fbpx

Sigurantapenet.ro – platformă de educare a utilizatorilor de Internet din România

Sigurantapenet.ro – platformă de educare a utilizatorilor de Internet din România

19 mart. 2017 Altele

Trei din zece români au fost victime ale atacurilor informatice, iar şapte din zece români se simt vulnerabili în faţa unui atac cibernetic, potrivit sondajului „Siguranţa pe Internet”, realizat în intervalul 9 – 13 martie 2017 de StarTech Team (pe un eşantion de 830 de respondenţi, cu vârste peste 18 ani, cu preponderenţă din mediul urban (80%), cu venituri medii şi peste medii.).

IMG_3024

Comportamentul utilizatorilor este adesea vulnerabilitatea cel mai mult exploatată de către infractorii cibernetici. Astfel, peste 70% dintre respondenţi admit că au divulgat informaţii personale prin e-mail, iar 30% dintre aceştia susţin că au fost victime ale atacurilor informatice. Iar mai mereu atacatorii cer bani, suma medie plătită de utilizator pentru a-și recupera datele este de 500 de euro (plătită în bitcoin)

În acest context, StarTech Team, prin StarTech Academy, program de formare a specialiştilor IT,  lansează Sigurantapenet.ro, prima platformă de educare a utilizatorilor de Internet din România, care pune accent pe protejarea împotriva fraudelor informatice (viruși, furt de date, spargerea conturilor, frauda online și frauda bancară).

Platforma Sigurantapenet.ro cuprinde şase module de certificare. Fiecare modul are în componenţa sa un material video şi un suport de curs, urmat de un test care permite utilizatorilor să avanseze la modulul următor. După parcurgerea celor şase module, utilizatorii vor primi certificarea StarSafe şi o licenţă Kaspersky Internet Security cu opţiunea Safe Kids (12 luni valabilitate inclusă). Cursul este dedicat începătorilor, informațiile și testele sunt formulate pe înțelesul tuturor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.