fbpx

La câte lovituri rezistă un filtru de protecție?

La câte lovituri rezistă un filtru de protecție?

7 iun. 2016 Foto

La câte lovituri rezistă un filtru de protecție? Depinde de ce filtru de protecție folosești. Sigma WR Ceramic Protector rezistă la mii de lovituri puternice.

IMG_9616

Nici nu cred că trebuie să vă spun câte accidente se pot întâmpla chiar și dacă ești doar fotograf amator. Eu săptămâna trecută m-am împiedicat de trepied și am scăpat DSLR-ul meu de la aproape 2 metri, am avut mare noroc că nu a pățit nimic, dar m-am speriat tare când am văzut cât de puternică a fost lovitura.

Iar când investești foarte mulți bani într-un aparat foto de tip DSLR, faci tot posibilul să te asiguri că aparatul tău este în siguranță, că este bine protejat.

IMG_9617

Ce bine că există filtre speciale de protecție pentru obiectiv realizate din sticlă ceramică de 10 ori mai rezistentă decât cea obișnuită. Un altfel de filtru este și Sigma WR Ceramic Protector. Sticla ceramica se obtine printr-un tratament termic special, care asigura formarea de microcristale în toată masa filtrului, nu doar la suprafete, ca în cazul sticlei optice întărite chimic.

La F64 găsești filtre din sticlă ceramică de la Sigma de diferite dimensiuni, cu prețuri începând de la 440lei.

IMG_9618

Filtrele Sigma WR Ceramic sunt de 3 ori mai rezistente decât cele actuale, materialul Clear Glass Ceramic combină duritatea sticlei tratate chimic cu flexibilitatea sticlei din safir. Astfel, filtru este de 10 ori mai rezistent decât cel obișnuit și cu 30% mai ușor. De asemenea, filtrele resping apa ( sunt Water Repellent) și transmit 99,7% din lumina incidentă.

aa

Mai jos puteți vedea un video cu filtru Sigma WR Ceramic Protector de 77mm în câteva situații cu care este posibil să vă întâlniți când utilizați un DSLR:

Am încercat să aplic aceeași forță cu care e posibil să-ți lovești DSLR-ul în timpul utilizării.

Am testat filtrul de protecție ceramic în următoarele situații:

1. Apă. Acest filtru respinge apa, pentru a surprinde imagini reușite și când plouă. Tot trebuie să stergi un pic obiectivul, dar apa se îndepărtează instant.

2. Zgârieturi. Aici e foarte simplu să testăm dacă filtru ceramic de la Sigma se zgârie cu ușurință, am și modalitatea perfectă de a testa. Urme de lăbuțe, dar fără zgărieturi.

3. Căzături. Filtru ar trebui să reziste fără probleme la căzături de la 1-2m.

4. Lovituri. Aici o să folosesc mai multe obiecte pentru a încerca să sparg filtru (pietre, șurubelniță, ciocan).

5. Extra! Ciocan și șurubelniță.

Acest filtru ceramic de 77mm costă 550lei la F64. Mai multe prețuri aici.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.