fbpx

Samsung te invită „Acasă la Enescu”

Samsung te invită „Acasă la Enescu”

12 iun. 2016 Aplicatii, Știri

Samsung România anunță parteneriatul cu Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi, prin care tehnologia aduce cultura mai aproape de vizitatorii muzeului. Prin intermediul aplicației educaționale „Acasă la Enescu”, dezvoltată de Samsung, publicul, mai ales cel tânăr, are acces într-un mod interactiv și digital la exponatele disponibile în casa memorială a celui mai important muzician din istoria României.

Samsung_Acasa la Enescu (1)

Aplicația conține exponate din colecția personală a autorului pentru a le oferi vizitatorilor de pretutindeni, copiilor sau pasionați de muzică, o nouă experiență de vizitare, care aduce inclusiv o serie de fotografii de familie, scrisori ale muzicianului sau cărți poștale ce nu au fost prezentate până acum.

Proiectul constă în echipament tehnologic de ultimă generație, dotare facilitată de mediul de afaceri local, și o aplicație educațională dezvoltată de Samsung.

Samsung_Acasa la Enescu (2)

Aplicația „Acasă la Enescu” se adresează în special copiilor cu vârste între 7 și 14 ani, fiind un mod interactiv și amuzant de învățare, însă poate fi accesată de orice pasionat de muzică care vrea să afle mai multe despre George Enescu și dorește să vadă în premieră exponatele casei memoriale care găzduiește muzeul.

Pe lângă aplicația educaționala „Acasă la Enescu”, în cadrul proiectului, Muzeul Memorial „George Enescu” va fi dotat cu 6 tablete, un sistem Blu-ray Home Cinema și un eBoard (ecran interactiv) Samsung, care vor schimba modul de interacțiune a vizitatorilor cu exponatele, creând astfel o nouă experiență de vizitare.

 

Comentarii

  1. Am sugerat această aplicație învățătoarelor din școala mea și toate au fost foarte fericite. Ideea în sine este foarte bună, doar te plimbi prin casa cu o camera 360 și apoi gata ( faci aplicatia șui videoul in aplicația dar ai înteles ideea). Dar totusi exista un risc din punctul meu de vedere, să ajungem niste lenesi. Dar in rest imi place aplicația

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.