină inteligența AR cu senzorul de adâncime a camerei 3D, pentru a oferi măsurători aproape instantanee ale unui obiect din cadru. Practic, modul îți permite să masori un obiect, sau să afli distanța dintre diferite obiecte. Mi se pare un tool foarte folositor, și ce mi s-a părut foarte interesant este ca îți poate spune instantaneu lungimea, lățimea, chiar și inălțimea obiectului din cadru. Are și un mod ce îți permite măsurarea înălțimii unuei persoane.  

Păcat că nu este foarte exact, nu a nimerit înălțimea mea din 5 încercări, apoi am renunțat să mai încerc.

În afară de Quick Measure, toate celelalte funcții sunt doar distractive, nu și utile. Dar cum acum stăm mult în casă și ne plictisim, chiar și acest funcții distractive sunt utile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.