fbpx

Smartphone-urile cu Android bat iPhone-urile la numărul de tranzacții

Smartphone-urile cu Android bat iPhone-urile la numărul de tranzacții

24 iun. 2016 Știri

Astăzi am primit pe mail un studiu foarte interesant realizat de Criteo, studiu ce oferă o analiză cuprinzătoare a tendințelor și obiceiurilor de cumpărături online din primul trimestrul al anului 2016. Acest raport evidențiază faptul că utilizatorii au din ce în ce mai multă nevoie de mobilitate, 38% din toate tranzacțiile globale desfășurându-se deja cu ajutorul unui dispozitiv mobil. Această proporție este prognozată să crească în perioada următoare, în condițiile în care, în țări precum Japonia și Marea Britanie, peste 50% dintre tranzacțiile online sunt finalizate deja de pe un dispozitiv mobil.

Criteo (3)

Pentru prima dată, studiul Criteo conține informații detaliate și despre țările din regiunea Europei Centrale și de Est, inclusiv România, oferind astfel o privire de ansamblu asupra uneia dintre piețele de e-commerce cu cea mai rapidă rată de creștere din Europa.

Utilizatorii de dispozitive mobile din Europa Centrală și de Est folosesc preponderent terminale cu Android și preferă să facă cumpărături de pe smartphone.

Mie una mi se pare destul de ciudat că preferă mobilul și nu variantele desktop ale magazinelor online, unde ai mai mult spațiu de vizualizare și este mai ușor să îți completezi datele.

Criteo (2)

Din ce în ce mai des, smartphone-urile devin dispozitivele mobile preferate când vine vorba de cumpărăturile online, majoritatea tranzacțiilor mobile la nivel global finalizându-se pe un smartphone. În special în Europa Centrală și de Est, 57% din toate tranzacțiile electronice mobile sunt realizate de pe smartphone-uri și doar 43% de pe tablete. La nivel regional, dispozitivele cu Android sunt mai populare decât terminalele cu iOS –  75% din toate tranzacțiile mobile în Europa Centrală și de Est sunt finalizate pe dispozitive cu Android. În acest context, în care devine evident că o aplicație pentru iPhone nu va mai fi suficientă pentru a ajunge la mulți potențiali cumpărători, Criteo crede că piețele locale vor trebuie să se reorienteze către aplicații și soluții pentru Android.

Uite că nu doar „săracii” își cumpără telefoane cu Android, așa cum tot circulă mici glume pe rețelele de socializare.

Criteo (1)

Studiul Criteo mai arată că, la nivel global, aplicațiile sunt mai eficiente decât browserele mobile pentru încurajarea cumpărăturilor online, cu rate de conversie cu până la 20% mai bune, chiar și în comparație cu desktop-urile.

Mai mult, obiceiul de a face cumpărături de pe mai multe dispozitive – laptopuri, tablete sau smartphone-uri – a devenit foarte popular. Chiar și așa, aproximativ 46% din tranzacțiile efectuate de pe dispozitivele menționate se realizează tot de pe smartphone-uri, acest lucru confirmând încă o dată importanța dispozitivelor mobile. Poate în România procentul este ceva mai redus, dar cred că o să recuperăm destul de repede.

Comentarii

  1. Eu personal prefer varianta desktop al unui site de cumpăraturi online, dar uni preferă varianta de mobil. Dar tot mă bucur că Android întrece din nou Apple la ceva 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.