fbpx

Sonos ARC – o altă dimensiune a sunetului

Sonos ARC – o altă dimensiune a sunetului

30 sept. 2020 Muzica, Televizoare

Pentru că în perioada asta cinematografele au fost închise și pentru că am stat mai mult în casă, cred că mai toată lumea s-a mutat în fața televizorului, indiferent dacă ai ales posturile de la TV, Netflix, HBO GO sau alte variante de a urmări serialele și filmele tale preferate, televizorul a redevenit centrul casei. Iar eu am device-ul extra de care aveți nevoie – soundbarul Sonos Arc.

Poate nu ați auzit de Sonos, dar compania există din 2002, iar din 2013 e devenit mult mai cunoscută, mai ales pentru soundbar-uri.

În ultimele luni m-am uitat la multe filme, cred că am văzut toate filmele bune de pe Netflix și HBO GO. Preferatele mele sunt cele SF, cu super eroi și Fantasy. Dar parcă e păcat să te uiți la „Lord of the Rings”, „Aquaman”, „Interstellar”, „Batman Begins”, „Mad Max: Fury Road” cu sunetul de la boxa micuță și slabă integrată a televizorului. Vocea lui Freeman sau David Attenborough merită un sistem audio special.

Oricât de scump, smart și nou e televizorul, partea audio rar este una de calitate.

Soundbar-urile sunt soluția ideala atunci când nu ai suficient spațiu pentru a monta un sistem surround format din receiver, boxe și sateliți.

Poate acest set-up arată un pic ciudat pentru că soundbarul Sonos Arc este mai mare decât televizorul, există un model de la Sonos ceva mai mic, dar dacă aș putea păstra acest device – care este doar la review, îl dau înapoi, cu siguranță aș investi și într-un televizor mai mare.

Sonos Arc are 1m și 14cm în lungime, 11,5 cm în lățime și 8,7 cm în grosime, și nu e ușor deloc, are 6,25kg, așa că trebuie prins sau așezat pe ceva stabil.

Dar soundbarul Sonos Arc e și pentru muzică – chiar și pentru Spotify, jocuri pe Playstation, Xbox și multe altele pentru că oferă un sunet deosebit Dolby Atmos. Și oricând puteți adăuga și o boxa Sonos compatibilă pentru o experiență wow.

Sigur ați auzit de Dolby Atmos, este o tehnologie ce creează o experiență audio tridimensională adăugând canale pentru sunetele înalte. Dar calitatea audio, chiar și cu Dolby Atmos, depinde și de televizor și de aplicația de streaming folosită. Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ oferă conținut perfect compatibil cu Dolby Atmos.

Pentru a controla tot sunetul puteți folosi telecomanda, aplicația Sonos, vocea (cu ajutorul asistenților Google și Alexa) sau Apple AirPlay 2.

Dacă folosiți un device Apple pentru streaming, puteți folosi și tehnologia de ajustare Trueplay ce optimizează sunetul pentru acustica unică a camerei în care este amplasat Arc, calibrând canalele în funcție de spațiu.

Prețul pentru Sonos Arc este de 4200lei și în cutia super cool a lui veți primi și cablul de alimentare, cablul HDMI, dar și un adaptor optic Audio.

Sondbarul în sine nu are un design special, este disponibil pe alb și negru, porturile sunt bine ascunde în spate, iar din față pare… simplu. Există LED-uri de atenționare în față, deasupra logo-ului discret, iar în partea de sus sunt 3 butoane tactile de volum și play/pause/mute.

Conectarea pare simplă, dar mie nu mi-a ieșit din prima, am avut probleme mai ales la conectarea cu aplicația Sonos pe Android.

Odată instalată aplicația tot ce aveți de făcut este să conectați soundbar-ul la sursa de energie și cablul HDMI la portul HMDI ARC/eARC de pe televizorul vostru. Desigur, soundbarul funcționează doar ca boxă pentru televizor și dacă nu folosiți aplicația.

SONOS ARC dispune de 11 difuzoare de înaltă performanță, inclusiv 2 plasate pe verticală pentru audiție 3D. A fost realizat în parteneriat cu ingineri de sunet distinși cu premiul Oscar.

Sunetul este unul mult superior oricărui televizor cu boxă integrată de pe piață, se aude foarte bine, dar prețul nu este unul mic. 4200lei e o investiție destul de mare într-un soundbar. Dar dacă nu cumperi Sonos Arc cum mai poți spune că sunetul de la filmul la care te uiți este aprobat de ingineri de sunet ce au luat premiul Oscar?

Specificații:

 • Putere: 200W
 • Acustică: Dolby Atmos
 • Număr canale: 5
 • Răspuns în frecvență: 20 – 20000 Hz
 • Raport semnal zgomot: 100 dB
 • Memorie: 1 GB SDRAM, 4 GB NV
 • Procesor: quad-core 1.4 GHz A53
 • Porturi: Optical Audio, 1x Ethernet, 1x HDMI
 • Conectivitate: HDMI ARC, Wi-Fi 802.11 2.4 GHz
 • Altele: receiver IR, suport Apple AirPlay 2, suport Alexa, Google Assistant
 • Control: de pe telefon, cu telecomanda TV
 • Dimensiuni: 1151.7 x 115.7 x 87 mm, greutate 6.25 kg
 • Conținut: Sonos Arc, cablu alimentare, cablu HDMI, adaptor Optical Audio, ghid Quick Start, garanție

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.